Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -6°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]Harty napsal:

Fredy takto jsem ti udělal ty 200g. ještě začistím a pošlu ti je.Ty menší budou příští týden.[/citace]

Harty ty Tvé výtvory jsou nádhera (dlouhodobě - i hodně obrázků zpátky) Jen tak dál.

Harty, klobouk dolů. Jsi v tomto oboru fakt třída!!

Děkuji.Teď jsem se vrátil domů,tak na soukromí zprávy odpovím zítra-jsem hotovej.

Mám dotaz nejen na Hartyho ale i ostatní odlévače pilkrů. Máte zkušenost s prodávanými očky do forem? Děláme si kostřičky z drátu ale do některých forem je to o nervy a moc drátu chladí olovo a špatně to zatéká. Letos jsem zkusil koupit hotová očka různých velikostí. Velká hitparáda s tím ale nebyla. Očko se tam mele jak vítr v bedně a většinou skončilo v blbý poloze někde u kraje. Má někdo fígl jak to očko ukotvit aby se nemlelo nebo nevypadlo? Zmagnetizovat hliníková forma nejde, napadlo mě to připlácnout kousíčkem plastelíny nebo nějakýho tmelu, ale to se asi rozpustí a zaneřádí formu.

P.S. Při psaní příspěvku mě napadlo dát tam kapku kamnářskýho nebo podobnýho tmelu, který je na vyšší teploty.

To Jisto:Přesně si na to přišel.Základ je mýt všechny očka stejně velký a očka si objednat podle velikosti která ti padne.Když je forma nějakým způsobem poškozená ,tak otvory na očka lze opravit sil.tmelem který odolává vyšším teplotám .Nejsem zastáncem drátěných kostřiček skrz na skrz.Dříve jsem to dělal tak že do otvoru očka jsem dával kuličku alobalu a přiklopil.Ten alobal my to podržel na místě a po odlití jsem z očka alob. vydloubl.Jinak očka si taky dělám sám není to složitý ,ale je to piplačka.Jo a nepoužívej plastelínu nebo okenní tmel-přiotrávíš se!

Jisto: Koupená očka jsou různých velikostí, s ohledem na velikost formy. Mluvím o koupených, hliníkových formách, které již mají na očko vylisovanou drážku. Přesto též špatně drží ve správné poloze, při přikládání obou půlek formy na sebe. Řeším to použitím velmi malé kuličky dětské modelářské plasteliny, kterou vlepím pouze do vylisovaného žlábku očka a očko ořidrží. Žlábek i očko jsou mimo působení vylitého olova, takže žádný problém. V tvém případě bych vyzkoušel očko zakápnout sekundovým lepidlem a nechal zatvrdnout. Lepidlo by nemělo dělat žádné brékule.

2 jisto : a já si je přilepím izolepou k jedné straně formy .Izolepa shoří a vše je OK

[citace]Harty napsal:

Děkuji.Teď jsem se vrátil domů,tak na soukromí zprávy odpovím zítra-jsem hotovej.[/citace]

Krásná práce je vidět , že ti jich už rukou prošlo hodně ! Musíš mít neskutečnou trpělivost 8-)

Krásná práce je vidět , že ti jich už rukou prošlo hodně ! Musíš mít neskutečnou trpělivost [/citace]No Kiki máš pravdu letos už jsem na nějakých pěti stovkách.Už se začíná snad blýskat na lepší časy a něco prodám.Ještě musím dozásobit kamarády,takže je pořád co dělat.Dnes jsem si dal pauzu,ale zítra znovu do lakovny.

Další nové kusy a jiné barvy.

Harty, když vidím tvé výrobky, tak abych táhnul do Norska vozík. Vše je super!!!

Krásná práce Harty, nám ty krasavce dělá kolega Jířa s Orca teamu:-P

[citace]Harty napsal:

Krásná práce je vidět , že ti jich už rukou prošlo hodně ! Musíš mít neskutečnou trpělivost No Kiki máš pravdu letos už jsem na nějakých pěti stovkách.Už se začíná snad blýskat na lepší časy a něco prodám.Ještě musím dozásobit kamarády,takže je pořád co dělat.Dnes jsem si dal pauzu,ale zítra znovu do lakovny.[/citace]

Co používáš za barvy ? A kolik ten nátěr vydrží než se obouchá o dno

? A nezkoušel jsi někdy dělat dělené ? Párkrát jsem to viděl někde na videu a ty pilkery byly myslím z 5 částí , takže se ve vodě krásně vlnili ( jako kloubový systém u woblerů)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno