Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Okouníci v okolí Titranu

Zdravím přátele a kolegy rybáře.Máte někdo zkušenosti s cíleným lovem okouníka v okolí Titranu? Na Youtube jsou z této oblasti s okouníky celkem pěkná videa,ale při loňské výpravě jsem si nevšiml, že by někdo tuto rybu přivezl.Budu vděčný za rady týkající se techniky, hloubky,event.tip na vhodnou lokalitu v okolí.Vyrážíme v termínu od 3.6. Děkuji za rady zkušenějších.

Odpovědět

[citace]kliknis napsal:

sroubek282 napsal: Zde sem našel mapku výskytu okouníka...

nemam slov [/citace]

sranda musí být...:-D:-D:-D:-D

[citace]sroubek282 napsal: kliknis napsal:

sroubek282 napsal: Zde sem našel mapku výskytu okouníka...

nemam slov

sranda musí být...[/citace]

to je fakt, ikdyby na pivo nebylo:-D

Já se ptám hlavně proto, že jsme na Loktě narazili na hejníčko na hloubce cca 250-300 m ve sloupci kolem 100m. Široko daleko žádný zlom...

MifakM a jak jste je našli??:-|

2 kliknis

Ti byla haluz :-)

Na hladině bylo hejno sleďů, tak jsme pod ně spustili pilkry a tahali jsme kelery a ještě kousek pod nima byli ti okouníci.

To je právě ono že ti okouníci se můžou pohybovat kdekoliv.:-(:-(

2 MifakM

a pod okouníkama byli ještě na dně mníci a velký halibuti, no hlavně jestli se ty ryby nehádaj, která má jakou hloubku..:-)

nic ve zlim, sranda musí bejt..;-)

[citace]kliknis napsal:

2 MifakM

a pod okouníkama byli ještě na dně mníci a velký halibuti, no hlavně jestli se ty ryby nehádaj, která má jakou hloubku..

nic ve zlim, sranda musí bejt..[/citace]

Ne na dně pak byly už jen moje brejle... :-x:-D:-D:-D:-D

[citace]MifakM napsal: kliknis napsal:

2 MifakM

a pod okouníkama byli ještě na dně mníci a velký halibuti, no hlavně jestli se ty ryby nehádaj, která má jakou hloubku..

nic ve zlim, sranda musí bejt..

Ne na dně pak byly už jen moje brejle... [/citace]

Oou:-?:-)

2 kliknis

Holt když se to se.. tak pořádně :-D

Neboj,letos si je na kozách třeba vylovíš:-P

Hlobka 100m a více se zlomy a hledat korálové útesy. To jsem teď vyčetl . A nikdy okouna nepouštět zpátky , protože nepřežije ani náhodou ! Tlak je na něho tak silný,že mu vylezou oči a žaludek . Takže si myslím ,že je naprosto jedno čím tu rybu vytáhnete :-D

[citace]Dedek napsal: Přesně to vědí jen komerční rybáři,ale ti to nprozradí,protože okouník se nachází u Norů na samém vrcholu pomyslného žebříčku.Okouníci se živí především krevetami,jsou proto naprostou delikatesou.Recept:Velmi dlouhé

montáže,až 20 metrů s 10háčky!Okouníci mohou stát i 20 metrů nade dnem.Cíleně prohledávat strmé hrany v hloubce 100metrů.[/citace]

Jenom nevím, jak bych s tou 20m montáží zacházel. Když by byl při vytahování první háček u špičky prutu, stále by tam viselo ještě těch 20m.:-?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!