Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 22°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 18°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 15°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Nový filetovací nůž

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
sandokan
18.08.2016 ID: 785766

Ahoj kolegové!

Vlastním asi 6let klasickou filetovací Rapalu 19cm. Poslední dobou jsem ji hodně vyžíval v kuchyni a rozpadla se střenka, způsobená častým mitím v myčce. Je čas na nový fileťák, prosím vás o nějaké tipy, co máte vyzkoušené. Díky!

0
Odpovědět
007krivanek
12.01.2017 ID: 1273883

trojhak : tu máš námet

Luxus za 20,-.

A do konce , kde je špica před zatavením nacpat korkový špunt.

0

Odpovědět

trojhak
13.01.2017 ID: 1273902

Někdo tady zmínil praní fileťáku v myčce. Může tento způsob čištění nůž poškodit?

0

Odpovědět

mikulcak
13.01.2017 ID: 1273908

Bareš je Bareš...

0

Odpovědět

otapa
13.01.2017 ID: 1273909

Jo jo předsedo ..... má pravdu!

To co píše Mikulčák jsem tady už psal asi 3x. Je to fileťák na celý život..

0

Odpovědět

Ice
13.01.2017 ID: 1273912

Na kolik vyjde ten Bareš?

0

Odpovědět

007krivanek
13.01.2017 ID: 1273916

Na kolik vyjde ten Bareš?

Že by Google  poradil ?

Nože Bareš

0

Odpovědět

mikulcak
13.01.2017 ID: 1273919

Okolo dvou tisíc....

 

Ups....za ty roky trošku zdražil....

http://nozirstvibares.cz/pevne-noze/38-filetovaci-nuz.html

 

0

Odpovědět

Navarchus
13.01.2017 ID: 1273922

Na pohled vypadá ten ,,Bareš,, luxusně,  jen mám dojem, že nebude dostatačně pružný.

 

0

Odpovědět

jegrhanz
14.01.2017 ID: 1273930

Jestli mohu vstoupit do diskuze,tak já k filetování používám nůž kratší a pevný, který nepruží a má větší,ostré a oblé bříško. Nad krátkým nožem máte daleko větší kontrolu,lépe se ovládá a když je třeba zabrat,zejména u větších ryb,máte nač přitlačit. Tohle dlouhý a pružný nůž nedovoluje.Nemá bříško které je k filetování tak potřebné a na hrubší a silovou práci je doslova nebezpečný. Je ale nutné vysvětlit si, co vlastně filetování znamená.Pro jednoho je filetování pouze to,že zbaví rybu skeletu a pro jiného, že z masa následně odstraní veškeré zbylé kosti a kůži. Já preferuji filet s kůží a žeberními kostmi,proto k filetování používám krátký a tvrdý nůž,který mám při práci vždy pod kontrolou. Pro ty, kdo upřednostňuje pouze filé,tedy maso bez kůže a veškerých kostí,je k odstranění kůže vhodný nůž dlouhý,pružný a špičatý.Je z ergonometrického hlediska navržený tak,aby jste se mohli dlouhou a tenkou špičkou dostat pod všechny kosti,délka,útlost a pružnost nože jsou předurčeny ke snadnému odříznutí kůže. V tomto je pružný a delší nůž praktičtější.Dobře kopíruje podložku,díky své štíhlosti neklade odpor a u větších ryb se ocení i jeho délka.

Abych to ale shrnul.Krátký a pevný nůž s bříškem je tedy vhodný k filetování (zbavení ryby skeletu a získání filetů),dlouhý,štíhlý a pružný se více hodí k odstraňování kůže. Ideální by tedy bylo používat dva typy nožů,ale kdo má ten,nebo onen,dokáže i tak rybí filety podle svých představ zpracovat takovým nožem,na který je zvyklý. Jak kvalitní by měl být neřeším.Důležité je,aby nerezivěl a v ruce neklouzal. Kvalitní ocel je dobrá v tom,že můžete naráz zpracovat i větší množství ryb aniž byste museli brousit. Pak ale jejím opětným nabroušením strávíte dlouhou dobu. Méně kvalitní ocel během filetování jednou nebo dvakrát velice rychle a snadno přebrousíte a můžete pracovat dál.Obojí má své pro i proti.Přednost ale dávám noži levnějšímu,který odvede stejně dobrou práci jako nůž drahý. Jen ta délka,štíhlost a pružnost nože mi vyvolává mražení v zádech.Tam je třeba daleko větší obezřetnosti. Jakékoliv,byť sebemenší pořezání ,dokáže rybolov znepříjemnit a o závažnějším zranění,někde v odlehlých částech Norska,raději ani nemluvit….
Na obrázku je můj způsob filetování.

P1010112
0

Odpovědět

otapa
14.01.2017 ID: 1273933

To Navarchus - nevím jak dneska ale já když jsem od něj kupoval před cca 3 rokama dva kousky a pak ještě jeden - vždy byl ochoten k diskuzi jaký přesně chci a na kolik zakalit....

Docela sympatický a přístupný člověk a zajímala ho i zpětná vazba abych mu napsal co to po týdnu udělalo , kolik ryb jsem s tím zfiletoval , jestli brousil atd.

Kdo o tom noži uvažujete , rozhodně bych ho navštívil a nebo mu předem zavolal. Je to opravdu kudla na celý život a to se vyplatí.

Ale jak říkám - naposledy jsem s ním mluvil před cca 3 roky....

Ota

0

Odpovědět

Navarchus
14.01.2017 ID: 1273956

To Navarchus – nevím jak dneska ale já když jsem od něj kupoval před cca 3 rokama dva kousky a pak ještě jeden – vždy byl ochoten k diskuzi jaký přesně chci a na kolik zakalit…. Docela sympatický a přístupný člověk a zajímala ho i zpětná vazba abych mu napsal co to po týdnu udělalo , kolik ryb jsem s tím zfiletoval , jestli brousil atd. Kdo o tom noži uvažujete , rozhodně bych ho navštívil a nebo mu předem zavolal. Je to opravdu kudla na celý život a to se vyplatí. Ale jak říkám – naposledy jsem s ním mluvil před cca 3 roky…. Ota

Díky za informace, hodně se mi líbí.  Poku je ten chlapík jak píšeš, dá se s ním domluvit, tak je to super.

0

Odpovědět

Cesar
15.01.2017 ID: 1273979

Ten Bareš se mi líbí, ale z popisu není jasné, zda je k noži k transportní pochva? Děkuji za odpověď.

0

Odpovědět

vd
16.01.2017 ID: 1273984

Na stránke Bareš je cena 3.000Kč a pošvu je možné doobjednať

0

Odpovědět

Frantisek Necekal
17.01.2017 ID: 1274015

To Jerghanz: Když doporučuješ spíše kratší pevný nůž s oblým bříškem, nestává se ti, že do do filety nařežeš i kosti? S pevným nožem přece nemáš takový cit jako s jemným fileťákem?

0

Odpovědět

vd
17.01.2017 ID: 1274019

Ja mám niekoľko filetovacích nožov a všetko 15 cm dlhá čepel. Jeden 18 cm mám len  na sťahovanie koží z filiet. Mne sa lepšie pracuje s kratším (15cm) nožom a viac ohybným. Musí mať však veľmi ostrú špičku.

 

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.