Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neschází vám Polaci?
- Toto téma obsahuje celkem 391 odpovědí. Do diskuze (70 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#72947 13.10.2013 v 16:55
Harty,to máš pravdu těch lidí je někdy dost většinou se potkávame večer tak se to dá vydržet….taky se těším na Prahu tak rozhodně pokecáme:-)
#72960 14.10.2013 v 5:04Kucíííííí, já chci s Vámi taky pokecat o polacích a těch streamrech a jig streamrech a vůbec Vás poznat osobně. Jinak Vám pánové Harty a Jigin1 děkuji za zajímavé čtení o Vašich poznatcích a zkušenostech z chytání polaků. 😕 Harty ještě Tě chci poprosit o popsání jak jsi chytal polaky na splávek. 😛
#72990 14.10.2013 v 18:17Chytat Polaky na splávek vlastně není vůbec žádná věda.Je to jenom o tom to vyzkoušet.My v podstatě ani neměli splávek,ten jsme vyrobili na místě z polystyrenu.O to bylo více překvapivé že to velice dobře fungovalo.Výhoda byla také vtom že jsme mohli mít nahozeno na splávek a dál máchat pilkříky,protože jsme měli splávek daleko od lodi.Důležité je mít splávek větší velikosti,aby se proudem nepotopil.Takto jsme chytali na ukotvené lodi. Takto chytat na neukotvené lodi jde jen stěží,protože potápějící se šňůra nám přitahuje nástrahu k lodi a celé se to motá.A co na konci montáže? Je skoro úplně jedno.My tam dávali gumy různých tvarů menší velikosti na jig. hlavičce váhy od 30 do 50g. Nám se nejvíce osvědčili průhlední červíci a stonožky neznámého výrobce.Proč asi tak úspěšná chytačka na plavanou?Asi proto že nástraha není rušena pohybem v lodi a splávek udělá za nás práci volně se pohupující ve vlnách. Jo a záběr od Polaka 100% poznáte bzzzzzzzz.:-P:-P:-P
#72991 14.10.2013 v 18:33No Harty zaujimavé:-Pto mně nikdy nenapadlo použít splávek…rozhodně ho příšti rok vyzkouším jenom tak pro zajimavost…z těch mol by to i šlo…hodně teď sleduji na You tubu lov platízu na bucktaily, je to něco podobného jak dělám…Máte kluci někdo zkušenosti z lovem Platízů timhle spůsobem?????????v Norsku?
#72992 14.10.2013 v 20:26Moc pěkný a zajímavý článek.
Zdraví Karel M.
#73016 15.10.2013 v 15:35Dobrý den Norci.Brouzdal jsem na tomto webu a chci se s vámi podělit o mou zkušenost s Vencou Hartmanem alias Hartym. Nejdříve jsem musel zjistit jestli je to on co tady přispívá do diskuze.A je to on. V roce 2011 jsme se potkali na rybách v Norsku. On tam přijel o týden později než naše parta.Jako Češi jsme se rychle seznámili.Když tam přijeli,tak po prvním dnu nás překvapilo jak jsou úspěšní.A druhý den to samé .A my jen tiše záviděli.Tak jsem se rozhodl že půjdu na výzvědy.Do té doby jsme nějaké ryby měli,ale jen menší kusy a větší se dali počítat na prstech jedné ruky.Přišel jsem za nimi na chatu a že je požádám o radu jak na ně.Harty povídá že za hodinu se sejdeme u nás na lodi. Za hodinu přiběhl s tím že něco zapomněl,ale hned se vrátil.A spustil-dnes budete jenom vláčet,tak si ten bordel na pilkrování dejte někam do……Podejte my kudlu a uřezal nám na vláčákách silonové návazce.To už jsem ho málem hodil do vody,ale udržel jsem se.Vyndal z kapsy svoje favority a povídá že dnes budete chytat na ně.Vzal do ruky mapu a ukázal nám kde v kolik a jak máme chytat.Tak jsme tak udělali.Ten den to byla pro mně nejlepší rybařina co jezdím do Norska.Říkal jsem si, že dnes dáme Sokolovákům na zadek. Naplnili jsme bednu krásnýma polakama a jeli jsme domů. Po příjezdu do kempu jsem vyhlížel až přijedou Sokolíci, že se pochlubíme úlovkem.Zatím nejeli ,tak jsme se dali do čištění.Najednou se ukázali a já se šel podívat co nalovili.Koukám a bedna prázdná.V tu chvíli jsem měl takovej příjemnej pocit.Jen ale malou chvilku.Na dně lodi leželi polaci,jaký jsem ještě neviděl normální prasata.Sice jen čtyři ,ale metrovky,s tím že ty menší pustili.A měl jsem po ptákách. No nevadí.Překvapila mně ale reakce Hartyho .On snad měl větší radost,že se nám zadařilo než my.Ráno jsem mu pak nesl peníze za pilkry, že si je už necháme a on mně poslal do háje.Párkrát jsme ještě poseděli a já hltal všechno co říká a co zná,i když je o dvacet let mladší.Chlapi on je fakt normální blázen.Harty piš dál.Renda obdivovatel.
