Hasvik, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Teda řeknu vám chlapi, z toho aby se jeden zvencnul. To je informací. :-?:-?

Moc děkuji za nápady, ale co udělat??? Jsem zase v loji :-D:-D:-D:-D

2 husky19

Tak záleží hlavně na Tobě kolik chceš investovat a co momentálně všechno máš.

1) Pokud máš telefon s androidem nejlevnější na pořízení bude asi ta aplikace počasí (jen fakt nevím kolik bude stát provoz v NO a jestli bude předpověď dost přesná)

2) Pokud máš telefon s androidem a s barometrickým senozrem, sehnat si ten software

3) Pokud máš telefon s androidem bez senzoru, pořízení Senzodrone je cca 4.000 Kč + poštovné, ale asi budeš nějaký čas čekat než ti to přijde.

4) Ten telefon pro armádu stojí něco kolem 4 500 a je to výhodné pokud jezdíte 2 party (2 lodě) mít ho na obou dvou lodích a komunikovat přes ně jako přes vysílačku

5) Hodinky které popisoval vd jsou v cenové relaci cca 7.000-8.000

[citace]MifakM napsal: No ještě jsem našel jeden přístroj:

Telefon pro Armádu

No podle popisu splňuje toho víc než dost. Namátkou:

- funkce vysílačky

- barometr

- možnost nabíjet bez proudu

- voděodolný

- kompas

- GPS[/citace]Plně dostačující přístroj za rozumné peníze.

[citace]Jindrich napsal:

Plně dostačující přístroj za rozumné peníze.[/citace]

Taky se mi dost líbí. Zkouším zjistit více podrobností, ale zatím jsem se nedovolal. Hlavně mne zajímá dosah "vysílačky" a jestli je lehčí než voda. Za mne dost horký favorit pro pořízení příštího nového telefoního přístroje.

[citace]MifakM napsal: Jindrich napsal:

Plně dostačující přístroj za rozumné peníze.

Taky se mi dost líbí. Zkouším zjistit více podrobností, ale zatím jsem se nedovolal. Hlavně mne zajímá dosah "vysílačky" a jestli je lehčí než voda. Za mne dost horký favorit pro pořízení příštího nového telefoního přístroje.[/citace]No jestli plave tak to už nevim co by měl ještě umět :-Kdyžtak sem dej info co jsi se dozvěděl.;-)

To Mifak: v SR stali 305 €. Maju taktiež svetelne dobijanie baterie, vodotesne,odolne proti narazu a ine.

[citace]Jindrich napsal:

Kdyžtak sem dej info co jsi se dozvěděl.[/citace]

Jasný

[citace]vd napsal:

To Mifak: v SR stali 305 €. Maju taktiež svetelne dobijanie baterie, vodotesne,odolne proti narazu a ine.[/citace]

Tak jsem to tipnul presne :-)

Koukal jsem na přístroje od SUUNTA.Vcelku je to dost univerzální.Pro potápěče a horolezce atd.Přímo pro námořní plavbu jsem zatim nic nenašel.Něco přeci musí být ne?:-?

Neměli by jsme s tím jít do jiného vlákna?Sem se to moc nehodí.

A tady je aplikace pro Android přímo s barometrem (pro přístroje s vestavěným snímačem tlaku).

Aplikace Barometr - Android

2 Jindřich

no máš asi pravdu. nejlepší by bylo kdyby Duke založil nové vlákno a celou tuto komunikaci tam přesunul. ;-);-);-)

[citace]MifakM napsal: 2 Jindřich

no máš asi pravdu. nejlepší by bylo kdyby Duke založil nové vlákno a celou tuto komunikaci tam přesunul. [/citace]Souhlas.

A ještě je možnost využít tohohle :

Přenosná outdorová meteostanice

[citace]MifakM napsal:

A ještě je možnost využít tohohle :

Přenosná outdorová meteostanice[/citace]

Tak to je ono!! Telefon je dobrá volba. Hodně dobrá volba, ale s delším výhledem. Mám současný telefon ještě v poho. Ale toto se mi moc líbí!!

Díky za typ ;-);-):-D

[citace]husky19 napsal:

Tak to je ono!! Telefon je dobrá volba. Hodně dobrá volba, ale s delším výhledem. Mám současný telefon ještě v poho. Ale toto se mi moc líbí!!

Díky za typ [/citace]

Jen je tam jedna drobnost co jsem zjistil. Nelze vypnout, takže funguje až do vybití baterií (nebo musíš baterie vytáhnout), ale to tě asi až tak moc trápit nebude ;-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.