Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

to ZM.oprava - nekleplo ...:-D

[citace]upir napsal:

to ZM:pozor aby tě nekleklo z možných události dní příštích,když to tak prožíváš....

na ty gumy jsem se díval,cena nic moc,necelých 18 éček je celkem dost. Ještě že mám cutbaity a silnou vůli,jinak bych to na zkoušku určitě zkusil...[/citace]

přesně 8-)8-)8-)

[citace]kikibut napsal: upir napsal:

to ZM:pozor aby tě nekleklo z možných události dní příštích,když to tak prožíváš....

na ty gumy jsem se díval,cena nic moc,necelých 18 éček je celkem dost. Ještě že mám cutbaity a silnou vůli,jinak bych to na zkoušku určitě zkusil...

přesně [/citace]

No jánošíci jsou všeho schopní!a ty gumi pokud jsou tak trvanlivé jak se píše tak se mi drahé nezdají a hlavně nikdo moc neví jak jsou ůspěšné!Já si vezmu od každého něco a budu zkoušet a měnit.a když se mi povede něco většího nebo snad obrovského tak si to užiju a bude mi jedno na co jsem to zrovna chytil.

Jako nevypadají špatně ,ale více věřím Savage Gearu . Už třeba jen ty barvy na nich jsou dokonalé jak u Cutbaitů tak třeba i 4play .

to kikibut: naprostý souhlas.;-)

[citace]kikibut napsal:

Jako nevypadají špatně ,ale více věřím Savage Gearu . Už třeba jen ty barvy na nich jsou dokonalé jak u Cutbaitů tak třeba i 4play .[/citace]

Aco třeba toto???? Každá guma do sebe má něco zvláštního..

[citace]sroubek282 napsal:

kikibut napsal:

Jako nevypadají špatně ,ale více věřím Savage Gearu . Už třeba jen ty barvy na nich jsou dokonalé jak u Cutbaitů tak třeba i 4play .

Aco třeba toto???? Každá guma do sebe má něco zvláštního..

[/citace]

Neboj taky mám ;-);-);-)

Když se podívám na tu hromadu nástrah co mám, tak přemýšlím, jak dlouho tam budu muset být, abych každou z nich vyzkoušel :-D:-D:-D

Osobně si myslím, že je to hlavně o důvěře k nástraze a dobrém místě !!!

Nesmím také zapomenout na to, jakým způsobem se nástraha vede. Pro mě by bylo přínosné, pokud napíšete co máte vyzkoušeno a osvědčeno ....

Díky 8-O

[citace]Yetti napsal:

Když se podívám na tu hromadu nástrah co mám, tak přemýšlím, jak dlouho tam budu muset být, abych každou z nich vyzkoušel

Nesmím také zapomenout na to, jakým způsobem se nástraha vede. Pro mě by bylo přínosné, pokud napíšete co máte vyzkoušeno a osvědčeno ....

Díky [/citace]

Na vláčení je třeba nástrahu tahat tak rychle aby připoměla útěk ryby před predátorem,pokud tak budeš navíjet určitě vydráždíš nějakého toho hladového lovce.

Když sem tahal pomaleji,záběrů nebylo tolik.

Vláčení v Norsku je trochu jiné,než na našich vodách...

Co se týká nástrah...prostě,když ryba bere tak veme aj vršek od piva...8-)8-)8-),když nebere,tak neveme ani nástrahu,která stojí třeba 500kč a vypadá pěkně na pohled...a možeš jim to tahat před tlamama...

Toto je pouze můj názor a zkušenost...

[citace]sroubek282 napsal:

Yetti napsal:

Když se podívám na tu hromadu nástrah co mám, tak přemýšlím, jak dlouho tam budu muset být, abych každou z nich vyzkoušel

Díky

Na vláčení je třeba nástrahu tahat tak rychle aby připoměla útěk ryby před predátorem,pokud tak budeš navíjet určitě vydráždíš nějakého toho hladového lovce.

Co se týká nástrah...prostě,když ryba bere tak veme aj vršek od piva...,když nebere,tak neveme ani nástrahu,která stojí třeba 500kč a vypadá pěkně na pohled...a možeš jim to tahat před tlamama...

