Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neschází vám Polaci?
- Toto téma obsahuje celkem 391 odpovědí. Do diskuze (70 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#73983 7.11.2013 v 8:46Anonymní uživatelNeaktivní(3572 odpovědí)
A jeste bych doplnil druhy polaku o jednu kategorii.Jsou to JAMAKY .
Pri prolovovani mych dorsovist na Ornklakene se pri prechodu z jedne 50m hrany na dalsi 60m hranu v prihodnem driftu dostanu do 90m jamy. V obdobi od dubna do cervence se snad ani jednou nestalo,ze bych v te 90m hloubce nechytil aspon jednoho polaka
#74072 8.11.2013 v 22:05Tak tu hltám vaše zážitky, zkušenosti a názory. Tak přesně to bylo i se mnou. První návštěva v Grefsnesu, první 80cm obecňačka a už se v tom vezu. Letos jsem byl potřetí a již se těším na příští. To co píše Pavlík o tom molu a jeho jigstremrech tak to opravdu funguje. Zatím se stále učím a jsem tomu rád, že tací jako je on jsou. Na zoomy barvy borůvek jsem polaků také pár chytil, ale líbily se více chaluhovým obecňačkám. Jak mi letos řekl “zkušenosti bývají drahé a nepřenosné”, tak jsem po úsvitu vytáhl na molu polaka 65 a hned nahodil směrem k tyči. Záběr byl bezprostřední a mocný, ryba nádherná jen brzdu jsem zapoměl povolit. Začal tanec, který skončil když zajel pod lano natřikrát zlomeným horním dílem vláčáku ze kterého jsem se těšil pouhých 14 dní. Ale mne to v žádném případě nezlomilo. Všechny vás zdravím a pište co nejvíc. Jirka
#74280 11.11.2013 v 18:53…super článek od Miloše, je vidět že osobních zkušeností má na rozdávání..paráda, myslím že nejen nováčci se od Miloše dozvěděli a poučili..a osobně vím, že to má Milda fakt zmáklý…:)
..příští rok zkusíme polaky na mini polaky..
#74295 11.11.2013 v 20:10To je kanibalismus.Raději bych Kelery na Polaky.:-) Jsou nádherný a fakt jak Polaci.
#74307 12.11.2013 v 7:24..vše bude zase k vidění na ForFishingu na začátku února v Letňanech a v březnu v Brně..když mi říkal Honzák co různých gum, twisterů a riperů a pilkrů bylo v Magdeburgu, tak to je další motivace do práce na novou sezónu…
#74311 12.11.2013 v 7:35honza dufek napsal:
..vše bude zase k vidění na ForFishingu na začátku února v Letňanech a v březnu v Brně..když mi říkal Honzák co různých gum, twisterů a riperů a pilkrů bylo v Magdeburgu, tak to je další motivace do práce na novou sezónu…
Jendo příští Magdeburg musíš vidět, aby si viděl tu velkou konkurenci gum
#74443 14.11.2013 v 9:32Vrátím se ještě k chytání Polaků ve větších hloubkách. Od 50m do 70m.
Většinou v těchto hloubkách u dna, chytáme na páternostery s kouskem masa makrely. Tímto způsobem chytáme mníky, jednoskvrnky, obecné atd. Kamarád chytá obdobným způsobem, ale chytne převážně polaky. Jeho návazec na polaky má 2 boční, cca 25 cm dlouhé návazce, zakončené háčkem s delším ramínkem, nad ním má fosforovou chobotničku a nad ní plovoucí kuličku. Na háček dává proužek cca 10x2cm masa z makrely. Na stejném lovném místě, ve stejný den kdy chytneme polaka jen náhodou a většinou chytáme jen mníky, on chytá jen polaky a jen občas chytne jinou rybu. Aby tuto sestavu dostal na dno používá pilkr bez háčků a pilkr táhne po dně. Gramáž pilkru volí podle driftu a hloubky, tak aby se dostal na dno. Vázky téměř nezná! Většinou chytne polaky 80cm +. Takto chytá polaky i tam, kde bych ani nevěřil, že nějací jsou. Klidně i na plošinách, kde nejsou žádné podmořské hory nebo hrany. Ale zato je to vždy nedaleko ( do 200m ) od břehů pevniny nebo ostrovů.
Samozřejmě chytání polaků v menších hloubkách a klidně z mola je jiná písnička.
#74448 14.11.2013 v 11:22To Vlkous : Zajímavé. Asi jak vysoko nade dnem kolega provozuje ty dva návazce? Když to bude u dna, tak po tom půjdou spíš mníci.
#74449 14.11.2013 v 13:29to Vlkous dej sem prosím tě nákres dík 8-);-);-)
#74534 14.11.2013 v 19:40Opravdu se jedná o klasický páternoster, ale boční návazce jsou prostě delší než u běžného návazce. A na konci plápolá pěkný proužek masa makrely. Vypadá to skoro jako zoom. I při použití delšího kusu masa na háček u klasického páternosteru úspěšnost nebyla. Samozřejmě se mu tam i jiná ryba chytla, ale polaků měl nejvíce. A my s běžným páternosterem naopak. První návazec nade dnem je cca 1 m. Kdybych to neviděl na vlastní oči tak to tady psát nebudu. Pokusil jsem se to namalovat:-)
Ale bohužel sem obrázek neumím vložit:-(
Tak alespoň fotka polaka.. Sice z mola v malé hloubce, ale na stejný návazec, který táhnul ke břehu po dně.
už jsem si vzpomněl jak na to
#74540 14.11.2013 v 21:00To Vlkouš- Je to něco podobného co jsem psal tady už dříve a věřím že to funguje.Rozdíl je pouze vtom že já mám na konci 150g pilk. a na háčcích háďátka.Problém je na začátku května chytit makrelu.Jedna rada co na háček,když není makrela a můžeme se na to připravit už doma.Kupte si mražené kalamáry. V Norsku nechte jen malí kus povolit a nařežte je na slabé proužky a připevněte na háček. Kalamár velice dobře drží na háčku a páchne po rybině, takže dobrá náhrada za makrelu. ODZKOUŠENO a funguje to.
#74550 15.11.2013 v 5:23cau na spodok použivam tieto!!!
#74554 15.11.2013 v 6:11To Honza Dufek: Tak to je moc hezké a už mi chystej kolekci pro Hitru 2014. Včetně těch Vašich pilkrů na Jamáky.:-P
#74556 15.11.2013 v 6:14To Vlkous: Moc hezké a musím to také vyzkoušet. Když to tak člověk všechno sleduje a přemýšlí co příští rok zkusit, tak by v Norsku potřeboval být celou sezónu a né jen 2x po cca 9 dnech.:-?
#74558 15.11.2013 v 7:13Kluci, hezké články a poznatky, je nás tu opravdu silná skupina polakářů:-)sem rád že toto vlákno žije…buduji novou dílnu,tak moc času nemám na přispívání:-(ještě to vidím tak na týden a snad už začnu znovu psát)…
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Neschází vám Polaci?’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neschází vám Polaci?