Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 12°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Nástrahy, návnady, finty

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 114 Další »
zdeneko
28.11.2009 ID: 523805

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

0
Odpovědět
Kikibut
19.02.2012 ID: 1030451

2 Zapa vypadá to zajímavě,ale nerozedře ta spojka tu gumu ;-) ?

0

Odpovědět

Luboš
19.02.2012 ID: 1030453

Já mám oblíbenou značku Balzer a Solvkroken. Prakticky všechny nástrahy od těchto společností fungují výborně a rád se s vámi podělím o ty, na které máme největší úspěchy.

Začnu značkou Solvkroken, která vyrábí úžasné nerezové pilkry, zrozené pro lov na otevřeném moři. Hledáme hejna malých tresek tmavých a pokud tuto nástrahu pustíte pod ně, tak vám ručím za to, že se úspěch dostaví. V menších gramážích 175 a 250g je používáme na těžkou přívlač. Tato nástraha má velmi zajímavý klouzavý pohyb a již při spouštění nástrahy na dno je velmi účinná.

Druhou oblíbenou značkou je Balzer. Tato firma vyrábí mimo známé Giant Jigheady také mnoho vynikajících pilkrů. Jedním z nich je řada Balzer 3D v oranžové barvě. Minulý rok jsme na tuto nástrahu chytili mnoho tresek 1m + a také tři halibuty. Nástraha má holografický povrch, který dělá ve vodě mnoho odlesků. Podobně jako Solvrkoken nepadá ke dnu jako kámen, ale dělá krkolomné přemety a tím dráždí k útoku.

Další výbornou nástrahou od Balzeru je Seawaver Nordic, který používáme na tresky tmavé. Nástraha se vláčí ve sloupci a při rychlém navíjení značně vybruje. Pokud vystřídáte rychlé navíjení s pomalým, tak nebudete na záběr dlouho čekat.

http://www.kajman.cz/shop/images/seacerna.jpg

Lovu zdar

:-E:-E:-E

0

Odpovědět

ZAPA
19.02.2012 ID: 1030454

Utahovat s citem a použít co nejširší pásku u slabé se opravdu zařezávala do těla riperu.

0

Odpovědět

Radyn
19.02.2012 ID: 1030463

já to tak loni zkusil a dopadl jsem přesně jak píše Zapa.měl jsem moc tenkou pásku a asi to i moc utahoval a dopadl jsem tak že jsem 2 zničil ještě než šli do vody.

0

Odpovědět

Kikibut
19.02.2012 ID: 1030471

Když jsem ještě používal jig heady tak jsem gumu propíchl a dal tam tu svorku. 2 záběry a tělo roztrhlé :-D

0

Odpovědět

Harty
23.02.2012 ID: 1030815

Přípravy vrcholí už se to blíží.

0

Odpovědět

Harty
23.02.2012 ID: 1030816

A ještě něco pro inspiraci.

0

Odpovědět

dedek
23.02.2012 ID: 1030817

TO Harty:Opravdu nádherné provedení ani v obchodě takové jsem neviděl.Kolik máš barev,a prodáváž.:-D:-D

0

Odpovědět

Kikibut
23.02.2012 ID: 1030828

2 Harty pěkné kolik gramů mají ?

0

Odpovědět

Harty
23.02.2012 ID: 1030830

Tak chlapi ještě jedna ochutnávka a zítra ukážu další ty mám ještě na sušáku a pár jich mám ještě rozdělaných.Tito jsou 50g a 70g .

0

Odpovědět

MifakM
23.02.2012 ID: 1030831

Pro letošní rok jsme si nechali udělat vlastní nástrahy. Osazeny jsou jednoháky nebo trojháky.

Mají velikost cca 15-18 cm a váhu od 40g po 60g. Snad se na Loktě letos osvědčí.

Po návratu Vám samosebou dáme vědět ;-)

0

Odpovědět

Harty
23.02.2012 ID: 1030832

0

Odpovědět

Kikibut
23.02.2012 ID: 1030833

Mifaku to máš od Martina,že jo 8-) ? Myslim,že ty oranžové budou super !

0

Odpovědět

MifakM
23.02.2012 ID: 1030834

[citace]kikibut napsal:

Mifaku to máš od Martina,že jo?[/citace]

jasně, ale domlouvali jsme se jak to ma vypadat, jake barvy a velikost. Takže taková spolupráce ;-)

0

Odpovědět

Kikibut
23.02.2012 ID: 1030836

[citace]MifakM napsal:

kikibut napsal:

Mifaku to máš od Martina,že jo?

jasně, ale domlouvali jsme se jak to ma vypadat, jake barvy a velikost. Takže taková spolupráce [/citace]

Jo jo pamatuji si ! Ale ty koguty mi přijdou drahý :-D Taky jsem se s ním bavil a zkusí mi udělat bílomodrého s tím kohoutem na bocích a zeleného se žlutou okolo 20cm .

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 … 114 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.