Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -7°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -6°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 2°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
opar
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Nový filetovací nůž

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
sandokan
18.08.2016 ID: 785766

Ahoj kolegové!

Vlastním asi 6let klasickou filetovací Rapalu 19cm. Poslední dobou jsem ji hodně vyžíval v kuchyni a rozpadla se střenka, způsobená častým mitím v myčce. Je čas na nový fileťák, prosím vás o nějaké tipy, co máte vyzkoušené. Díky!

0
Odpovědět
007krivanek
12.01.2017 ID: 1273883

trojhak : tu máš námet

Luxus za 20,-.

A do konce , kde je špica před zatavením nacpat korkový špunt.

0

Odpovědět

trojhak
13.01.2017 ID: 1273902

Někdo tady zmínil praní fileťáku v myčce. Může tento způsob čištění nůž poškodit?

0

Odpovědět

mikulcak
13.01.2017 ID: 1273908

Bareš je Bareš...

0

Odpovědět

otapa
13.01.2017 ID: 1273909

Jo jo předsedo ..... má pravdu!

To co píše Mikulčák jsem tady už psal asi 3x. Je to fileťák na celý život..

0

Odpovědět

Ice
13.01.2017 ID: 1273912

Na kolik vyjde ten Bareš?

0

Odpovědět

007krivanek
13.01.2017 ID: 1273916

Na kolik vyjde ten Bareš?

Že by Google  poradil ?

Nože Bareš

0

Odpovědět

mikulcak
13.01.2017 ID: 1273919

Okolo dvou tisíc....

Ups....za ty roky trošku zdražil....

http://nozirstvibares.cz/pevne-noze/38-filetovaci-nuz.html

0

Odpovědět

Navarchus
13.01.2017 ID: 1273922

Na pohled vypadá ten ,,Bareš,, luxusně,  jen mám dojem, že nebude dostatačně pružný.

0

Odpovědět

jegrhanz
14.01.2017 ID: 1273930

Jestli mohu vstoupit do diskuze,tak já k filetování používám nůž kratší a pevný, který nepruží a má větší,ostré a oblé bříško. Nad krátkým nožem máte daleko větší kontrolu,lépe se ovládá a když je třeba zabrat,zejména u větších ryb,máte nač přitlačit. Tohle dlouhý a pružný nůž nedovoluje.Nemá bříško které je k filetování tak potřebné a na hrubší a silovou práci je doslova nebezpečný. Je ale nutné vysvětlit si, co vlastně filetování znamená.Pro jednoho je filetování pouze to,že zbaví rybu skeletu a pro jiného, že z masa následně odstraní veškeré zbylé kosti a kůži. Já preferuji filet s kůží a žeberními kostmi,proto k filetování používám krátký a tvrdý nůž,který mám při práci vždy pod kontrolou. Pro ty, kdo upřednostňuje pouze filé,tedy maso bez kůže a veškerých kostí,je k odstranění kůže vhodný nůž dlouhý,pružný a špičatý.Je z ergonometrického hlediska navržený tak,aby jste se mohli dlouhou a tenkou špičkou dostat pod všechny kosti,délka,útlost a pružnost nože jsou předurčeny ke snadnému odříznutí kůže. V tomto je pružný a delší nůž praktičtější.Dobře kopíruje podložku,díky své štíhlosti neklade odpor a u větších ryb se ocení i jeho délka.

