Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 31°C
skoro jasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Do konce roku 2012 bylo prodáno 630 000 ks.

Jelikož se řeší dědictví, prodej je dočasně zastaven a hledá se nová cesta jak tyto nástrahy dále uvádět na trh.

Uvidíme po srpnu.

V nabídce měli 80- 300 g.

A vzorník barev byl také pěkný.

A máme na trhu ZOOM , který pěkně funguje.

Toto dle Vašich reakcí asi nefunguje v Norsku.

Snad se vyvine nový kus a na podzim jej Doršák vyzkouší.

A poté budeme vidět na nadcházející sezónu.

..vítěz na Efftexu ve Vídni, Savagear..kdo se byl na Efftexu podívat? Zas to nebylo z Čech tak daleko..

Již pře několika lety jsem si malé ráčky koupil a neměl jsem na ně záběr. Měli barvu malých krabů. Asi jsem používal špatnou techniku vedení nástrahy. Již jsem je vyhodil.

Další pěkné nástrahy k dostání u Jirky Kokošky v Plzni.Případný kontakt dodám přes SZ.

Nastraha vizualne ok, jde o to jak na ni kousou. Ale jigovka pekna s kvalitnim hakem VMC ;-)

[citace]Hyse napsal: Nastraha vizualne ok, jde o to jak na ni kousou. Ale jigovka pekna s kvalitnim hakem VMC [/citace]Jigovka je od Zerpa.Přiložil jsem ji pro porovnání velikosti.Jirka na tyto nástrahy v Norsku lovil úspěšně tresky.Já je odzkoušené nemám.Má je v obchodě tak jsem je sem dal na ukázku.

já sem na raka ulovil ze břehu tuto krásnou příšeru cca 40cm nejaká mořská vranka

ty uhořiky od jindry sice hezký, ale uplne mrtvá nástraha...chce to dropshotové systémy a naučit se je vodit,no myslim že v Norsku zbytečná věc...

[citace]kim napsal:

Již pře několika lety jsem si malé ráčky koupil a neměl jsem na ně záběr. Měli barvu malých krabů. Asi jsem používal špatnou techniku vedení nástrahy. Již jsem je vyhodil.[/citace]ja raky ještě občas použiju hlavne od Stormu ale na obecnačky jsou účinnejší dvojocasé žáby technika lovu je trochu specifická i na mělkou vodu je potřebaq použít těžký hlavy aby to kleplo o dno a zvednout po cca 10 vteřinách a znovu klepnout obyčejne na druhý zdvih tam visí ryba je to obdobný spúsob jak lov s kogutmi candáty....

[citace]honza dufek napsal: ..vítěz na Efftexu ve Vídni, Savagear..kdo se byl na Efftexu podívat? Zas to nebylo z Čech tak daleko..[/citace]

Honzo

Jelikož mě můj Rakouský zákazník na tuto výstavu pozval, byl jsem tam.

EFTTEX 14-16.6.2013.

Do Vídně je to odemne, co by kamenem dohodil, a zbytek došel.

Tato výstava byla pouze Kontraktační, tudíž nebylo co nakupovat.

Tedy ne v malém.

Byla to výstava, která u nás chybí. Ať For fishing, Moderní rybář, nebo výstava v Brně , jsou prodejní. Ve Vídni, byly vystavené věci jako na prodejních a každý si je mohl osahat. Koupit se samozřejmě dalo něco málo, ale dostali se tam pouze lidi , kteří se zaregistrovali přes internet.

Volný prodej vstupenek nebyl.

Přednášky, ukázky, modelky nechyběly.

Ano, mluvil jsem tam i s Mads Grosellem od Savagearu.

Bylo tam obrovské množství značek z celého světa. WFT, Korum, i firma Kostal z Polska tam byla http://kostal.pl/KOSTAL/KOSTAL.html

http://www.formybrno.cz/method-feeder/

se kterou spolupracuji pár let.

Když to shrnu, tak by mi nestačilo 50 000,- CZK co novinek tam bylo.

Na pokoukání krása, čisto ( na poměry Rakušanů ) občerstvovacích stánků habakuk. Paráda.

Když jsi nakousl SG, přidám i video k té tvé novince.

[yt=aO0jsc4XcSg=yt]aO0jsc4XcSg[/yt]

Ještě dodám, že vítězů bylo 14 . A to ve 14-ti kategoriích.

V rozepisování by jsem se do toho sám zamotal. SG vyhrálo jen jednu cenu ze 14-ti.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!