Hasvik, NO
temperature icon -3°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]Preparator napsal: Ahoj všem , tak příprava na odjezd na Soroy pomalu začíná. Včera jsem přivezl nové nástrahy od H. Dufka které jsou vyrobeny přímo na velké tresky a halibuty. Určitě vyzkouším, vypadají opravdu dobře a váhově i velikostně splňují požadavky severu Norska. Určitě podám info, za 20! :)[/citace]

To je pěkná fotka. To vypadá jako Hitra.

007krivanek - Ahoj, JJ Aure.

007krivanek-jsi blízko. Je to oblast Aure a Aukan. Vlevo se objevuje jihovýchodní pobřeží Smoly(přesněji Edoya). Hitra není vidět,je severovýchodně.

[citace]Dreisig napsal:

Igorko. Chcel by som kúpiť tie krevety ktorých fotografiu si sem vložil. Našiel som len jeden obchod vo Francúzku. Vieš o dobrom kontakte bližšie kde sa dajú objednať ?[/citace]

Ahoj,

O inom ako o tomto neviem Pecheur.com

Ja odtial nakupujem bezne - zatial maximalna spokojnost. Ak by si objednaval a nebudes mat objednavku nad 249E - vtedy je postovne zadara, inak tusim 16E - TNT - daj vediet, nieco by som zobral - vyskladame.

Dnes dorazilo z Pecheur, koederwahnsinn a aj angel domaene

Snad to bude stacit na Norsko tento rok

8-O

[citace]igorko napsal:

Niekto tu na fore chytal aj na krevety, len neviem najst vlakno - poradite?

[/citace]

Na tyto potvory jsem to zkoušel a fakt dobrý, když to na lodi klukům nebralo tak mě na krevety ano.Koupil jsem je v Polsku

Pri nákupe v Kauflande mi padli do oka tieto " Pilkre ". Samozrejme je to for, ale pilkre z toho po menších úpravách môžu byť.Jedná sa o cedítko na čaj za 1 €. Po naplnení olovom a pridaním háčikov by z toho

na jednu sezonu mohol byť vcelku funkný pilker.Popracujem na tom a upravený opäť zverejním. Skúsenosti podám pio návrate z Bakkanu. Dnes za 30.:-):-D

Fandím každému nápadu, kdo si chce svými silami, možnostmi a umem něco udělat. Pro mnohé z nás je to inspirace. Chce to ještě vymyslet, jak uchytit háček a očko na obratlík, určitě při změně tvaru. Určitě dej zprávu.

[citace]vapno1 napsal:

Fandím každému nápadu, kdo si chce svými silami, možnostmi a umem něco udělat. Pro mnohé z nás je to inspirace. Chce to ještě vymyslet, jak uchytit háček a očko na obratlík, určitě při změně tvaru. Určitě dej zprávu.[/citace]

Tvar není třeba měnit. Do ukoseného konce stačí vyvrtat cca 6 mm dírku /po nalití olova/ na pevný kroužek.Očko se zasadí do provrtaného deklíku na opačné straně a zaleje se olovem.

Je to jasný a jednoduchý, dej vědět jeho úspěšnost.

To Janci: Urob to tak aké máme my a z ktorých som ti dal vlani. Sú rokmi odskúšané a fungujú dobre. Niekde v predchádzajúcej diskusii som dal aj foto.

Už som to našiel :-D

To vapno1 : Já zkusím radši druhou varianru.to je na spodní části těžší jig s masem nebo gumovou rybkou a cca 50-70 cm nad tím drop-shot. Tím bys v klidné vode proklepal dno/dorši,kočky,ďasi/ a uvidíme jak drop shotová nástraha bude fungovat na polaky a kelery.Samozřejmě že to bude fungovar jen v menších hloubkách a při slabém driftu

To Lacoh:

Toho mám doma kýbl, trubky z kočárku naplněné olovem...minulý rok už jsem to už nebral.

Používal jsem to jako koncové zavaží a nad tím papriky nebo háčky s masem...akorát jsem měl pocit, že jdou po těch trubkách víc a ty byly bez háčků:-?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!