Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko poprve
- Toto téma obsahuje celkem 149 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Sim a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#4540 14.12.2012 v 1:58
Z kolegou jsme se rozhodli, ze dame nasim otcum vanocni darek v podobe spolecneho rybareni v Norsku. Tatove jsou rybari (pouze CR, morsky rybolov nikdy), my s kolegou jsme jelita a nikdy jsme to v ruce nedrzeli. Ucastnici zajezdu budou ve veku 25, 30, 50 a 65 let. Ja umim velmi dobre anglicky, zbytek je na tom bidne. Pojedeme autem. Termin cervenec/srpen 2013. Ubytovani chceme nejake rozumne, nemusime zbytecne rozhazovat, ale zase to nesmi byt bez raminek a se stenicema.
Procital jsem si forum, par veci jsem si vyjasnil, ale na par veci se potrebuji preptat.
1) Vyber lokality – na prvnim miste bude rybareni, ale radi bychom se i vydali na houby nebo si dali nejaky ten vylet.
2) Zatim se mi jako nejlepsi varianta jevi koupit zajezd od nejake CK a zvolit vlastni dopravu, protoze budou zajisteny zakladni potreby. Jake CK jsou duveryhodne, na co si mame davat pozor? Osobne uz leta cestuji na vlastni pest, ale v tomto pripade si nejsem jisty.
3) Neni takovy vylet prilis fyzicky narocny pro pana v letech (65)?
4) Jak velka by mela byt lod pro 4 lidi a jaky ma mit vykon?
5) Vybaveni bych si chtel vypujcit, da se vse poridit na miste nebo je s necim problem?
6) Da se neco podobneho zaridit v cene cca 20 000.-/os.?
Kdyby se nekdo mohl podelit s rozpoctem z uplynulych let, budu vdecny.
Diky moc za pomoc.
#48986 14.12.2012 v 4:06Není třeba mít obavy. Jen jeďte a možná se norská rybařina pro Vás stane drogou – je nás takových hodně nejméně 2362. Nebudete první ani poslední. Věk nerozhoduje.
#48990 14.12.2012 v 6:132 Fervente
Já bych ti doporučoval, aby ses obrátil přímo na provozovatele těchto stránek, Michala Simča. Jeho prostřednictvím nás do Norska jezdí stovky opakovaně, což je zárukou kvality lokalit a i dalších věcí s tím spojených. kromě toho půjčuje i vybavení pro norský rybolov, takže starosti jsou minimální. Co se týká ceny do 20.000,- Kč na osobu, střední Norsko (kolem Trondheimu) se dá za tuto cenu velice slušně zvládnout. Takže až se Michal vrátí z nemocnice, určitě ti velmi rád poradí. Pafka
#48991 14.12.2012 v 6:321)Ideální by bylo střední Norsko,někde, kde se můžete schovat ve fjordu.
2)střední Norsko – odkazy
3)poradit se s lékařem,prohlídka
4)loď 21ft
5)vybavení se dá půjčit zde,otcové mají asi přívlačové nářadí na štiky(?)
6)cena do 20tis/os by měla stačit na 7-10-ti denní zájezd
#48992 14.12.2012 v 7:15Já bych doporučil střední Norsko CK Wohanka Group.Tam Ti vše půjčí a se vším poradí.
#48994 14.12.2012 v 7:24Já bych je vzal s sebou, když budou chtít. Snad každý rok mám nováčky a není problém.
#48995 14.12.2012 v 7:45Věřim že s Tebou by se měli dobře. Ted je na nich koho si vyberou
#48996 14.12.2012 v 7:522 Fervente
Pokud chceš mít sebou zkušeného průvodce neváhej a využij KIMovu nabídku 😀 😀 Nebudeš litovat 😀
#48997 14.12.2012 v 8:29Souhlasím s Pafkou a též doporučuji využít nabídky kima!
#49001 14.12.2012 v 11:54Díky všem za odpovědi, za cenné rady a především Kimovi za nabídku. Začíná se nám to rýsovat. Termín nám zatím vychází od 8.7.- první týden v srpnu. Těch 7 dní pobytu by podle všeho mohlo stačit, ale to bychom ještě doladili po Vánocích. Střední Norsko vypadá jako ideální volba a domluva s někým zkušeným určitě pomůže.
#49003 14.12.2012 v 13:53Asi tak. Začátek střed , přívlač a pohoda. Srpen už vypadá dobře na makrely, takže si užijete fajn rybařinu a vcelku stabilní počasí. Jak vás to chytne, už vás to nepustí. Asi jako každého tady. Poprvé jsem byl před 12ti lety a od té doby jezdím každý rok minimálně jedou. …. Chtěl sem vynechat 2013 a 2014 jet až na Soroyu, ale zjistil sem, že to prostě nejde, že prostě nemůžu nejet 🙂
#49005 14.12.2012 v 14:33Souhlasím s Holzby a přejme jim, ať je to chytí. Opravdu vynechání může způsobit snad jen nemoc.
#49034 15.12.2012 v 21:28Ahoj všem. jsem tu v diskuzi poprvé, jako jsem byl poprvé v Norsku. Musím jen říct že jsem od Norska čekal mnoho a bál jsem se tudíš zklamání… Ovšem hned první den Norsko předčilo moje očekávání a já koukal jako “teta z vídně,,8-O. prostě nádhera. Již půl roku před odjezdem jsem sledoval všechny články, videa , web stránky a kupoval knížky, no prostě cvok:-D musím podotknout , že ryby (sportovně) již lovím 34 let a z toho 10 let toužím po Norsku. Nevyšlo to kvůli mým sportovním aktivitám (samozřejmě rybářským). Letos jsem se ale spojil s partičkou nadšenců kteří jezdí do Norska již 10 let téměř stále na stejné místo ve středním Norsku. Na všechno jsem jak se říká hodil bobek… a prostě si řekl teď a ne bo nikdy. Střední Norsko, ovšem čechy ještě stále moc neobjevená lokalita. V podstatě na samotě. Nádherná krajina barák jak prase 😛 a to za směšnou cenu. No prostě ideál. No a ryby ???!!! Vzhledem k pozici a ročnímu období(jeli jsme v srpnu) jsem nečekal nic moc. Ovšem kormě tun a tun makrel jsme zde narazily na veškeré druhy ryb ať větších nebo menších rozměrů. Já bychn rád zmínil jednu o které v podstatě nikdo nemluví a přitom je to nejchutnější ryby jakou jsem jedl(fakt nejsem masařka). Narazili jsem na štikozubce a mě se zde podařilo zlomit rekord fjordu ( říkám to pořád: čím blbější sedlák tím větší brambory). Nachytali jsme jich mraky..
Zkrátka a dobře. Postihla mne Norská horečka a to se vším všudy !!
Hrabě
#49035 15.12.2012 v 21:40Ještě přidávám tu rybyčku. Měřila 101 cm, váha nezjištěna;-)
#49036 15.12.2012 v 21:52Tedy teď jsem si to po sobě přečetl a zjistil všechny ty překlepy a hrubky. takže sory snad je to ke zkousnutí;-)
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko poprve