Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Neschází vám Polaci?

• Toto téma obsahuje celkem 391 odpovědí. Do diskuze (70 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 376. až 390. (celkem z 392)
  • Autor
    jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Klucii v Letňanech vám všechno ukážu naučím Vás i jednoduché spolehlivé uzly:-)Mám tam i přednášku v sobotu někdy odpoledne..Myslím že teď tam budu mít více času na pokec,tak se těším na vás kamarádi..Radku uvidím jak mi to vyjde do Prušánek ale rád bych vás potkal….Jinak budu i v Brně na výstavě:-)

Radek123
    Člen
    (92 odpovědí)

Jen pro upresneni,,kdy bude vBrne vystava?To bychom se urcite mohli potkat.

Radek123
    Člen
    (92 odpovědí)

Jen pro upresneni,,kdy bude vBrne vystava?To bychom se urcite mohli potkat.

Martin Pribyl
    Člen
    (34 odpovědí)

jigin1 napsal:

na přívěs jednoznačně tyto dva streamre.Samozřejmě, že se dají použít i na hloubky.letos chceme krevetky vyzkoušet na okouniky,tak jsem zvědavý jak se to osvědčí…

krevetka vypada moc pekne, jak je zhruba velka?

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Krevetky mají 5 cm navázal jsem je na specialne mořské háky.Tato velikost je optimálna na přívěs při lehkém vláčení.je pravda že zaujíma i obecňačky a hlavně u dna je obecnaček většina..

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Makrely ti na ně budou brát poctivěji než na cokoliv jinýho 😉

pavel.v
    Účastník
    (137 odpovědí)

Na boční přívěsy chytáme na přívlač už několik let. Na návazci z vlasce “boční přívěsná smyčka” v délce cca. 10cm, ve vzdálenosti asi 70cm od “hlavní nástrahy”. Hlavní nástrahou je “guma” do 30g nebo malý pilkřík. Na boční přívěs malé kopýtko nebo twistřík ( od 3cm do 5cm) buď s hlavičkou, ale klidně i bez. Jen na samotný háček. Počet úlovků na hlavní nástrahu nebo na přívěs byl asi stejný. Chycení dvou ryb současně nebylo vyjímkou, hlavně u polaků v mělčinách 3-5 metrů. Salátovým kelerům stačil i samotný černý háček. Také se nám osvědčila červená chobotnička, ale malé 3cm kopýtko tmavé barvy bylo nejspolehlivější. 🙂

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Miloši máš pravdu,na podzim vždy makrely atakuji streamra.Jěště že jsou to bojovníci,tak ani to sklamání, že to není polak není velké:-D:-Dna přívěs se dají samozřejmě použít i malé twistříky a smáčky akorát pokud je nebudete lepit na háčky, tak spotřeba je docela velká.streamer pokud neutrhnete tak je teměř nezničitelný…

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

jednoduchý a spolehlivý uzel na přívěs…nedoporučuji vázat streamra do oka, nebo se často přehodí.proto doporučuji oko rozstříhnout ,tak aby byl jen jeden vlasec…na výstavách vám to pak ukážu jak se to dělá nic zložitého…:-)

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

približný poměr gumy a streamra.guma 16cm streamer 5cm…nemusíte se obávat i velké ryby si krevetku rádi zobnou:-Dzábava je pak,když se pověsí dvě torpéda:-D:-D

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

To je legrace, jak si do toho ultralajtu furt ulítlej 🙂

Pavle, jestli se neurazíš, tak s maliličkou úpravičkou bude celá tvá sestava na polaky o 1000% jinde. Pouze ustřihni kleštěma na krevetce celý hrot – nebudou se ti na věšet malé rybičky, ale furt je bude natolik zajímat, že se stáhnou okolo a budou si s ní hrát. Pak se s celou sestavou nijak nepracuje, pouze čekáš.

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Miloši to je docela zajimavý nápad i když zase na mělčinách tolik malých ryb nelovíme a v pohodě ty malé streamery dobírají i velcí polaci.Ale rozhodně to vyzkoušíme.Zase když je příležitost ,taky rád zapilkruji a zamníkuji.V posledných letech mám kolem sebe pořád nějaké nováčky a lehká vláčka je pro ně idealni na rozchytání.jinak můžu říct že je poměrně velká skupina norků, co se věnuje v Norsku lehké vláčce.Samozřejmě sever je uplně někde jinde co se týče ryb a mám to už za sebou.Stači dvakrát chytnout špatné počasí a to pak další rok člověk zvažuje jestli se tam jěště podívá:-D:-DJěště z jinýho pohledu, pořád je kolem lehké vláčky na moři díra na trhu a je to i jistý druh pomalu se rozvíjejíciho se biznisu.Na mělčinách je to hlavně o flexibilitě a vymýšlení a to mně baví.Taky občas chytneme na hloubkách hejna velkých ryb, ale tahat po dvacáte stejnou rybu není pro nás:-D:-D

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

a někdy potěší i tento krasavec z mělčin:-D:-D:-D

mima
    Účastník
    (312 odpovědí)

Aký dlhý je príves?

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

přívěs cca 20cm, tak se to nemotá a doporučuji transperentní 0,30 vlasec..

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 376. až 390. (celkem z 392)

Téma ‚Neschází vám Polaci?’ nepřijímá nové odpovědi.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Neschází vám Polaci?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...