Jelikož máme velké auto, tak se pohodlně vyspíme za cesty. Ono být na cestách je s každou přibývající hodinou celkem úmorné i když třeba jen nocujeme v hotelu. Každý to chce mít co nejdřív za sebou, takže se jede a jede a jede ......... Ti co nejedou, tak koukají na DVD a pijou, pijou a spí a pijou ...... :-) Nakonec člověk dojede za 41 hodin na Soroy a je rád, že ta cesta utekla "tak rychle".
Trajek Sassnitz - Trelleborg mi připadá jako jedna z nejlepších variant a to hned z několika důvodů. Jezdí celkem často, takže pokud ho nestihnu, tak se lehce dočkám dalšího, nebo je poblíž Rostock, kde to jezdí taky stále. Jede 4 hodiny, což je celkem dobrý čas na malý odpočinek, velkou svačinu a relax po ujetí několika stovek kilometrů. Za třetí se mi podaří vyhnout Dánsku, kde cesta není vůbec záživná a za čtvrté - je to nejlevnější způsob, jak se dostat do Švédska.
Sice jsem se už viděl na trajektu Gdaňsk - Nynashamn, jak pěkně pojím, popiju, dám sprchu a postel, ale na druhé straně mě trápila myšlenka, že se může po cestě cokoli stát a přijedeme do Gdaňsk v době, kdy bude trajekt odplouvat. No a před námi je 24 hodin čekání na další (pokud zrovna nebude den, kdy nejede) a budeme si ho muset znovu zaplatit, protože na ten "včerejší" jsme neměli zaplaceno pojištění storna. No každopádně je to velké riziko.
Trajekt Sassnitz - Trelleborg není potřeba dopředu rezervovat mimo sezonu a i kdyby náhodou bylo obsazeno, tak přejedeme 150 km do Rostocku a tam se vejdeme.