Hasvik, NO
temperature icon -3°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Noo nic moc Savage Gear Cut Bait Hering a Roybait jsou první liga :-D:-D:-D

Dnes za 48.co se týče pilkříků jsme připraveni.

Harty,

nemáš náhodou dceru na vdávání? To by bylo krásné věno.

pouzivate v Norsku i prirozemy mastrahy?

[citace]zdeneko napsal:

Harty,

nemáš náhodou dceru na vdávání? To by bylo krásné věno.[/citace]Dceru mám ale jsou jí tři roky.Je jediná kdo dokáže mojí práci ocenit.

[citace]Harty napsal:

Dnes za 48.co se týče pilkříků jsme připraveni.[/citace]

Muzes si vzit priklad z prispevku Honzaka v Zajímavostech... to by bylo pěkné hejníčko na prutu :-D

pouzivate v Norsku i prirozemy mastrahy?

Určitě se používají.Ale musí být nastraha mrtvá.Na živou nástrahu je chytat zakázáno.nejčastějí se používá malí keler nebo treska jednoskvrná.buďto celá nebo fileta z břicha.

[citace]shark napsal:

pouzivate v Norsku i prirozemy mastrahy?[/citace]Jenom omezeně na mníky a brosmy.Nejsem ten typ co nachytá bednu kelírků a potom je mrtvé nasype zpět do moře.

[citace]MifakM napsal:

Harty napsal:

Dnes za 48.co se týče pilkříků jsme připraveni.

Muzes si vzit priklad z prispevku Honzaka v Zajímavostech... to by bylo pěkné hejníčko na prutu [/citace]To ano to mne pobavilo.Jenže on tam měl gumy,já bych tolik pilkrů sotva nahodil.

Co se týká masíčka na háčku tak nejvíce se mi osvědčilo z malé brosmy.Vím,že Honza se mnou nebude souhlasit,protože tvrdí že na brosmu lenga nechytíš ,ale máme svoje zkušenosti.Výhoda je,že když propíchneš kůži filetu z brosmy,tak to nestáhne ani vlkouš.

Používáme.

Jednak při lovu ze dna, dále celou malou rybu s velkou jigovou hlavou při driftu volně za lodí.

[citace]dedo145 napsal: Co se týká masíčka na háčku tak nejvíce se mi osvědčilo z malé brosmy.Vím,že Honza se mnou nebude souhlasit,protože tvrdí že na brosmu lenga nechytíš ,ale máme svoje zkušenosti.Výhoda je,že když propíchneš kůži filetu z brosmy,tak to nestáhne ani vlkouš.[/citace]

...když není makrela,a není zbytí, tak filet z brosmy používám také na lengy, drží dobře na montáži, ale makrela je No.1

8-)

Harty-většina tady píše jak chytají na přívlač,ale pilkřík je pilkřík-tvých 500 kousků hovoří za vše :-D .

A věno pro dceru mě dostalo :-D top humor

[citace]fola napsal: Harty-většina tady píše jak chytají na přívlač,ale pilkřík je pilkřík-tvých 500 kousků hovoří za vše .

A věno pro dceru mě dostalo top humor[/citace]

Fola mi hovoří z duše, taky jsem hlavně na pilkříky, ikdyž kolega teda chytá na gumy větší ryby než já, stejně si nedam říct, pilkr je TOP. A teď mě tady všichni sestřelí úplně opačnejma názorama..:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!