Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 15°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 13°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Norsko cestou přes Polsko …..

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
Bohuslav Poles
30.11.2009 ID: 523810

v dubnu jedeme na Soroya a chceme vyzkoušet novou cestu, která je sice o 6 hodin delší, na peníze stejná a na odpočinek daleko pohodlnější. Chceme jet Berlin - Gdansk (Polsko) - trajektem do Nynäshamn (Švédsko) - Stockholm - a dále standartně na sever až Soroya. Trajekt jede denně (až na ojedinělé vyjímky) v 18.00 hod a na místě je druhý den ve 12.00 hod. Máte někdo zkušenosti s touto cestou ??

0
Odpovědět
Bohuslav Poles
08.01.2010 ID: 1007645

toto je dobrá cesta pro ty, kteří míří za rybami do středního Norska, ale kdo chce jet až na sever, tak radši volí cestu přes Stockholm, která je rychlejší. Z Osla by se muselo jet hornatou částí spíše při pobřeží, což znamené časté překonávání výškových rozdílů, hodně zatáček a vesnic. Ideální pro turisty s dostatkem času a chtíčem kochati se krásami Norska.

Ale díky za tip, i malý názor je velkým přínosem. :-)

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
16.01.2010 ID: 1007835

tak už vydali konečně jízdní řád Gdaňsk - Nynashamn  :  http://www.periscope.cz/katalog/tabulky-detail.html?id=27  a jak jsem psal, tak předběžně spočítáno by nás vyšel trajekt na cca 17.500,- Kč

0

Odpovědět

ZM
17.01.2010 ID: 1007857

Pro ty,co už to jeli - jak vám dlouho trvala cesta Praha - Gdaňsk přes Německo(Kolbaskovo) ? Díky.

0

Odpovědět

Vlkous
18.01.2010 ID: 1007899

Taky přemýšlím o ceste do Norska přes Polsko. Pojedem  v polovině června dvěma auty po třech lidech.

Dojet do Nynashamn přes Gdaňsk vyjde o 4500 Kč dráž než do Nynashamn přes Sassnitz - Trelleborg. Beru cestu z J.Hradce až k Nynashamn. Ten rozdíl je počítaný včetně pohoných hmot a ceny trajektů.

Cesta na sever Norska přes Sassnitz - Trelleborg nebo Rostock -Gedser ( při této trase je rozdíl menší ) ) je v každém případě levnější a kratší na celkové hodiny na cestě. Pobyt na trajektu max - 4 hod., ale neposkytuje čas na odpočinek - nebo minimální.

Cesta na sever Norska přes Polsko je o něco dražší, celkový čas tam a zpět bude o 24 hodin delší, ale čas tam a zpět 36 hodin strávených na trajektu poskytuje velký prostor na odpočinek při cestě Směrem tam je trajekt po cca 1000km a směrem zpět je trajekt cca. po 1600 km.

Cestovat po Polských silnicích je prý "zážitek".

Tak co si teda nakonec vybrat. Jet co to dá a být nahoře za kratší dobu a přijet tam jako spráskaný pes i když je řidičů dost a nakonec něco ušetřit?  Nebo se vydat přes Polsko a odpočinout si na 18 hodinovém trajektu? Kdyby ti pšonci měli good silnice, tak neváhám. Takto stále nevím. Mám dilema. Ostatní členové výpravy jsou na tom stejně - je to půl na půl.

Asi si hodím korunou a pojedu přes Polsko :-)))))

0

Odpovědět

Josef Čtvrtnik
18.01.2010 ID: 1007901

To Vlkouš.Tak to ti držim palce tfuj,tfuj,tfuj.Jo a vem si něco pod jazyk ať tě tam v tom pšonsku netrefí a doporučuju min 4 h fora  páč jedeš centrem přez celej Gdaňsk vlastně jediná možná cesta do přístavu.Já jsem řekl Polsko už nikdy a za tim si stojim.Toť můj názor

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
18.01.2010 ID: 1007904

Je mi jasné, že Polsko bude tragédie co se týče cest, ale stále mám před očima tu dlouhatánskou cestu v autě (a že máme auto velký) a budu šťastný, když si jí jakkoli zkrátím. Jestli mě vyjde cesta trajektem o 6 hodin delší než po silnici neřeším a ani to, že přes Polsko budu muset jet cca o 4 - 5 hodin déle. Rád obětuji pár hodin navíc a na trajektu si pořádně odpočinu v kabině se sprchou a WC a nadlábnu se teplého jídla. Také 1700 km se jede daleko lépe v odpočatém stavu, než po ujetí předcházejících 1700 km. No je to jen věc názoru a chutě se potácet 350 km přes Polsko. Z Prahy přes Berlin stále po dálnici až do Polska - Szcczecin = 500 km a zbylých 340 km do Gdaňsk kdybych měl jet 50 km/hod, tak to stíhám za 6,5 hod.

