Hasvik, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Já si myslím, že mne už asi co se týče forem máloco překvapí.

Toto jsme dělali na Vánoce pro jednu slečnu. Bylo to ve velikosti 60,70,80,90 g. Prý aby starýmu nebrala olova FOX. Kapraři.

Zerpiku, prestan brachu vykoristovat jako zlej kapitalista a koukej byt taky v krame. Dnes jsem tam byl a ty v prde.. :-D:-D:-D:-D

[citace]Doki napsal:

Pro HARTY: ta červená guma s černými pruhy byla mojí nejúspěšnější nástrahou loni v srpnu,kousek pod Loppou jsem s tím tahal 120 cm tresky obecné,občas tmavou.Takže dobrý výběr. Ale chce to na sever...[/citace]No já jedu do středního Norska ,a pán který mi ji doporučil říkal že skvěle funguje na Polaky.Vzal jsem nejmenší velikost 12cm.-30g.,ale věřím že je dobrá i na obecňačky ,protože oranžovou mají rády.Akorát jsem měl vzít i větší velikost,když píšeš že fungovala.

taky jezdím střední Norsko a hodně používám tento pilkr v té červeno černé variantě a je také úspěšný

http://www.topfishing.eu/pilkr-nor-barva-500g-topfishing.html, ale v gramáži max 200g

Pro letošek jsem nakoupil ty gumové ryby co tu propagoval ZERP a SIM je má taky, tak uvidím, jen pořád nevím, k čemu je to spodní očko, háků je tam dost, tak možná přídavné závaží a pustit to do 200m :-)

krivanek,ty si ozaj 007!

Pro HARTY: Tak to já tam pouštěl její poněkud větší sestřičku - dle obrázku...20-30cm délky a 200-300g na hlavě, pořádný hák, vyměnitelná guma, něco podobného má pro Nordkapp v e-shopu Michal: http://www.topfishing.eu/cutbait-20cm-270g-fire-tiger.html

To už se dá pěkně povodit...

[citace]JAKABO napsal: krivanek,ty si ozaj 007! [/citace]

Jen mne mrzí, že nemohu být s klukama na Titranu.

Vývoj a distribuce je celkem složitá věc.

To sedoil: spodní očko je na přidání případného

trojháčku. Mám za to že potom je větší nebezpečí

uváznutí.Ty dva horní určitě stačí. Karel

To chocho: díky za odpověď, tu vázku radši ryskovat nebudu, háků je tam opravdu dost, ale stejně tam asi zkusím dát ještě alespoň 100g olovo a pustím to níž, uvidím jestli to bude fungovat.

Ahoj všem. Chtěl jsem se zeptat, zda někdo nepoužil na pilkry obyčejný lak na nehty.Některé jsou opravdu třpitivé. Vydržíto?

Zkoušel jsem to před x lety na třpytky u nás (sladká voda) a drželo to. Co s tím udělá slaná to nevím. Nejdříve jsem to "odmastil".

To kim:-)děkuji...Dal jsem více vrstev a vypadá to celkem odolně.

Tak dnes za 30. Krakvag Storfosna. Jsme připraveni:-P

[citace]Piva napsal:

Ahoj všem. Chtěl jsem se zeptat, zda někdo nepoužil na pilkry obyčejný lak na nehty.Některé jsou opravdu třpitivé. Vydržíto?[/citace]

Zkousel jsem loni zlatou trpytivou. Vlaceli jsme s tim hodne ze brehu. Vetsinou jsme to urvali drive, nez to opadlo, takze tezko rict, jakou to ma vydrz. :-)

Pokud je lak na nehty nitroceluo.,není vtom žádný problém ,akorát se to trochu prodraží.Tak zv.eko. nevydrží ani na nehtu.Laky nitro se ředí acetonem.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.