Hasvik, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 24°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 12°C
slabé mrholení
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]tuareg1 napsal:

A kde jsou ke koupení?[/citace]

http://www.rybarskepotreby-zerp.cz/e-shop/

to Tuareg1:přeci u Zerpa

http://www.rybarskepotreby-zerp.cz/e-shop/

;-)

Dnes jsem se zastavil do lakovny pro další kousky...

:-D:-D ZERP se hlásííííííí 150g 165.- 300g- 215.-

ale nejsem tady od reklamy.

Jdu ještě pozorovat foto Maledivy a brousit háčky na 2014 !!!

Cena dobrá . To už je asi po ,, slevě jako prase " ;-)

[citace]zerp napsal:

ZERP se hlásííííííí 150g 165.- 300g- 215.-

ale nejsem tady od reklamy.

Jdu ještě pozorovat foto Maledivy a brousit háčky na 2014 !!![/citace]

Máš S.Z.

Ahoj,

jednou jsem tu narazil na video výroby dodatečného háčku, ale už ho ne a ne najít. Můžete mi sem hodit někdo odkaz ?

Díky moc už předem :-)

[citace]Holzby napsal:

Ahoj,

jednou jsem tu narazil na video výroby dodatečného háčku, ale už ho ne a ne najít. Můžete mi sem hodit někdo odkaz ?[/citace]

[yt=geQrne4juK4=yt]geQrne4juK4[/yt]

[yt=CQEQclfSiaQ=yt]CQEQclfSiaQ[/yt]

[yt=wKydU5HqNFw=yt]wKydU5HqNFw[/yt]

[citace]Dedek napsal: Holzby napsal:

Ahoj,

jednou jsem tu narazil na video výroby dodatečného háčku, ale už ho ne a ne najít. Můžete mi sem hodit někdo odkaz ?

[/citace]

Skvělá práce, přesně něco takového jsme hledal. Už jdu navazovat :-)

Hadičky zmršťujem nad parou z rýchlovarnej konvy - nemám rád oheň pri šnúre ;-)

[citace]zerp napsal:

Pááááánovééééé JDE O NÁSTRAHY........[/citace]

Nástrahy už mám, ne teda od zerpa, ale mám. Můžete mi říct, k čemu je dole to druhé očko, jestli na další přídavný hák, nebude jich tam už nějak moc? Uvidíme jek budou úspěšné.;-)

Nevím zda to sem patří, ale jedna věc jsou nástrahy a druhá věc používání fluocarbonových návazců. Používám je, ale nevidím nějaký rozdíl v množství záběrů. Vycházel jsem z poznatků Michala, který je prezentoval ve filmu, kde každý den navazoval nové návazce. Asi pletenka není odolná proti oděru jak jsem pochopil. Prostě člověk se má učit celý život.

Nemá někdo odkaz na tu šnůru co na ni navazuje na tom třetim videu.Otta.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.