Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 14°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 22°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Neschází vám Polaci?

« Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 … 27 Další »
zdeneko
18.02.2012 ID: 524747

Jezdím do středního Norska a na sever bych se taky rád podíval, ale bojím se, že mi tam budou scházet Polaci? Jak nejseverněji se dají chytit? Je to moje zamilovaná ryba a nechci se o ně připravit. Díky za příspěvky.

0
Odpovědět
kulik
15.11.2013 ID: 1074560

To jigin1: Tak hodně úspěchů v budování a je to dílna na rybářské skvosty? Pokud ano, tak už se těším na novinky.:-?

0

Odpovědět

Vlkous
15.11.2013 ID: 1074562

Ještě musím dodat. S tímto páternosterem kámoš chytal pouze v srpnu.

On používá pilkry bez háků a gramáž podle hloubky a driftu aby se dostal na dno a klidně i 70m. Mě se líbí na tom to, že nemá vázky a nezamotává se mu to. I když pilkry tahá po dně a sestavu má nade dnem tak loví polaky. Když jsem kdysi vyzkoušel ráhna s kusem vlasce, tak se mi po zdolání pár kusů ryb, začal vlasec namotávat na ráhna.

Že má úspěch především s polakama si vysvětluju takto.

- Boční návazce jsou dlouhé a dostatečně daleko od sebe i od kmenové vlasce.

- I když neni velký drift - kdy návazce jsou automaticky téměř stále ve vodorovné poloze - tak mu háček s chobotnicí a návnadou nadlehčuje plovoucí kulička a má návazec téměř ve vodorovné poloze.

- Čerstvá - ne dlouho koupaná - návnada, delší proužek z makrely dostatečně čouhá z chobotnice.

Na můj oblíbený páternoster při stejné technice lovu, na stejném místě ve stejný den a se steným kusem masa, polaka chytím jen náhodou.

Nejen, že je polak nádherná a bojovná ryba, ale ještě jsem se nesetkal s polakem s parazitama. Kromě 3 výprav z 11, jezdíme do jižního Norska. Jinde to může být jinak.

Každoročně si děláme v Norsku tatarák. I když jsme ho vykoušeli i z tesky obecné, jednoskvrnné a mníka, tak z čerstvě chyceného polaka

je nejchutnější. Podotýkám, že největší zkušenosti máme z měsíce srpna. Píšu to proto, že jsem přesvědčený o tom, že každý měsíc to je všechno trochu jinak. Tím myslím jak kvalitu masa různých ryb, tak i to co se v určitou dobu dá v Norsku chytat. A rozhodně je to i místem rybolovu. Jižní - střední a severní Norsko.

0

Odpovědět

Vlkous
15.11.2013 ID: 1074564

To Harty - to je vlastně můj problém. Protože téměž vždy do Norska jezdíme v srpnu a vždy byl dostatek masa makrel na návnadu, tak z 80% chytáme s masem. A vlastně ani neumíme pořádně chytat na gumy ( umělé nástrahy) Třeba tresku obecnou nebo mníka jsem s páternosterem bez masa snad nikdy nechytil. Kdybych tam častěji jezdil v květnu či červnu, tak bych jinak znal a uměl jak se chytá s umělou nástrahou bez masa. Ale koneckonců znám dost norků co si sebou v tomto období radši vozí zmražené makrely, krevety atd. na návnadu.

Ale když chytám přívlačí ze břehu tak tam maso nedávám. Narozdíl od mého kamaráda, který i stím masem úspěchy má - viz fotka 81 cm polaka a popis techniky lovu výše.

0

Odpovědět

kulik
15.11.2013 ID: 1074566

To Vlkous: Já také používám pilkry bez háčků jako zátěž, když chytám na boční přívěs nebo přívěsy. Mohu potvrdit mnohonásobné snížení vázek.:-P

0

Odpovědět

Vlkous
15.11.2013 ID: 1074568

Jinak obdivuju jiginovu trpělivost zkoušení při polu polaků z mola. Je to velice poučné a inspirující. Nikdy nevynechám možnost zachytat si z mola nebo ze skal polaky. Někdy se zadaří někdy ne. Pamatuju se, že jednou v květnu v Aure v roce 2005, v den kdy ryby vůbec nebrali jsme jezdili kolem břehů a zkoušeli všelicos. Nakonec se zadařilo v trolingu. Pmaličku jsme projížději kolem břehů a táhli nástrahy za sebou. Polaci neváhali a pár krásných kusů se nám povedlo ulovit.