0

Odpovědět

Josef Čtvrtnik
18.01.2010 ID: 1007907

To BOBO:Přesně jak píšeš chlapče letos když jsem se vracel tak z Gdaňsku do Szcczecina  jsem jel  8,5 hod.

0

Odpovědět

Vlkous
19.01.2010 ID: 1007933

Já to mám do Gdaňska přes Berlín, Štětín  1020km. Do Štětína - 637 km se dokážu dostat  v klídu za 10 hodin (a podle toho, jak znám dálnice v Německu, tak to uděláme za 7 hodin ) .  Protože trajekt vyjíždí z Gdaňsk v 18:00, tak budu muste vyjet z domova  kolem půlnoci. A to už mě nezabije, abych vyjel třeba v 21 nebo 22 hodin a budu mít na cestu Polskem taky minimálně 10 hodin. Ale po ujetí 1020 Km ( z celkových 2572 do Alty ) si budu moci odpočinout celých 18 hodin  na trajektu. Za ten odpočinek mi bude stát jet přes Polsko. Až se vrátím, třeba na tom bud stejně jako Komboj.

0

Odpovědět

Prach
19.01.2010 ID: 1007935

V loni jsme jeli trajektem Rostok-Helsinky společnost Tallink. Sice je delší cesta trajektem, ale nemusíte přes Polsko. Cesta Finskem je v pohodě krásné rovné silnice. Při střídání řidičů se kámoš zeptal kudy má jet, a dostal odpověď rovně až nakonec Finska a pak doleva.

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
19.01.2010 ID: 1007965

Tak je dokonáno a rozhodnuto. V námi požadovaném termínu Rostock - Helsinki nejede, po přepočtu podle aktuálních cen Gdaňsk - Nynashamn a zpět vyjde na 25.000,- Kč (původně 15.000,- Kč), takže ideální cesta trajektem Sassnitz - Trelleborg. Budem asi v autě sudy válet :-)

0

Odpovědět

ZM
19.01.2010 ID: 1007970

To Včasný nákup nejde? Vypočítal jsem si 6 osob + kajuta 4lůž. + 3lůž  obě cesty 15028SEK = 15028 Kč.  Jak ti to vyšlo?

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
20.01.2010 ID: 1007972

Nechal jsem si to spočítat v cestovce při on-line objednání. Bohužel naše auto má výšku 2,2 metru, takže spadá do vyšší kategorie, což je o 1.100,- SEK na jednu cestu víc, dále jedeme v půlce dubna a zpět na začátku května a včasné nákupy platí pro cesty po 15.6., kryjou si tím pouze hlavní sezonu (což mi připadá stupidní, protože v plné sezoně musí mít daleko více narváno, než mimo ní). A žádné slevy nelze uplatnit.

0

Odpovědět

Vlkous
20.01.2010 ID: 1007976

bobo má pravdu. Bohužel slevy jsou pro malá auta a pak od 15.6. Asi tam sedí komunisté - taky to dělají opačně, než by bylo ekonomické. Já nevím, jsetli jde přesně o Poláky, kdo má takto vymyšlenou cennovou poiltiku, ale vypadá to na ně:-((

bobo - nakonec Tvojí trasu za Tebe vymysleli oni a neni Ti líp, že přes to Polsko nejedeš ? :-))

Já do toho na 90% jdu a uvidím co bude příště.

0

Odpovědět

Josef Ďuriač
20.01.2010 ID: 1007978

No, chlapáci,já tejkon taky plánuju,počítám.Jedem v dubnu-Nord kapp.Polsko neznám,ale Bobo to má asi v malíku.Mě vychází nejlíp Sassnitz,Trelleborg-a to jak finance tak km.Pzn-jedem z JČ kraje,auta R-trafic,6 osob,WW-4osoby.

0

Odpovědět

ZM
20.01.2010 ID: 1007979

Napsal jsem to špatně -  5780SEK=15 028,-Kč.  Pořád si říkám,že ušetřím akorát km po dálnici,které jsou nejlehčí a přidám si 350 km po Polsku.....O spaní cestou jste neuvažovali ?

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.