Abych to ale shrnul.Krátký a pevný nůž s bříškem je tedy vhodný k filetování (zbavení ryby skeletu a získání filetů),dlouhý,štíhlý a pružný se více hodí k odstraňování kůže. Ideální by tedy bylo používat dva typy nožů,ale kdo má ten,nebo onen,dokáže i tak rybí filety podle svých představ zpracovat takovým nožem,na který je zvyklý. Jak kvalitní by měl být neřeším.Důležité je,aby nerezivěl a v ruce neklouzal. Kvalitní ocel je dobrá v tom,že můžete naráz zpracovat i větší množství ryb aniž byste museli brousit. Pak ale jejím opětným nabroušením strávíte dlouhou dobu. Méně kvalitní ocel během filetování jednou nebo dvakrát velice rychle a snadno přebrousíte a můžete pracovat dál.Obojí má své pro i proti.Přednost ale dávám noži levnějšímu,který odvede stejně dobrou práci jako nůž drahý. Jen ta délka,štíhlost a pružnost nože mi vyvolává mražení v zádech.Tam je třeba daleko větší obezřetnosti. Jakékoliv,byť sebemenší pořezání ,dokáže rybolov znepříjemnit a o závažnějším zranění,někde v odlehlých částech Norska,raději ani nemluvit….
Na obrázku je můj způsob filetování.

P1010112
0

Odpovědět

otapa
14.01.2017 ID: 1273933

To Navarchus - nevím jak dneska ale já když jsem od něj kupoval před cca 3 rokama dva kousky a pak ještě jeden - vždy byl ochoten k diskuzi jaký přesně chci a na kolik zakalit....

Docela sympatický a přístupný člověk a zajímala ho i zpětná vazba abych mu napsal co to po týdnu udělalo , kolik ryb jsem s tím zfiletoval , jestli brousil atd.

Kdo o tom noži uvažujete , rozhodně bych ho navštívil a nebo mu předem zavolal. Je to opravdu kudla na celý život a to se vyplatí.

Ale jak říkám - naposledy jsem s ním mluvil před cca 3 roky....

Ota

0

Odpovědět

Navarchus
14.01.2017 ID: 1273956

To Navarchus – nevím jak dneska ale já když jsem od něj kupoval před cca 3 rokama dva kousky a pak ještě jeden – vždy byl ochoten k diskuzi jaký přesně chci a na kolik zakalit…. Docela sympatický a přístupný člověk a zajímala ho i zpětná vazba abych mu napsal co to po týdnu udělalo , kolik ryb jsem s tím zfiletoval , jestli brousil atd. Kdo o tom noži uvažujete , rozhodně bych ho navštívil a nebo mu předem zavolal. Je to opravdu kudla na celý život a to se vyplatí. Ale jak říkám – naposledy jsem s ním mluvil před cca 3 roky…. Ota

Díky za informace, hodně se mi líbí.  Poku je ten chlapík jak píšeš, dá se s ním domluvit, tak je to super.

0

Odpovědět

Cesar
15.01.2017 ID: 1273979

Ten Bareš se mi líbí, ale z popisu není jasné, zda je k noži k transportní pochva? Děkuji za odpověď.

0

Odpovědět

vd
16.01.2017 ID: 1273984

Na stránke Bareš je cena 3.000Kč a pošvu je možné doobjednať

0

Odpovědět

Frantisek Necekal
17.01.2017 ID: 1274015

To Jerghanz: Když doporučuješ spíše kratší pevný nůž s oblým bříškem, nestává se ti, že do do filety nařežeš i kosti? S pevným nožem přece nemáš takový cit jako s jemným fileťákem?

0

Odpovědět

vd
17.01.2017 ID: 1274019

Ja mám niekoľko filetovacích nožov a všetko 15 cm dlhá čepel. Jeden 18 cm mám len  na sťahovanie koží z filiet. Mne sa lepšie pracuje s kratším (15cm) nožom a viac ohybným. Musí mať však veľmi ostrú špičku.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Halco Roosta Popper Haymaker 19,5cm 117g Pilchard

Sleva 50 Kč
Halco Roosta Popper Haymaker 19,5cm 117g Pilchard
899 Kč
849 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Rumba Blue Pearl 75g

Sleva 10 Kč
Kinetic Rumba Blue Pearl 75g
169 Kč
159 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Battler CF 20-30lbs 100-400g 1,95m 3díl

Sleva 1 900 Kč
Kinetic Battler CF 20-30lbs 100-400g 1,95m 3díl
3 390 Kč
1 490 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.