Hasvik, NO
temperature icon 5°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo

Norsko poprve

Z kolegou jsme se rozhodli, ze dame nasim otcum vanocni darek v podobe spolecneho rybareni v Norsku. Tatove jsou rybari (pouze CR, morsky rybolov nikdy), my s kolegou jsme jelita a nikdy jsme to v ruce nedrzeli. Ucastnici zajezdu budou ve veku 25, 30, 50 a 65 let. Ja umim velmi dobre anglicky, zbytek je na tom bidne. Pojedeme autem. Termin cervenec/srpen 2013. Ubytovani chceme nejake rozumne, nemusime zbytecne rozhazovat, ale zase to nesmi byt bez raminek a se stenicema.

Procital jsem si forum, par veci jsem si vyjasnil, ale na par veci se potrebuji preptat.

1) Vyber lokality - na prvnim miste bude rybareni, ale radi bychom se i vydali na houby nebo si dali nejaky ten vylet.

2) Zatim se mi jako nejlepsi varianta jevi koupit zajezd od nejake CK a zvolit vlastni dopravu, protoze budou zajisteny zakladni potreby. Jake CK jsou duveryhodne, na co si mame davat pozor? Osobne uz leta cestuji na vlastni pest, ale v tomto pripade si nejsem jisty.

3) Neni takovy vylet prilis fyzicky narocny pro pana v letech (65)?

4) Jak velka by mela byt lod pro 4 lidi a jaky ma mit vykon?

5) Vybaveni bych si chtel vypujcit, da se vse poridit na miste nebo je s necim problem?

6) Da se neco podobneho zaridit v cene cca 20 000.-/os.?

Kdyby se nekdo mohl podelit s rozpoctem z uplynulych let, budu vdecny.

Diky moc za pomoc.

Odpovědět

[citace]Naki napsal:

Holzby napsal: hrabe napsal:

Nakaženej!!!! ???? Ne Bacilonosič!!! Já chci zpátky a ještě lépe, jestli umřít, tak v Norsku....

No umřít nevím, ale už mám jasno ,,, až umřu chci vysypat ve fordu v Norsku ,,, ale žena z toho nadšená teda vůbec není

Tak to seš ještě věčí příznivec "FORDU" než já. Smekám !!!!![/citace]

Dobrý překlep, pobavilo. Dávám hlas.:-P

Hlavně si NAKI nenech auta prosypat ostatkama.

Taktéž dávám hlas.

Taky jsem vybuchl smíchy, léčba zkrácena minimálně o den.

[citace]Sim napsal: Taky jsem vybuchl smíchy, léčba zkrácena minimálně o den. [/citace]Bacha na stehy:-)

Holzby - skvělej nápad - už vím, jaké budu mít poslední přání, kdyby mě chtěl někdo popravit...

Naki - doufám, že se ti jen tak někdo ve Fordech nevysype :-)

Ahoj Naki, tak to vidím, že si budete muset pořídit ve Fordu ještě funebráckýho Tranzita.:-S

Chlapi, vždyť jste ještě mladí kluci, plní života a rybářského umění, které musíte předat nováčkům norského rybaření. Proč už nyní přemýšlíte o rozptylu ve fjordech - nebo třeba i ve Fordech.

:-D

[citace]Jiran napsal:

Chlapi, vždyť jste ještě mladí kluci, plní života a rybářského umění, které musíte předat nováčkům norského rybaření. Proč už nyní přemýšlíte o rozptylu ve fjordech - nebo třeba i ve Fordech.

[/citace]

No po tom co to Holzby objevil a Naki prezentoval na tomto webu, tak počítám s tím, že bude takový zájem, že se bude ještě 20 let čekat na volný termín a vzhedem k tomu, že mi je už 53 tak bych si měl pomalu zamlouvat místo.:-D8-O

[citace]Rk napsal:

Jiran napsal:

No po tom co to Holzby objevil a Naki prezentoval na tomto webu, tak počítám s tím, že bude takový zájem, že se bude ještě 20 let čekat na volný termín a vzhedem k tomu, že mi je už 53 tak bych si měl pomalu zamlouvat místo.[/citace]

Člověče mě je taky 53 a jsem přesvědčen, že nejsem ani v polovině svého života. Biologická schránka je prý připravena na 140 let, ale někteří se nedožijí ani poloviny, že :-(

Zdarec,

tady nejde o věk :-) Norsko je diagnoza, které se už nikdy nezbavíš. :-)

[citace]Holzby napsal:

Zdarec,

tady nejde o věk Norsko je diagnoza, které se už nikdy nezbavíš.

[/citace]

Máš pravdu, my to máme už za 143 :-), ale je to opravdu úchylka. Dnes celý den čumím na net a čtu samé zprávy z Norska, koukám na fotky a vzpomínám :-D

Chlapci máte pravdu,je to úchylka, ja mám tiež 53, asi to vedel aj " Ježiško" a doniesol mi pod vianočný stromček len navijáky, udice a cutbaity:-D:-D:-D...." NÓRSKO" je to choroba ...???

Ahoj Chlapi, s tím věkem máte pravdu,taky se cítím jako by mi bylo dvacet a do Norska chci jezdit stále a nedovedu si představit, že jednou přijde den kdy zjistím, že už nemůžu.

Čas nezastavíte a když se podívám na svoji schránku tak zjišťuji, že je rok od roku prostorově výraznější, že se mi už nechce vstávat ve dvě, nebo ve tři ráno na ryby a v NO klidně vstaneme o 4 hoďky později, než jsme měli v úmyslu vyrazit a vůbec nám to nevadí. a to už je známka stárnutí.

Ale nějak jsme tady odbočili od tématu poprvé do Norska takže se omlouvám.Tahle diskuze by měla patřit do pokecu o všem možném.;-)

Potvrdzujem za Slovenských Norkov,je to droga,závislosť ale zachvílku máme Spálov,výstavy a cestu do Norska zatial iba 2x.je to už 16 sezóna je pravda že roky pribúdajú preto treba nepreceňovať sily a aj dopravu riešíť čo najpohodlnejšie .radšej prespať na trajekte a na hoteli.Ale to je individuáne ,mení sa to rokmi.Veľa úspechov v novom roku 2013:-):-?:-E

Tohle uvidíš a seš chycenej :-) Pak už nejde jen o rybolov, ale o cestu, kamarády prostě o to vše kolem,,,, a těšíš se na to jako malej na Ježíška :-) ,,,,, a jak mi kamarád říká vždy za Gotteborgem ,,,, "nic mi neřikej, já vím, i ta tráva je tu jinak zelená :-) "

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.