Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 149 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 150)
  • Autor
    JIMMI
    Účastník
    (531 odpovědí)

-karelfish- jak už ti tady kluci poradili, dole vlevo je odkaz na počasí – my jsme taky používali yr.no – vybereš si lokalitu a potom ještě klikneš na – Langtidsvarsel – je tam potom každý den rozdělený po 6-ti hodinách i s rychlostí větru – i když se to celkem shodovalo, několikrát se taky ale stalo, že byla předpověď na druhý den jiná ráno a jiná večer…..;-) …potom už jenom můžeš koukat z okna a nadávat, jak u nás, že se zase sekli….:-D

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

V našem kempu stejně tak jako u většiny ostatních visí denně předpověď z http://www.yr.no na filetárně. Pochopitelně v případě nějakého zhoršení povětrnostní situace jsou všichni klienti o tomto stavu informováni. Odkaz na předpověď počasí máme i na našich webovkách. :-):-):-):-)

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

Jiran napsal: Každý slušnější kemp tuto informaci podává v průběhu dne i několikrát.

………………………………

Děkuji všem za odpovědi.Ale použít norské stránky s předpovědí počasí asi znamená mít s sebou ještě notebook,nemýlím -li se.Pokud to tedy není na místě k dispozici.Nejsou nejlepší řešení ty hodinky s tlakoměrem ? Někde jsem se o tom doslechl,ale jsou zase dost mastný….Máte někdo tip ?

Karel Kralupy

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

kloboukatej napsal:

Já v oblasti Halsa používám tuto adresu :http://www.yr.no/place/Norway/M%C3%B8re_og_Romsdal/Halsa/Vals%C3%B8ybotn/, samozřejmě se zde dá navolit cokoli. Myslím, že řada kempů dává rybářům denně předpověď k dispozici. Jinak pochopitelně je pro užití dané adresy nutné internetové připojení a počítač. Na to je třeba se před zvolením lokality informovat.

———————————————-

Odkaz je super,děkuji. Karel

Mira
    Člen
    (8 odpovědí)

nemusis mit nutne pocitac staci telefon s androidem, spis to chce mit misto s funkcnim internetem, ale tam co jezdim ja vzdy ve filetarne ta predpoved je, a pokud je problem delegati obejdou lidi a internet taky tam funguje. Ja osobne pocitac beru, pouzivam na komunikaci s domovem. Nema problem se o informace podelit.

Lukáš Sedláček
    Účastník
    (224 odpovědí)

Nikdy jsem nebyl v nějakém hromadném kempu, vždy jezdíme na soukromou chatu, ale pokud je dobrý domácí, tak vždy, když se mění počasí k horšímu, které by bylo riskantní pro vyjetí na moře, přijde a řekne co se děje a poradí kam můžeme jet a kam raději ne. Samozřejmně se dá sledovat i počasí v televizi pokud je na chatě. Některé programy mají regionální předpovědi a ty bývají celkem podromné pro danou lokalitu.

Oblačnost,srážky,teploty,směr a síla větru rozepsáno myslím že po třech hodinách. To je dostačující.

Pro aktuální počasí ideální chytrý telefon s připojením na net a je to pořád při ruce.

Operátoři dokonce nabízí zahraniční internet jen na dobu zvolenou zákazníkem. Na pobyt v norsku to přijde zhruba na 300,- Minulý rok jsem to vyzkoušel a fungovalo to dobře.

Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

Ten internet v mobilu je dobrá věc ale pozor:nedá se spoléhat na to že ti pojede automaticky na moři.signál třeba máš na volání ale data ti nejedou takže se nepřipojíš.stalo se mi několikrát že nešla poslat ani mms a volat se dalo.

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

Radyn napsal: Ten internet v mobilu je dobrá věc ale pozor:nedá se spoléhat na to že ti pojede automaticky na moři.signál třeba máš na volání ale data ti nejedou takže se nepřipojíš.stalo se mi několikrát že nešla poslat ani mms a volat se dalo.

—————————-

TO JSOU VŠE DOBRÉ INFORMACE.ALE CO TY HODINKY S TLAKOMĚREM(BAROMETREM ?), JAKÉ S TÍM MÁTE ZKUŠENOSTI ? TO MUSÍ DÁVAT NA MOŘI PŘÍMO AKTUÁLNÍ INFORMACE NE ?

KAREL

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Karle, hodinky Suunto fungují výborně, cena je trošku vyšší, ale vyplatí se. Mají novou předváděcí prodejnu a logistické centrum v Praze 5, Za Ženskými domovy 3/124.

Michal
    Účastník
    (246 odpovědí)

Musiš si vybrat správný typ,tlakoměr mají prakticky všechny modely, pro rybolov to chce mít na nich storm alarm.Jinak počítej s tím,že baterii v nich měníš prakticky jednou ročně,málokdy vydrží delší dobu…. a vyplatí se pohledat vybraný typ na netu,ušetříš…;-)

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

Souhlasím s tím, že baterka v hodinkách Suunto vydrží pouze rok, ale fungují dobře. Mám je již několik let a jsem spokojen. :-P:-P:-P:-P

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Jaký konkrétní typ máš?

karelfish
    Člen
    (66 odpovědí)

Jiran napsal: Karle, hodinky Suunto fungují výborně, cena je trošku vyšší, ale vyplatí se. Mají novou předváděcí prodejnu a logistické centrum v Praze 5, Za Ženskými domovy 3/124.

—————————

Děkuji všem za informace, no výrobek je to pěkný a užitečný, asi začnu šetřit.I ten kompas není marný… když jedné posádce na člunu odešel plotr a bylo zataženo a nebylo vidět slunce,nevěděli vůbec, kudy domů… a pak je kompas dobrý.

Karel

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

2 Upír

Jaké máš prosím konkrétní zkušenosti se Storm Alarmem? Pokud nahlásí předepsaný pokles tlaku, kolik ti zhruba zbývá času, abys mohl na bouřku zareagovat (dojet do přístaviště, začít se modlit apod.)?

😀 😀 😀

Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

Pafka napsal:

Jaký konkrétní typ máš?

Suunto Core. Večer se můžeš podívat u Ucha. Zhruba 3 hodiny dopředu předpovídají zhoršení počasí. :-D:-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 150)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...