Hasvik, NO
temperature icon -6°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon -0°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

ustříhneme tlamičku,aby byla větší plocha na přilepení k hlavičce..

naneseme lepidlo

zatlačíme a podržíme...

a hotovo:-):-)

detailní záběr na vykrojovátko,udělal sem si je s propisek...můžou být i plastový ale musí mít ostrou hranu,pak mít cit při vykrojováni...

jigin - krásná práce, i okoun. Tento tuning nástrah se mi velmi líbí, přidávám poděkování, zasloužíš si ho.

před upravou a po,ten nálitek sundávam aby se gumi při navlékaní netrhaly proto je potřeba lepit...

kluci tak hodně úspěchů a málo slepených prstů..:-D:-D:-D

Dle mho názoru se mi tvúj zpúsob upravování nástrah

zdá se býti dosti složitý.

Koupím a napíchnu.

Jseš - li detailista , nechat si vyrobit formu na míru ať na hlavu, tak na gumu.

to 007 už sem taky uvažoval, že Tě navštívim ze specialnou zákazkou ale ještě to musím doledit...ja se věnuji spíš muchám a streamrum tak to by den musel mít 48 hodin abych všehno stíhal.. :-D tenhle návod je na upravu pár gum doma na kolene,pro zajimavost sem za 10 hodin zvládnul 140ks upravit:-D:-D

to jigin : Jednoduché,rýchle,hlavne účelné.Niekedy urobím dieru durch cez oči a našijem hlavičku do diery ...pre vyváženie gumky. to 007 : kolik formiček by potreboval zarytý vláčkar ? ;-)

to jigin - perfektní, pěkná práce - kdo si hraje, nezlobí. Nehledě k tomu, že radost při záběru na vlastní výrobek je dvojnásobná....:-D

Ještě bych uvítal fotodokument výroby těch flashjigů...;-)

[citace]JIMMI napsal:

to jigin - perfektní, pěkná práce - kdo si hraje, nezlobí. Nehledě k tomu, že radost při záběru na vlastní výrobek je dvojnásobná....

JJIMMI,omlouvam se že nemůžu nafotit výrobu flashjigu, jsem vázan firemním tajemstvím.přece je to ještě čerstvý výrobek na výstavě v Brne 2011 získal 2.místo jako jediný tuzemský zástupce..ale ak si vazač tak to zvládneš akorát material mi specielne vyrábi jiná firma...a nedá se běžne koupit v obchodech...eště bych uvítal fotodokument výroby těch flashjigů...[/citace]

jigin - v pohodě, nic se neděje....já jsem myslel, že si to děláš sám, jako i ty gumy, nebo my když děláme různé pilkry, nebo udělátka. ;-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

12,5 kg...a za najlepší tip vyhrávam...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!