[/citace]

Je to tak. Často ryba bere takovou nástrahu ,kterou nikdo nechápe :-D

U nás hážeš 35tý wobler a nic a tam hák s kousekm gumy kolem ramínka a rybám to chutná

Jako můj názor je koupit si více nástarah a vyzkoušet je. pro další rok pak má člověk více jasno co sebou vzít a co ne 8-)A pak mu tam zbydou třeba 3 takové nástrahy a pak to není o 20kg bedně:-D

[citace]kikibut napsal:

sroubek282 napsal:

Yetti napsal:

Díky

Co se týká nástrah...prostě,když ryba bere tak veme aj vršek od piva...,když nebere,tak neveme ani nástrahu,která stojí třeba 500kč a vypadá pěkně na pohled...a možeš jim to tahat před tlamama...

Je to tak. Často ryba bere takovou nástrahu ,kterou nikdo nechápe

U nás hážeš 35tý wobler a nic a tam hák s kousekm gumy kolem ramínka a rybám to chutná[/citace]

Má tu stejnou zkušenost ... kolega vzal plechovku od piva Staropramen Lemon a tak 1/2 připevnil na pilkr. Netrvalo ani minutu a vytáhl krásnou obecňačku.

Holt český pivo, dobrý pivo (má do 2% alkoholu = je mimo dovozní limit)

[citace]kikibut napsal:

Jako můj názor je koupit si více nástarah a vyzkoušet je. pro další rok pak má člověk více jasno co sebou vzít a co ne A pak mu tam zbydou třeba 3 takové nástrahy a pak to není o 20kg bedně[/citace]

Ale dle tvých předchozích příspěvků je zřejmé , že chytáš ( a máš nachytány pěkné úlovky ) pouze na Savage Gear. Máš i nějaké fotečky z akce ? A kde jsi na ně chytal ? Hloubky ? Barvy ? Je to novinka, a tak mnozí z nás neví o jejich úspěšnosti. A váhají s koupí, tak jako já. Je to přece hromada peněz.

Upíre,Radyne,děkuji,dám na sebe pozor,kontroluju se průběžně.Vám zase přeju,abyste lépe rozuměli psanému slovu..(veselý smajlík,myslím to dobře).

K rychlosti navíjení - nejrychlejší útěk neznamená ještě napadení predátorem.Pronásledování rychle unikající kořisti může být kontraproduktivní.Jindy znamená základ k chycení např.tresky tmavé.U ripperů si myslím,že je důležitá jeho akce a rychlost se odvíjí od druhu ryb a jejich aktivity.Začínal bych pomalu a jen občas zrychloval a systémem zkouška-chyba našel ten správný postup.U tresky obecné,halibuta určitě pomalu s prudkými změnami zrychlení.U polaka (teď budu napaden) také.I treska tmavá (mluvím o ripperech)vezme pomalu taženou gumu při propadu - zrychlení.

Úspěšnost gum bych hodnotil podle toho,jsou-li na ni záběry,když to vůbec nejde....

:-P

Když u ryb v hejnu zavládne davové šílenství a chňapají po všem co plave, se úspěšnost nástrahy nedá hodnotit.

[citace]ZM napsal: Upíre,Radyne,děkuji,dám na sebe pozor,kontroluju se průběžně.Vám zase přeju,abyste lépe rozuměli psanému slovu..(veselý smajlík,myslím to dobře).

K rychlosti navíjení - nejrychlejší útěk neznamená ještě napadení predátorem.Pronásledování rychle unikající kořisti může být kontraproduktivní.Jindy znamená základ k chycení např.tresky tmavé.U ripperů si myslím,že je důležitá jeho akce a rychlost se odvíjí od druhu ryb a jejich aktivity.Začínal bych pomalu a jen občas zrychloval a systémem zkouška-chyba našel ten správný postup.U tresky obecné,halibuta určitě pomalu s prudkými změnami zrychlení.U polaka (teď budu napaden) také.I treska tmavá (mluvím o ripperech)vezme pomalu taženou gumu při propadu - zrychlení.

Úspěšnost gum bych hodnotil podle toho,jsou-li na ni záběry,když to vůbec nejde....

Když u ryb v hejnu zavládne davové šílenství a chňapají po všem co plave, se úspěšnost nástrahy nedá hodnotit.[/citace]

Ano přesně tak,to rychlé navíjení sem myslel na kelery,mohl sem to napsat-omlouvám se...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!