Jeden pán - Jirka - husky ho zná, polaky často chytá s návazcem s několika jigovýma hlavičkama a na nich má různé gumky. On je i jinak šikovný. On řekne, že jede na platýze a doveze je. Jindy vyrazí na okouníky a jiné ryby nechytne. Jindy vyjede pár m od chaty na 30-40m, kde nikdy nikdo nechytal a nechytá a pustí návnadu na dno ( nebyl žádný drift ) a čeká jako by chytal u nás na rybníku na položenou. A čeká na ťuknutí a seká a tahá jednu obecnou a bezvousou za druhou.

Žádné násilí.Klídek a pohodička.

Já se taky vždy snažím připravit na určitý druh ryby a přizpůsobím tomu návnady, pruty atd. Ale většinou chytnu kde co a to na co jsem se rychtoval, tak nepřijde :-)

0

Odpovědět

jirkanor
15.11.2013 ID: 1074658

Pro Jigin1, tak ať máš dílnu vypiplanou jako tvé nástrahy.

0

Odpovědět

seal11
26.01.2014 ID: 1078585

Zkoušel jste někdo polaky na wobblery? Často je chytám na hloubkách do 10 m (travnatý plochý kopce) a možná by nebylo špatný použít nějakej plovoucí a přitom hlubokopotápivej model jako třeba koolie od sebile co jde až do 7 m. Díky většímu hluku co dělaj oproti gumám by je polaci mohli detekovat z větší dálky.....

0

Odpovědět

kim
26.01.2014 ID: 1078587

Myslím, že o jejich použití zde někdo psal s tím, že byl úspěšný. Teď si nepamatuji, zda je třeba před něho dát olůvko.

0

Odpovědět

jigin1
27.01.2014 ID: 1078610

kluciii,rozhodně doporučuji wobléry vyzkoušet na mělčinách i když já osobně je nepoužívam.Polak má velmi dobrý zrak a velké oči a má přehled o všem co se děje minimálně v okruhu 20 metrů.Máme to odzkoušený a výborně reaguje i na nejmenší nástrahy.Z úspěchem používam streamriky cca 3cm velké hlavně z mola...lovim s nima jak se Sbirem....zátěž cca 10gr.trojobratlik a cca 1.5m návazec se streamrem...doporučuji Fluokarbon hlavně když svíti sluníčko....

0

Odpovědět

kulik
27.01.2014 ID: 1078615

Začíná nová sezóna a tak se ptám co má kdo připraveno na vyzkoušení při lovu polaků na tento rok a je ochoten se o to podělit s ostatními, aby to případně také zkusili?

0

Odpovědět

PP
27.01.2014 ID: 1078629

Jigin ten má určitě pár es v rukávu:-D , ale ve čtvrtek na pivku to z něho dostaneme8-)

0

Odpovědět

jigin1
27.01.2014 ID: 1078647

Pavlíku to víš že mám novinky...příšli mi nové materiály tak ve štvrtek bude premiéra....a ostatní kamarády zvu na výstavu do Letňan kde,, zachytáme,,a pokecááááme....

0

Odpovědět

dosky
27.01.2014 ID: 1078648

to jigin1

Doufám, že se zastavíš na našem stánku na kousek piva. :-):-):-):-)

0

Odpovědět

jigin1
27.01.2014 ID: 1078649

Jasnéééé že se stavím:-D:-D:-D

0

Odpovědět

dukey
28.01.2014 ID: 1078730

Měl jsem to už loni, ale v půlce dubna polaci ještě nebyli. Nachytali se až den před odjezdem. Tak uvidíme letos.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 … 27 Další »
  • Téma ‚Neschází vám Polaci?’ nepřijímá nové odpovědi.

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.