Hasvik, NO
temperature icon 5°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Norsko poprve

1 5 6 7 8 9 10

Z kolegou jsme se rozhodli, ze dame nasim otcum vanocni darek v podobe spolecneho rybareni v Norsku. Tatove jsou rybari (pouze CR, morsky rybolov nikdy), my s kolegou jsme jelita a nikdy jsme to v ruce nedrzeli. Ucastnici zajezdu budou ve veku 25, 30, 50 a 65 let. Ja umim velmi dobre anglicky, zbytek je na tom bidne. Pojedeme autem. Termin cervenec/srpen 2013. Ubytovani chceme nejake rozumne, nemusime zbytecne rozhazovat, ale zase to nesmi byt bez raminek a se stenicema.

Procital jsem si forum, par veci jsem si vyjasnil, ale na par veci se potrebuji preptat.

1) Vyber lokality - na prvnim miste bude rybareni, ale radi bychom se i vydali na houby nebo si dali nejaky ten vylet.

2) Zatim se mi jako nejlepsi varianta jevi koupit zajezd od nejake CK a zvolit vlastni dopravu, protoze budou zajisteny zakladni potreby. Jake CK jsou duveryhodne, na co si mame davat pozor? Osobne uz leta cestuji na vlastni pest, ale v tomto pripade si nejsem jisty.

3) Neni takovy vylet prilis fyzicky narocny pro pana v letech (65)?

4) Jak velka by mela byt lod pro 4 lidi a jaky ma mit vykon?

5) Vybaveni bych si chtel vypujcit, da se vse poridit na miste nebo je s necim problem?

6) Da se neco podobneho zaridit v cene cca 20 000.-/os.?

Kdyby se nekdo mohl podelit s rozpoctem z uplynulych let, budu vdecny.

Diky moc za pomoc.

Odpovědět

OK, juknu - těch modelů CORE je také něúrekom :-D

Za 3 hodiny se dá něco stihnout :-D

[citace]karelfish napsal: Nejsou nejlepší řešení ty hodinky s tlakoměrem ? Někde jsem se o tom doslechl,ale jsou zase dost mastný....Máte někdo tip ?

Ja už 8 rokov používam hodinky CASIO SEA PATHFINDER, mimo iné majú barometer, kompas, fáze mesiaca a stav prílivu a odlivu. Batérie budem meniť len pre istotu pred tohoročným odjazdom do Nórska. Bude to tretíkrát od ich kúpy, teda cca raz za tri roky. Som s nimi maximálne spokojný.

Tyto hodinky mám taky, bohužel zkušenost je zcela odlišná. Měsíc po dvouleté záruce v nich něco odešlo a od té doby musím beterii měnit cca po půl roce. Oprava by byla asi o 500,- kč nižší, než cena nových hodinek, tak jsem se na to vykašlal. Z uvedeného důvodu budu pořizovat jiné a CASIO to tedy určitě nebudou :-( :-(

Ale souhlasím s tím, že pokud fungovaly, nebyly špatné :-)

Jinak hodinek s barometrem je mraky a dají se sehnat od pár tisíc. Rozhodující je však kvalita a tady je SUUNTO dobrá volba.

To Pafka:Mam suunto observer,tedy bez storm alarmu,ale podle toho,co jsem se dočetl,má storm alarm spustit při náhlém prudkém poklesu tlaku.Ty své mám už více jak tři roky a zatím také plná spokojenost.Tlak měří průběžně a malé šipky ukazují zda klesá nebo jde nahoru,takže pro orientaci ohledně tlaku dostačující.;-):-)

Chlapi vemte někdo hodinky Suunto na sraz, také po nich pošilhávám.

[citace]Step napsal:

Chlapi vemte někdo hodinky Suunto na sraz, také po nich pošilhávám.[/citace]

Budu je mít na ruce. :-D:-D:-D:-D

Došky

Já si Tě najdu. Dík:-D

[citace]Step napsal:

Já si Tě najdu. Dík[/citace]

Jasně. Budu se těšit. 8-)8-)8-)8-)8-)

Stepe,

v sobotu před srazem jdu do vzorkové prodejny SUUNTO a jestli ve mě bouchnou saze, tak je možná budu mít už na srazu (ještě v krabici) :-D

Jinak v sobotu asi budem spolu u stolu, pokud ti to teda nebude vadit :-)

Ahoj, rozhodně nebude, těším se po delší době na známé tváře. :-)

Uz se tesim jak na Vanoce :-D

Ohledně těch hodinek SUUNTO tak se mi líbí S. CORE Military Edition,jsou cca za 6,3 tis. Kč. Znáte je někdo a máte s nimi zkušenost ? Hlavně pokud jde o čitelnost displeje ?

Otázka- musí mít hodinky z řady SUUNTO Core antireflexní vrstvu, nebo se to dá číst v náročných podmínkách i bez ní ? Abych nevyhodil x tisíc zbytečně .

Karel

Sunnto jsem prodával 5 let. Antireflexní vrstva je na nic, čitelnost display je dobrá za jakýchkoli podmínek. Prověř si, jestli tento model má storm alarm a barometr. Řadu Core jsem na moři používal více než 3 roky, funguje to na 100%.

[citace]Sim napsal: Sunnto jsem prodával 5 let. Antireflexní vrstva je na nic, čitelnost display je dobrá za jakýchkoli podmínek. Prověř si, jestli tento model má storm alarm a barometr. Řadu Core jsem na moři používal více než 3 roky, funguje to na 100%.[/citace]

----------------------------------------

Ano, storm alarm a barometr ten model samozřejmě má. Navíc se mi líbí, že má trvalý ukazatel severu na displeji.

Díky Karel Kralupy

[citace]karelfish napsal:

Sim napsal: Sunnto jsem prodával 5 let. Antireflexní vrstva je na nic, čitelnost display je dobrá za jakýchkoli podmínek. Prověř si, jestli tento model má storm alarm a barometr. Řadu Core jsem na moři používal více než 3 roky, funguje to na 100%.

----------------------------------------

Ano, storm alarm a barometr ten model samozřejmě má. Navíc se mi líbí, že má trvalý ukazatel severu na displeji.

Díky Karel Kralupy[/citace]

Tak potom není co řešit, jdi do nich!

1 5 6 7 8 9 10
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.