Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Norsko cestou přes Polsko …..

• Toto téma obsahuje celkem 90 odpovědí. Do diskuze (28 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel SKRKUN a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 91)
  • Autor
    Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

toto je dobrá cesta pro ty, kteří míří za rybami do středního Norska, ale kdo chce jet až na sever, tak radši volí cestu přes Stockholm, která je rychlejší. Z Osla by se muselo jet hornatou částí spíše při pobřeží, což znamené časté překonávání výškových rozdílů, hodně zatáček a vesnic. Ideální pro turisty s dostatkem času a chtíčem kochati se krásami Norska.

Ale díky za tip, i malý názor je velkým přínosem. 🙂

Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

tak už vydali konečně jízdní řád Gdaňsk – Nynashamn  :  http://www.periscope.cz/katalog/tabulky-detail.html?id=27  a jak jsem psal, tak předběžně spočítáno by nás vyšel trajekt na cca 17.500,- Kč

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Pro ty,co už to jeli – jak vám dlouho trvala cesta Praha – Gdaňsk přes Německo(Kolbaskovo) ? Díky.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Taky přemýšlím o ceste do Norska přes Polsko. Pojedem  v polovině června dvěma auty po třech lidech.

Dojet do Nynashamn přes Gdaňsk vyjde o 4500 Kč dráž než do Nynashamn přes Sassnitz – Trelleborg. Beru cestu z J.Hradce až k Nynashamn. Ten rozdíl je počítaný včetně pohoných hmot a ceny trajektů.

Cesta na sever Norska přes Sassnitz – Trelleborg nebo Rostock -Gedser ( při této trase je rozdíl menší ) ) je v každém případě levnější a kratší na celkové hodiny na cestě. Pobyt na trajektu max – 4 hod., ale neposkytuje čas na odpočinek – nebo minimální.

Cesta na sever Norska přes Polsko je o něco dražší, celkový čas tam a zpět bude o 24 hodin delší, ale čas tam a zpět 36 hodin strávených na trajektu poskytuje velký prostor na odpočinek při cestě Směrem tam je trajekt po cca 1000km a směrem zpět je trajekt cca. po 1600 km.

Cestovat po Polských silnicích je prý “zážitek”.

Tak co si teda nakonec vybrat. Jet co to dá a být nahoře za kratší dobu a přijet tam jako spráskaný pes i když je řidičů dost a nakonec něco ušetřit?  Nebo se vydat přes Polsko a odpočinout si na 18 hodinovém trajektu? Kdyby ti pšonci měli good silnice, tak neváhám. Takto stále nevím. Mám dilema. Ostatní členové výpravy jsou na tom stejně – je to půl na půl.

Asi si hodím korunou a pojedu přes Polsko :-)))))

Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

To Vlkouš.Tak to ti držim palce tfuj,tfuj,tfuj.Jo a vem si něco pod jazyk ať tě tam v tom pšonsku netrefí a doporučuju min 4 h fora  páč jedeš centrem přez celej Gdaňsk vlastně jediná možná cesta do přístavu.Já jsem řekl Polsko už nikdy a za tim si stojim.Toť můj názor

Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

Je mi jasné, že Polsko bude tragédie co se týče cest, ale stále mám před očima tu dlouhatánskou cestu v autě (a že máme auto velký) a budu šťastný, když si jí jakkoli zkrátím. Jestli mě vyjde cesta trajektem o 6 hodin delší než po silnici neřeším a ani to, že přes Polsko budu muset jet cca o 4 – 5 hodin déle. Rád obětuji pár hodin navíc a na trajektu si pořádně odpočinu v kabině se sprchou a WC a nadlábnu se teplého jídla. Také 1700 km se jede daleko lépe v odpočatém stavu, než po ujetí předcházejících 1700 km. No je to jen věc názoru a chutě se potácet 350 km přes Polsko. Z Prahy přes Berlin stále po dálnici až do Polska – Szcczecin = 500 km a zbylých 340 km do Gdaňsk kdybych měl jet 50 km/hod, tak to stíhám za 6,5 hod.

Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

To BOBO:Přesně jak píšeš chlapče letos když jsem se vracel tak z Gdaňsku do Szcczecina  jsem jel  8,5 hod.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Já to mám do Gdaňska přes Berlín, Štětín  1020km. Do Štětína – 637 km se dokážu dostat  v klídu za 10 hodin (a podle toho, jak znám dálnice v Německu, tak to uděláme za 7 hodin ) .  Protože trajekt vyjíždí z Gdaňsk v 18:00, tak budu muste vyjet z domova  kolem půlnoci. A to už mě nezabije, abych vyjel třeba v 21 nebo 22 hodin a budu mít na cestu Polskem taky minimálně 10 hodin. Ale po ujetí 1020 Km ( z celkových 2572 do Alty ) si budu moci odpočinout celých 18 hodin  na trajektu. Za ten odpočinek mi bude stát jet přes Polsko. Až se vrátím, třeba na tom bud stejně jako Komboj.

Prach
    Účastník
    (26 odpovědí)

V loni jsme jeli trajektem Rostok-Helsinky společnost Tallink. Sice je delší cesta trajektem, ale nemusíte přes Polsko. Cesta Finskem je v pohodě krásné rovné silnice. Při střídání řidičů se kámoš zeptal kudy má jet, a dostal odpověď rovně až nakonec Finska a pak doleva.

Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

Tak je dokonáno a rozhodnuto. V námi požadovaném termínu Rostock – Helsinki nejede, po přepočtu podle aktuálních cen Gdaňsk – Nynashamn a zpět vyjde na 25.000,- Kč (původně 15.000,- Kč), takže ideální cesta trajektem Sassnitz – Trelleborg. Budem asi v autě sudy válet 🙂

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

To Včasný nákup nejde? Vypočítal jsem si 6 osob + kajuta 4lůž. + 3lůž  obě cesty 15028SEK = 15028 Kč.  Jak ti to vyšlo?

Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

Nechal jsem si to spočítat v cestovce při on-line objednání. Bohužel naše auto má výšku 2,2 metru, takže spadá do vyšší kategorie, což je o 1.100,- SEK na jednu cestu víc, dále jedeme v půlce dubna a zpět na začátku května a včasné nákupy platí pro cesty po 15.6., kryjou si tím pouze hlavní sezonu (což mi připadá stupidní, protože v plné sezoně musí mít daleko více narváno, než mimo ní). A žádné slevy nelze uplatnit.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

bobo má pravdu. Bohužel slevy jsou pro malá auta a pak od 15.6. Asi tam sedí komunisté – taky to dělají opačně, než by bylo ekonomické. Já nevím, jsetli jde přesně o Poláky, kdo má takto vymyšlenou cennovou poiltiku, ale vypadá to na ně:-((

bobo – nakonec Tvojí trasu za Tebe vymysleli oni a neni Ti líp, že přes to Polsko nejedeš ? :-))

Já do toho na 90% jdu a uvidím co bude příště.

Josef Ďuriač
    Účastník
    (88 odpovědí)

No, chlapáci,já tejkon taky plánuju,počítám.Jedem v dubnu-Nord kapp.Polsko neznám,ale Bobo to má asi v malíku.Mě vychází nejlíp Sassnitz,Trelleborg-a to jak finance tak km.Pzn-jedem z JČ kraje,auta R-trafic,6 osob,WW-4osoby.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Napsal jsem to špatně –  5780SEK=15 028,-Kč.  Pořád si říkám,že ušetřím akorát km po dálnici,které jsou nejlehčí a přidám si 350 km po Polsku…..O spaní cestou jste neuvažovali ?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 91)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Norsko cestou přes Polsko …..

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...