Hasvik, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 33°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Ahoj kluci,diskuse trochu vázne,tak přidávam poznatky s testování flashjigů...testovali sme je na Hitře v lokalite Grefs..nu.jak sem předpokládal tak znovu zachytali barvy,které chytali i v předchozích letech.systém testu byl takovej že dva chytali z gumama a jeden používal flashjigi...každej den používal jigi někdo jinej aby to bylo co nejobjektívnější....první den sme chytli 48 Polaků a 62 obecnaček.míru sme si stanovili na 60cm tak v bednách skončilo 32 polaků a 18 obecnaček...44 Polaku bylo chyceno na flashjigi a jen 4 byli na gumi uobecnaček to bylo obrácene ta m převládali gumi, zvlášt jedna famozni...:-D.lovili sme 6 dní a výsledky byli zhruba stejné, zvláště na třetí den dostal flashjigi nerybář a povedli se mu 4 polaci za sebou co mne fakt potěšilo...jedna věc je jistá,že aromatizováni nemá vplyv na záběry,spíš je to moment překvapení a rychlost propadu.teměř dvě třetiny ryb to vzali hned po dopadu a propadu....když se dostal na dno tak většinou tam byla obecnačka...potěšením taky bylo že polaci to brali i mimo svých hodin...a uspěšne brali i v poledne za sluníčka.jako navazec sem používal fluocarbon 0,22 i kuli tomu mi pár hezkých ryb padlo:-( tak v srpnu beru 0,26...na polaky doporučuji používat vlasec nebo minimálne návazec cca 2m dlouhý ,rozdíl je fakt enormní...

nejuspěšnější 4barvy výrazně dominovala tmavě modrá..

výborna je životnost flashjigů nedošlo ani k jednomu zničení nástrahy pokud nepočítam dva ulomené háčky při vytahováni z tlamy...jediné poškození je hlavička od kleští...

pro zajimavost,vrchní je nová a spodní po použití odloveno sní cca 40 polaku to žádna guma nevydrží...:-P

zatím největší polak ulovený na flashjig..

pomalu se rozbíha výroba,pohled do kuchyně:-)

všem kamarádum zděluji že od příštiho týdne budou nějaké sady k dispozici, tak jim je budu rozposílat podle pořadí...jelikož je omezená výroba tak mějte trochu strpení...;-)děkuji...

nej gumička letošní první výpravy....krevetka... vrele doporučuji škoda že má slabší životnost spotřebovali sme jich přesne 48ks:-S

Pavliku ta krevetka byla opravdu super. S nalepenýma 3D očkama na to skákaly moc hezky jsem rád, že jsem je od Tebe vymámil než jsem jel:-D

Musíme zajít na pivko a probrat to8-)

skočíme na pivko už se těším:-)

To jigin : podobné som skúšal nedávno na Bak.Wahl. Namiesto papriky nad pilker. Dlho ma to nebavilo - čo spustenie , tom malá dorška ;-) Možno tam v tej dobe väčšie neboli...

tyhle sem taky zkoušel,, jsou docela mrtvý a taky sem odchytával spousta malých tresek, přece jenom mají krevetky 10cm i když se odchytavalo taky hodne malých, při vláčce to nevadilo pořád se něco dělo a to nás bavilo :-):-):-)

A o tom je vláčka.;-) Tieto sú fakt malé. 3cm.

To je tak na okouny tady někam na přehradu..... Pro mě 15cm guma je málo :-D:-D:-D

[citace]kikibut napsal:

To je tak na okouny tady někam na přehradu..... Pro mě 15cm guma je málo [/citace]

Kdy jsi naposledy chytal na tak velkou gumu???

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.