Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

• Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 1,700)
  • Autor
    dalibor
    Účastník
    (298 odpovědí)

Nepatří ,ale nevadí. Pod hlavní stránkou diskuze je vstup do

staré diskuze . Najdi si téma Iternetové odkazy asi 277 dní staré

je tam asi 20 adres,pouze nejsou aktivní.

Dříve tu bylo téma od Mifakm – Pokec o všem možné , to žil ještě ZAPA.

ps – Zapa je určitě v pohodě , jen sem už nepíše

bocman
    Účastník
    (86 odpovědí)

To dalibor:Díky za odpověď.To, že pan ZAPA není mezi námi,je mi moc líto.Byl to oborník.Bylo mi divné,že se do nové diskuse neozval.Myslím,že na něj bude hodně lidí vzpomínat v dobrém.Škoda,ale nikdo nevíme kdy a kde.

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

To Zdeneko: Proč toho bažanta nenavážeš rovnou na jig? Na trojhák přeci musíš často váznout. Já jsem podobné mouchy taky dřív používal, ale zátěž (sérii plavačkových olůvek) jsem umisťoval 1m přes mouchu . umožňovalo mi to vedení “po trávě” bez uváznutí. Zkoušels pimprlátka s drop-shot montáží?

M.

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

V tom případě se vše může navázat na háček s jigovou hlavičkou.Je otázka,není-li dříve navléknutý twister nebo ripper u kterých mohu měnit barvy a velikost takřka ihned a jaké ryby a kolik se na tyto peříčka chytají,ale určitě je to zpestření lovu.Není neúspěch z lodě způsoben odlišným vedením – odspoda nahoru?Polak preferuje opačné vedení,určitě ne kolmo vzhůru.Ale to by nám mohl spíš říct někdo.kdo chytá polaky celou sezonu(p.Dufek),naše 14-ti denní zkušenosti nejsou objektivní.Miloši,mohl by jsi vysvětlit droh-shopt montáž?Určitě to bude schůdnější než mačkání krabičky dělených zátěží na kmenový vlasec.

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

[youtubevideo=VSRyFL0KZQ8][/youtubevideo]

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

[youtubevideo=tTPk8rvqZKo][/youtubevideo]

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Samozřejmě nejde o nějakou hlavní metodu jak chytat v Norsku :). Jenže někdy fouká a závětří je akorát za nějakým ostrůvkem, kde je mělčína, písčité dno skoro bez překážek .. ryby tam jsou, ale obtížně chytatelné.

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Ještě jak to uvázat:

[youtubevideo=9dW4zOaDw-s&NR][/youtubevideo]

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Pro Miloše: O tom, vázat to na jig jsem uvažoval, ale nakonec tohle funguje, tak jsem to neměnil. S touto nástrahou často neváznu, přesto, že je třeba vláčet pomalu, a těsně nade dnem, protože používám malý trojháček a je jakoby v peří schován. Pro upřesnění- není to bažant, ale slepice. Drop-shot montáž neznám, vypadá zajímavě, ale asi bude potřeba pro její použití ideální podmínky( dno, bezvětří). Ty jsi to zkoušel?

Pro ZM: Ripper ani twister není ani zdaleka tak úspešný. Jak jsem psal je to nástraha velmi účinná na Polaky, jinou rybu jsem na to nechytil. Dále je potřeba, aby tam byla tráva a mírný sklon dna, navíc malý vítr. Takže na gumy taky chytám, ale kdykoli jsou podmínky, hned tam peříčko uvážu.

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Pro Zdeneka: Jo jo – zkoušel a funguje to jak tady tak na moři. Jde o vynález jak kopírovat dno, což s jigem nejde. Až tak speciální podmínky nepotřebuješ a ani výbavu. Guma se dá nahradit proužkem masa. Ale je to především o obecňákách jež nechytám, protože je doma nikdo nejí a mě taky nechutnaj, takže se tím zabavím v přídadě nouze. Poprvé jsem se o drop-shotu dočetl, když jsem si hledal nějakej zajímavej článek na anglinu. Někdo popisoval výpravu na mořčáky pruhované na Great Banks, nebo Rhode Island (… nevim přesně a ten článek už mi ani nejde v Google dohledat). Navíc měl moc krásný fotky s hodně rybama. Takže jsem to pak zkoušel v Norsku taky a fungovalo to jak na maso, tak na gumový smačky. Pokud fouká vítr, tak se to rozehraje o dno samo od sebe. Lepší je háček s dlouhým ramínkem a dolu obyč kaprové závaží 50-100g. Nakonec slavná Kornovo sestava s vlající makrelou na hloubku se liší především tím, že háky jsou navázané na návazcích místo na kmenu.

Píšeš, že používáš na výrobu Hausera lehoučká olůvka a při odhozu ti je bere vítr. Na fotce vypadají tak 15-30g. Jak jsou tedy těžká?

indy
    Účastník
    (157 odpovědí)

Drop shot v Norsku používám druhým rokem s Berkley smáčky okolo 12-15cm za skoro libovolných podmínek. Jediná nevýhoda tohoto způsobu chytání je, že smáčka dostanu z tresky většinou až při kuchání a po každým záběru vážu palomára znovu. Pokud vláčím s twistrem, je to zaseklý na kraji.

indy
    Účastník
    (157 odpovědí)

Na rozdíl od Miloše, nám doma obecňačky chutnají nejvíc, protože o nich drop shot skutečně je.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Pro Miloše: Používám olůvka od 7 gramů tak do 20, ale obvykle používám tak okolo 10 g.

Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

to Indy jak velke obecnačky chytáš na ten drop shot a na jakých hloubkách

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

Nemáte někdo nějaký další tajný trumf nebo fintu? Je škoda, že tahle otázka zůstala zapomenuta:-) Chtělo by jí to trochu oživit, co vy na to?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 1,700)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...