Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko cestou přes Polsko …..
- Toto téma obsahuje celkem 90 odpovědí. Do diskuze (28 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel SKRKUN a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#7645 8.1.2010 v 16:51
toto je dobrá cesta pro ty, kteří míří za rybami do středního Norska, ale kdo chce jet až na sever, tak radši volí cestu přes Stockholm, která je rychlejší. Z Osla by se muselo jet hornatou částí spíše při pobřeží, což znamené časté překonávání výškových rozdílů, hodně zatáček a vesnic. Ideální pro turisty s dostatkem času a chtíčem kochati se krásami Norska.
Ale díky za tip, i malý názor je velkým přínosem. 🙂
#7835 16.1.2010 v 10:57tak už vydali konečně jízdní řád Gdaňsk – Nynashamn : http://www.periscope.cz/katalog/tabulky-detail.html?id=27 a jak jsem psal, tak předběžně spočítáno by nás vyšel trajekt na cca 17.500,- Kč
#7857 17.1.2010 v 10:02Pro ty,co už to jeli – jak vám dlouho trvala cesta Praha – Gdaňsk přes Německo(Kolbaskovo) ? Díky.
#7899 18.1.2010 v 14:04Taky přemýšlím o ceste do Norska přes Polsko. Pojedem v polovině června dvěma auty po třech lidech.
Dojet do Nynashamn přes Gdaňsk vyjde o 4500 Kč dráž než do Nynashamn přes Sassnitz – Trelleborg. Beru cestu z J.Hradce až k Nynashamn. Ten rozdíl je počítaný včetně pohoných hmot a ceny trajektů.
Cesta na sever Norska přes Sassnitz – Trelleborg nebo Rostock -Gedser ( při této trase je rozdíl menší ) ) je v každém případě levnější a kratší na celkové hodiny na cestě. Pobyt na trajektu max – 4 hod., ale neposkytuje čas na odpočinek – nebo minimální.
Cesta na sever Norska přes Polsko je o něco dražší, celkový čas tam a zpět bude o 24 hodin delší, ale čas tam a zpět 36 hodin strávených na trajektu poskytuje velký prostor na odpočinek při cestě Směrem tam je trajekt po cca 1000km a směrem zpět je trajekt cca. po 1600 km.
Cestovat po Polských silnicích je prý “zážitek”.
Tak co si teda nakonec vybrat. Jet co to dá a být nahoře za kratší dobu a přijet tam jako spráskaný pes i když je řidičů dost a nakonec něco ušetřit? Nebo se vydat přes Polsko a odpočinout si na 18 hodinovém trajektu? Kdyby ti pšonci měli good silnice, tak neváhám. Takto stále nevím. Mám dilema. Ostatní členové výpravy jsou na tom stejně – je to půl na půl.
Asi si hodím korunou a pojedu přes Polsko :-)))))
#7901 18.1.2010 v 14:15To Vlkouš.Tak to ti držim palce tfuj,tfuj,tfuj.Jo a vem si něco pod jazyk ať tě tam v tom pšonsku netrefí a doporučuju min 4 h fora páč jedeš centrem přez celej Gdaňsk vlastně jediná možná cesta do přístavu.Já jsem řekl Polsko už nikdy a za tim si stojim.Toť můj názor
#7904 18.1.2010 v 15:25Je mi jasné, že Polsko bude tragédie co se týče cest, ale stále mám před očima tu dlouhatánskou cestu v autě (a že máme auto velký) a budu šťastný, když si jí jakkoli zkrátím. Jestli mě vyjde cesta trajektem o 6 hodin delší než po silnici neřeším a ani to, že přes Polsko budu muset jet cca o 4 – 5 hodin déle. Rád obětuji pár hodin navíc a na trajektu si pořádně odpočinu v kabině se sprchou a WC a nadlábnu se teplého jídla. Také 1700 km se jede daleko lépe v odpočatém stavu, než po ujetí předcházejících 1700 km. No je to jen věc názoru a chutě se potácet 350 km přes Polsko. Z Prahy přes Berlin stále po dálnici až do Polska – Szcczecin = 500 km a zbylých 340 km do Gdaňsk kdybych měl jet 50 km/hod, tak to stíhám za 6,5 hod.
