Jedna malá příhoda:
Jako každý rok nás jezdí 6. No když balím, tak beru těch těžších pilkrů pro každého na cca 12 dnů 3 kousky. Nakonec jich najdu v bednách cca 3x víc. Fujtajbl to je hrozná váha, protože těch menších je prostě hafo. A prej 50 kg bagáže na 1 osobu včetně oblečení, jídla atd. atd. je limit. No dobrá jsem rád, že to nikdo nikdy nepočítá natož neváží.
Téměř vše si odlévám - teda to težší, ale taky si koupím to krásné - nové- nerezové- drahé- nejlepší- prostě top.
A tak jsem jednoho dne utopil svého otlučeného pilkra.
Hrabu se v těch kilech olova a vidím toho krásného nerezévého pilkříka 300g za cca 350Kč. Jj to je ono. Nový návazec - silný vlasec, 3 návazce - cca 50Kč, výměna trojháku za 50Kč. No to by šlo. Co obratlík a kroužek - radši výměna za nové. Tak ok pouštím na dno. První dotyk se dnem. Povytáhnu nahoru ťuknu o dno a záběr.Záběr?? Vázka?? No jo - je to vázka. Tak jo kolečko lodí okolo. Druhé. Nazpět. Takto to nepůjde. Tak silou. Pink a vše je v čoudu. Ani trošku to nestačilo oreznout. Však to bylo z nerezového materiálu. Sakra blbé místo.
Hádanka - kolik pilkrů si musím příště vzít sebou??
Tak a teď babo raď :-))
Někdo nakonec začne používat pilkr pouze jako závaží na to, aby se dostal na dno. Podle mě je to škoda, protože právě na pilkr přide jednou ta top rybička.8-)8-)