Hasvik, NO
temperature icon -5°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 2°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 33°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]sroubek282 napsal:

kikibut napsal:

To je tak na okouny tady někam na přehradu..... Pro mě 15cm guma je málo

Kdy jsi naposledy chytal na tak velkou gumu???[/citace]

v květnu a vysledek vydíš na profilovcece 8-)

Jo,je to v i d ě t ....:-x

To Jigin: Tu krevetku bych také rád vyzkoušel. Můžeš mi prozradit, kde se dá pořídit a jak je velká? Měl jsem od kamaráda pár "krevet" navázaných na lososových háčcích a bylo to fajn, ale gumu jsem neměl a na Hitře bývají ryby často plné krevet.:-?

To kulík:Podobné krevetky mněli v Mivardi.

kluci ty krevetky vyrábi Relax v Polsku a sehnal sem je u pana Kolouška s C.Budějovicale už na jaře,ted sem vzal od neho posledných 75ks.tyhle barvy...ale myslím kdo dováži Relax tak je má v nabídce...skuste si zadat do vyhledávače RELAX Bielava.pl...ja je shánim ak se mi povede sehnat tak to dám sem a rád se podělím s Váma:-)

krevetka má 10cm....:-):-)

pro zajimavost...nenechala v klidu žádneho pyskouna...jako spestření to bylo supr....:-D

Pánové díky za informace. Jigin, až je objevíš tak dej vědět, díky.:-P

Ahoj jigin prosim tě ty krasny pyskouny ste chytaly na jakých hloubkách atd trošku o nich napiš víc dík

Ahoj Vydra,pyskounu sme chytali docela hodně hlavne na hranách s propadem do hloubky většina byla z hloubek od 5 do 10m takže na mělčinách..všechny sme chytli výlučne na krevety.vzal to hned po dopadu ne dno...spíš to chce trefit se do jejich teritoria lebo moc se im nechce pronásledovat nástrahu...cílene sem je nikdy nechytal ale byli místa kde se povedli i tři s jedného placu..jinak je to slušný bojovník....:-)

Dík za info je to krasná rybka tak si jí chci chytit8-)

[citace]jigin napsal:

Ahoj Vydra,pyskounu sme chytali docela hodně hlavne na hranách s propadem do hloubky většina byla z hloubek od 5 do 10m takže na mělčinách..všechny sme chytli výlučne na krevety.vzal to hned po dopadu ne dno...spíš to chce trefit se do jejich teritoria lebo moc se im nechce pronásledovat nástrahu...cílene sem je nikdy nechytal ale byli místa kde se povedli i tři s jedného placu..jinak je to slušný bojovník....[/citace]

Ahoj a v jaké době je chytáte? Je to otázka léta, jara? Nebo jak? Já jsem thle rybu taky ještě neviděl, ale vim, že může mít různé barvy, ale je to krásná ryba!

ahoj,myslim že pyskouni jsou výlučně stanovištní ryby a nemigrují...Vím to podle pyskounu v Grefsnu u mol.Za čtyři roky co tam jezdím jsou tam pořád v celém období...většinu jsem už několikrát chytil...chytám je hlavně když se nedá na moře.jsou docela vyčuraný a agresivní...s pozorováni jsem nekolikrát viděl,jak vystartoval po polakovi cca 80cm dlouhým:-|májí asi vysokou specifikaci na potravu nebo jsem je nikdy neviděl lovit rybičky a když se mi ho povedlo vydráždit tak spíš ze vzteku se zakous do nástrahy...co jsem se už všeho naházel k nim,ale nedá se říct že práve nejaká nástraha by byl TOP.až letos ty krevetky, ale u mola nefungovaly...:-D

Dnes jsem měl dobrou náladu tak jsem trochu utácel. :-D:-D:-D:-D:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!