#73019 15.10.2013 v 17:02kluci přesně o tom to je, poradit si navzájem…tu radost taky zažívam, když se se zadaří lidem kterým sem poradil.My už tam jezdíme vícemeně na jistotu a umíme si pomoct v každý situaci…když se zadaří nováčkum,tak jsou pro Norsko oddaní a oto je to větší radost….
#73020 15.10.2013 v 17:15Renda přehání!
#73021 15.10.2013 v 17:20jigin1 napsal:
kluci přesně o tom to je, poradit si navzájem…tu radost taky zažívam, když se se zadaří lidem kterým sem poradil.My už tam jezdíme vícemeně na jistotu a umíme si pomoct v každý situaci…když se zadaří nováčkum,tak jsou pro Norsko oddaní a oto je to větší radost….
Máš pravdu,já byl před pár lety na tom stejně.Ale bohužel jsou tací,kteří Ti poradí a na otázku kde nachytali?V moři!!!
#73024 15.10.2013 v 18:26Harty napsal:
Renda přehání!
Nepřeháním.A jsem si zcela jistý že za ten týden nikdo nechytil tolik velkých polaků jako vy dva s tím Němcem.A co se týče rybářů z Polska,tak ty to nerozdejchali ještě dneska.Oni se totiž fotili z jejich rybama.Že u nich v Polsku stejně nikdo neví jestli to chytil někdo jinej.
#73028 16.10.2013 v 4:20Tak po přečtení toho všeho v tomto vláknu a jak i já znám Hartyho se už moc těším na osobní setkání s Hartym a Jginem1. :-P:-?:-P
#73030 16.10.2013 v 5:31kulik napsal:
Tak po přečtení toho všeho v tomto vláknu a jak i já znám Hartyho se už moc těším na osobní setkání s Hartym a Jginem1.
To je paráda, že existují ve vašem okolí takoví lidé,kteří dělají celý rok všechno proto, aby si těch pár dní v Norsku opravdu užili. Holt nic nepodcení. Snad se mi podaří tady v okolí Teplic dát pár takto zapálených lidí dohromady, abychom si mohli chystat věci přes zimu na PRAVIDELNOU KAŽDOROČNÍ vyjížďku za krásami norské přírody spojenou s bezva “rybačkou”!
#73035 16.10.2013 v 5:46To Roman 1312: Uvítal jsem, že se tu toto vlákno objevilo a při jeho aktivním sledování mi napadlo, zda nevyvolat vznik různých vláken se zaměřením na lov jednotlivých druhů ryb tak, aby se mohl každý vzdělávat v lovu té své nejoblíbenější ryby. Jinak to nemusí být nadšenci z jednoho místa/lokality. Důležité je, aby to byli NADŠENCI pro tu určitou věc a díky bohu, že tu jsou a jsou ochotni se s ostatními podělit o své zkušenosti, poznatky a všem pomoci a poradit.:-P
#73040 16.10.2013 v 7:02Kuliku. Já myslím, že již existuje vlákno o halibutech, mnících a snad i dalších druzích ryb v Norsku. Ale mohu se mýlit. Na druhou stranu vynalézavost českých a slovenských norků nezná mezí a neustále něco vymýšlejí. To pak prospívá nám všem. Když v Norsku vidím rybáře z jiných zemí, kteří např. celé hodiny neúnavně pilkrují ( úlovky nejsou nic moc) přemýšlím o tom, zda jsou kreativní. Určité procento z nich nepochybně ano. Proto nechť jsou pokecy a srazy, kde se novinky sdělují. Tobě snad udělíme nějaký řád za náruživost s jakou provokuješ k diskusi a hledání nových věcí a činností.
#73041 16.10.2013 v 7:25To víš Kime, začíná lovecká sezóna (myslivcům) a tak ty trochu polevuješ a někdo Tě zastoupit musí, ale jinak díky a pevnou mušku.:-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Neschází vám Polaci?’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Neschází vám Polaci?