Hasvik, NO
temperature icon -6°C
husté sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -5°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]kim napsal:

Mám obdobnou zkušenost s oranžovou barvou, zejména s kombinací - černý hřbet. Poslední roky tuto barvu upřednostňuji. Jinak Harty - pečlivost sama a vzít s sebou kus rybářské prodejny. Ty krabičky jsou pastvou pro oči. Dnes jsem zrovna třídil gumy a beru jich s sebou asi 250 a tak 50-60 hlaviček - jsme prostě potrefení. Kam se dle mého úsudku hrabu na Kulíka.[/citace]

No a pak zjistíš, že jsi toho potřeboval tak desetinu, ale připraveným štěstí přeje.:-D

to Hokynar: Kdyby desetinu:-D A zjišťuji, že toho tahám každý rok víc a víc. Ale letos už určitě nic nepřikupuju, všechno mám:-D

Odpoledne jen tak mrknu do rybářství, co kdyby náhodou přece jen něco:-D

Asi tak, mám toho pořád víc. Dneska jsem si objednal tohle 8-) STANLEY SORTMASTER JUNIOR ( 37,5 x 6,7 x 29,2 cm pro přenášení lze spojit ) a tím už končím. Teda ještě novou pletenku na přívlač.

Asi to máme všichni společný a jak říká Došky, "taháte ssebou polovinu domácnosti".

Já už mám snad všechno připraveno, dnes si jdu k Jiřanovi pro nový naviják na vláčku, tak ho hned naplním a můžem vyrazit.:-)

Ten sortmaster vypadá kouzelně. Nákupní horečka začíná zprávami od kolegů, kteří něco nakoupili a že je to zaručená nástraha a pod. a mají to tam a tam. Ženský kupují šperky, šaty a my zase neodoláme v rybářských obchodech. Samozřejmě se s tím peru, ale ještě jsem nezvítězil. Ovšem taková prohra nebolí.

[citace]kim napsal:

Ten sortmaster vypadá kouzelně. Nákupní horečka začíná zprávami od kolegů, kteří něco nakoupili a že je to zaručená nástraha a pod. a mají to tam a tam. Ženský kupují šperky, šaty a my zase neodoláme v rybářských obchodech. Samozřejmě se s tím peru, ale ještě jsem nezvítězil. Ovšem taková prohra nebolí.[/citace]

Pravidelně prohlašuji, že už nic nekupuji, ale pak vlezu do obchodu a to jeden neodolá když vyrábějí stále hezčí věci že8-O

Také jsem si myslel,že mám dostatek místa........chyba lávky...:-D

Tak takový box skutečně něco pojme - jen mu chybí nápis TIR. To jsem břídil.

[citace]upir napsal:

Také jsem si myslel,že mám dostatek místa........chyba lávky...[/citace]

příští sezonu už bude dost malej:-D:-D:-D:-D:-D

jo,jo,pojme,ale už je malý,těch věcí nějak neustále přibývá....:-P

to bulik,co příští sezónu,malý už je na tu letošní.....:-P

[citace]upir napsal:

Také jsem si myslel,že mám dostatek místa........chyba lávky...[/citace]

Videl jsem jak s tim jedna pani prijela na kutr. Chvilku jsem se smal, protoze vypadala, ze jede na letiste. Pak to ale otevrela a spadla mi brada. Vybaveni jak z katalogu a z vody tahala jednu rybu za druhou. :-D

Také se v něm najde pár zajímavých věcí,ale na loď ho netahám,sbalené to má kolem 40 kg...8-)

Už se těším, až je naplním. Možná přikoupím ještě 1 nebo 2. Líbí se mi, že si může člověk vzít na loď třeba jen část a nemusí tahat vše najednou. 140kč za jeden SORTMASTER to je docela ok cena. Za ty 3 je to 420,- a myslím že při těch rozměrech se toho vejde docela dost :-))

Narazil jsem na ně v Hornbachu, ale tam za to chtěj 199,-

[citace]upir napsal:

Také se v něm najde pár zajímavých věcí,ale na loď ho netahám,sbalené to má kolem 40 kg...[/citace]

to v tom máš i náhradní motor ne :-))))

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!