Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

2 Zapa vypadá to zajímavě,ale nerozedře ta spojka tu gumu ;-) ?

Já mám oblíbenou značku Balzer a Solvkroken. Prakticky všechny nástrahy od těchto společností fungují výborně a rád se s vámi podělím o ty, na které máme největší úspěchy.

Začnu značkou Solvkroken, která vyrábí úžasné nerezové pilkry, zrozené pro lov na otevřeném moři. Hledáme hejna malých tresek tmavých a pokud tuto nástrahu pustíte pod ně, tak vám ručím za to, že se úspěch dostaví. V menších gramážích 175 a 250g je používáme na těžkou přívlač. Tato nástraha má velmi zajímavý klouzavý pohyb a již při spouštění nástrahy na dno je velmi účinná.

Druhou oblíbenou značkou je Balzer. Tato firma vyrábí mimo známé Giant Jigheady také mnoho vynikajících pilkrů. Jedním z nich je řada Balzer 3D v oranžové barvě. Minulý rok jsme na tuto nástrahu chytili mnoho tresek 1m + a také tři halibuty. Nástraha má holografický povrch, který dělá ve vodě mnoho odlesků. Podobně jako Solvrkoken nepadá ke dnu jako kámen, ale dělá krkolomné přemety a tím dráždí k útoku.

Další výbornou nástrahou od Balzeru je Seawaver Nordic, který používáme na tresky tmavé. Nástraha se vláčí ve sloupci a při rychlém navíjení značně vybruje. Pokud vystřídáte rychlé navíjení s pomalým, tak nebudete na záběr dlouho čekat.

http://www.kajman.cz/shop/images/seacerna.jpg

Lovu zdar

:-E:-E:-E

Utahovat s citem a použít co nejširší pásku u slabé se opravdu zařezávala do těla riperu.

já to tak loni zkusil a dopadl jsem přesně jak píše Zapa.měl jsem moc tenkou pásku a asi to i moc utahoval a dopadl jsem tak že jsem 2 zničil ještě než šli do vody.

Když jsem ještě používal jig heady tak jsem gumu propíchl a dal tam tu svorku. 2 záběry a tělo roztrhlé :-D

Přípravy vrcholí už se to blíží.

A ještě něco pro inspiraci.

TO Harty:Opravdu nádherné provedení ani v obchodě takové jsem neviděl.Kolik máš barev,a prodáváž.:-D:-D

2 Harty pěkné kolik gramů mají ?

Tak chlapi ještě jedna ochutnávka a zítra ukážu další ty mám ještě na sušáku a pár jich mám ještě rozdělaných.Tito jsou 50g a 70g .

Pro letošní rok jsme si nechali udělat vlastní nástrahy. Osazeny jsou jednoháky nebo trojháky.

Mají velikost cca 15-18 cm a váhu od 40g po 60g. Snad se na Loktě letos osvědčí.

Po návratu Vám samosebou dáme vědět ;-)

Mifaku to máš od Martina,že jo 8-) ? Myslim,že ty oranžové budou super !

[citace]kikibut napsal:

Mifaku to máš od Martina,že jo?[/citace]

jasně, ale domlouvali jsme se jak to ma vypadat, jake barvy a velikost. Takže taková spolupráce ;-)

[citace]MifakM napsal:

kikibut napsal:

Mifaku to máš od Martina,že jo?

jasně, ale domlouvali jsme se jak to ma vypadat, jake barvy a velikost. Takže taková spolupráce [/citace]

Jo jo pamatuji si ! Ale ty koguty mi přijdou drahý :-D Taky jsem se s ním bavil a zkusí mi udělat bílomodrého s tím kohoutem na bocích a zeleného se žlutou okolo 20cm .

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!