#7907 18.1.2010 v 15:47To BOBO:Přesně jak píšeš chlapče letos když jsem se vracel tak z Gdaňsku do Szcczecina jsem jel 8,5 hod.
#7933 19.1.2010 v 9:03Já to mám do Gdaňska přes Berlín, Štětín 1020km. Do Štětína – 637 km se dokážu dostat v klídu za 10 hodin (a podle toho, jak znám dálnice v Německu, tak to uděláme za 7 hodin ) . Protože trajekt vyjíždí z Gdaňsk v 18:00, tak budu muste vyjet z domova kolem půlnoci. A to už mě nezabije, abych vyjel třeba v 21 nebo 22 hodin a budu mít na cestu Polskem taky minimálně 10 hodin. Ale po ujetí 1020 Km ( z celkových 2572 do Alty ) si budu moci odpočinout celých 18 hodin na trajektu. Za ten odpočinek mi bude stát jet přes Polsko. Až se vrátím, třeba na tom bud stejně jako Komboj.
#7935 19.1.2010 v 9:59V loni jsme jeli trajektem Rostok-Helsinky společnost Tallink. Sice je delší cesta trajektem, ale nemusíte přes Polsko. Cesta Finskem je v pohodě krásné rovné silnice. Při střídání řidičů se kámoš zeptal kudy má jet, a dostal odpověď rovně až nakonec Finska a pak doleva.
#7965 19.1.2010 v 21:08Tak je dokonáno a rozhodnuto. V námi požadovaném termínu Rostock – Helsinki nejede, po přepočtu podle aktuálních cen Gdaňsk – Nynashamn a zpět vyjde na 25.000,- Kč (původně 15.000,- Kč), takže ideální cesta trajektem Sassnitz – Trelleborg. Budem asi v autě sudy válet 🙂
#7970 19.1.2010 v 22:45To Včasný nákup nejde? Vypočítal jsem si 6 osob + kajuta 4lůž. + 3lůž obě cesty 15028SEK = 15028 Kč. Jak ti to vyšlo?
#7972 20.1.2010 v 7:55Nechal jsem si to spočítat v cestovce při on-line objednání. Bohužel naše auto má výšku 2,2 metru, takže spadá do vyšší kategorie, což je o 1.100,- SEK na jednu cestu víc, dále jedeme v půlce dubna a zpět na začátku května a včasné nákupy platí pro cesty po 15.6., kryjou si tím pouze hlavní sezonu (což mi připadá stupidní, protože v plné sezoně musí mít daleko více narváno, než mimo ní). A žádné slevy nelze uplatnit.
#7976 20.1.2010 v 9:15bobo má pravdu. Bohužel slevy jsou pro malá auta a pak od 15.6. Asi tam sedí komunisté – taky to dělají opačně, než by bylo ekonomické. Já nevím, jsetli jde přesně o Poláky, kdo má takto vymyšlenou cennovou poiltiku, ale vypadá to na ně:-((
bobo – nakonec Tvojí trasu za Tebe vymysleli oni a neni Ti líp, že přes to Polsko nejedeš ? :-))
Já do toho na 90% jdu a uvidím co bude příště.
#7978 20.1.2010 v 10:28No, chlapáci,já tejkon taky plánuju,počítám.Jedem v dubnu-Nord kapp.Polsko neznám,ale Bobo to má asi v malíku.Mě vychází nejlíp Sassnitz,Trelleborg-a to jak finance tak km.Pzn-jedem z JČ kraje,auta R-trafic,6 osob,WW-4osoby.
#7979 20.1.2010 v 11:00Napsal jsem to špatně – 5780SEK=15 028,-Kč. Pořád si říkám,že ušetřím akorát km po dálnici,které jsou nejlehčí a přidám si 350 km po Polsku…..O spaní cestou jste neuvažovali ?
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Norsko cestou přes Polsko …..