Hasvik, NO
temperature icon -3°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]007krivanek napsal:

kikibut napsal:

Jako můj názor je koupit si více nástarah a vyzkoušet je. pro další rok pak má člověk více jasno co sebou vzít a co ne A pak mu tam zbydou třeba 3 takové nástrahy a pak to není o 20kg bedně

Ale dle tvých předchozích příspěvků je zřejmé , že chytáš ( a máš nachytány pěkné úlovky ) pouze na Savage Gear. Máš i nějaké fotečky z akce ? A kde jsi na ně chytal ? Hloubky ? Barvy ? Je to novinka, a tak mnozí z nás neví o jejich úspěšnosti. A váhají s koupí, tak jako já. Je to přece hromada peněz. [/citace]

Fotek moc nemám ,ale dám je sem taky . Chytal jsem na ně na v květnu na Soroyi v Breivikbotenu s kapitánem Marcem. Ryby v teto době byly od 80m do 150m . Když jsme je našli třeba i na 80m tak braly Cutbaity skvěle.Ryby od 80m do 115cm. Barvy jsem chytali Firetiger ve 460g 25cm ,Hering 460g ve 25cm a pak i Teqilusunrise ve stejných rozměrech . Letos jich budu mít na chytání o podstatně více . A hloubky letos v letě taky budou menší takže uvidím.

To sim: a bude u Tebe na ty Nordkapy platit toto:

Dávaj na to roční záruku, když to ryba poškodí pošleš ten zbytek zpátky a dostaneš novej.

Zdar! Co říkáte na tohle? Můžu to mít za dobrý ceny tak se ptám jestli to más smysl kupovat.

Dík za názory.

magic-fish-tx-k

magic-fish-tx-f

Magic Fish TX-L

Magic Fish TX-G

Gumy 1

Gumy 2

Jighead

Jiglure 1

Jiglure 2

Ty nástrahy jsou parádní.

[citace]Vydra napsal:

Zdar! Co říkáte na tohle? Můžu to mít za dobrý ceny tak se ptám jestli to más smysl kupovat.

Dík za názory.

magic-fish-tx-k

magic-fish-tx-f

Magic Fish TX-L

Ahoj Vydra,

Tento typ nástrahy je klasická seriová výroba. S malými zmenami tieto nástrahy majú v katalógu viaceré firmy ( Balzer , DAM, Cormoran a pod.) Nástrahy niesú dobre vyvážené a komponenty hrdzavejú doslova pred očami! Preto je tam výhodná cena, lebo na rok na nástrahe budeš musieť vymeniť všetko čo sa len dá! ( Osobne som skúšal 75g,250g, 400g).Na tento typ nástrahy by som napísal darujem za odvoz Toto je moja skúsenosť, možno niekto iný je s nimi spokojný.

[/citace]:-)

To rasto cista pravda

Chlapi a dámy dejte nějaký tip jak na vlkouše?? Myslim nástrahu, hloubku, počasí, typ dna atd..... Předem děkuji za kladné vyřízení.. :-P

to rastoSE: Savage Gear Cutbaity a Roybaity nejsou sériovka?

[citace]kliknis napsal:

Chlapi a dámy dejte nějaký tip jak na vlkouše?? Myslim nástrahu, hloubku, počasí, typ dna atd..... Předem děkuji za kladné vyřízení.. [/citace]

My jsme je chytali od 10 do 30ti metrů, čím menší hloubky tím větší kusy.Dno skalnaté, kamenité.Nástraha, fileta nebo guma. Bylo jich tam tolik, že jsme z toho byli zoufalí, obývali totiž místa kde jsme lovili placky.

2 stroft

A já se domníval že se placky nejčastěji loví na písčitém a převážně rovném dně.:-|

Náš kamarád chytal z mola platýse.Večer přiběhl a povídá ať se jdeme na něco podívat.V lodi se válel 90cm. vlkouš.Možná náhoda,ale pilíře byly obalený slávkama,tak tam na ně asi chodil.Místní nám říkal že večer slyšitelné křupavé zvuky jsou hodující vlkouši na slávkách.

[citace]kliknis napsal:

2 stroft

A já se domníval že se placky nejčastěji loví na písčitém a převážně rovném dně.[/citace]

Vlkouš- hloubka do 80m a hledat pozvolně klesající lavice s mušlema a ježky .Nástraha jigovka s masem nebo pilker s masem.počasí ? Jakékoliv:-D

2 kikibut

A jak mam poznat, že tam jsou mušle a ježci?? :-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!