Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Takže si je můžeš objednat z Německa :-P .

Já tedy nevím,ale všichni úspěšní chytají na Savage Gear....:-)

Já to nikomu nevnucuji. Jen mně to zajímalo a tak když jsem zjistila o co jde, tak jsem to sem dala pouze pro info. tomu, komu se také líbí.

[citace]ZM napsal:

Já tedy nevím,ale všichni úspěšní chytají na Savage Gear....[/citace]

To je jasný , zeptej se Kikibuta . Má na ně již desítky ryb. Není nic lepšího.

[citace]kveta90 napsal:

Já to nikomu nevnucuji. Jen mně to zajímalo a tak když jsem zjistila o co jde, tak jsem to sem dala pouze pro info. tomu, komu se také líbí.[/citace]

Vím,že to nikomu nevnucuješ,to jsem si jen malinko zašťoural do silně propagované nástrahy. :-P Na ebay.co.uk je pod heslem shad přes 2600 nástrah,určitě polovina(odhadem,neprobíral jsem to) by se dala použít v Norsku.Chce to jen čas a vyzkoušet to.

Ke všemu jdou ty švédské nástrahy použít jako tlumič záběrů,feedrová guma!

Spíš mi tady připadá jako propagace že "Všichni uspěšní chytají na SAVAGE GEAR...":Nevidím jako propagaci když tu někdo napíše o nové nástraze a kde se dá koupit,od toho tu snad diskuze je ne?

[citace]rostak napsal:

Spíš mi tady připadá jako propagace že "Všichni uspěšní chytají na SAVAGE GEAR...":Nevidím jako propagaci když tu někdo napíše o nové nástraze a kde se dá koupit,od toho tu snad diskuze je ne?[/citace]

Tak, tak. Květě 90 dík. Máme objednáno. Je potřeba vše vyzkoušet.

[citace]rostak napsal:

Spíš mi tady připadá jako propagace že "Všichni uspěšní chytají na SAVAGE GEAR...":Nevidím jako propagaci když tu někdo napíše o nové nástraze a kde se dá koupit,od toho tu snad diskuze je ne?[/citace]

Tak ,tak.Nic jsem nepropagoval,zlehčoval jsem,dělal si legraci,našel jsem vám, kde se dá koupit teleskopická návnada,Květě 90 jsem se takřka omluvil,tak o co jde?

To u každé věty musí být smajlíkové vysvětlivky?

[citace]ZM napsal:

rostak napsal:

Spíš mi tady připadá jako propagace že "Všichni uspěšní chytají na SAVAGE GEAR...":Nevidím jako propagaci když tu někdo napíše o nové nástraze a kde se dá koupit,od toho tu snad diskuze je ne?

Tak ,tak.Nic jsem nepropagoval,zlehčoval jsem,dělal si legraci,našel jsem vám, kde se dá koupit teleskopická návnada,Květě 90 jsem se takřka omluvil,tak o co jde?

To u každé věty musí být smajlíkové vysvětlivky?[/citace]

Kvoli majitelovi fora je korektné nevkladať odkazy na iné e-shopy ako som spomenul ja ked som dal info o týchto nástrahách a teraz to popisujete ako fenomenálny objav.Bolo by vhodné čítať aj pár odkazov dozadu !!!!

Do 10 dní bude možné zakoupit nástrahy Nordkapp Baits i na http://www.topfishing.eu/

se Stevem jsme se dohodli na zastoupení pro ČR a SR.

[citace]ZM napsal: Ke všemu jdou ty švédské nástrahy použít jako tlumič záběrů,feedrová guma![/citace]

Toto jsem nepochopil!jak ten záběr ta guma utlumí?Jinak Michal se pěkně snaží mít ty novinky co se tady objevují.ŠIKULA.

[citace]Radyn napsal:

ZM napsal: Ke všemu jdou ty švédské nástrahy použít jako tlumič záběrů,feedrová guma!

Toto jsem nepochopil!jak ten záběr ta guma utlumí?Jinak Michal se pěkně snaží mít ty novinky co se tady objevují.ŠIKULA.[/citace]

:-D:-P:-D:-) Na obrázku je člověkem bez tváře ukázáno,jak jde nástrahu natáhnout.Několikanásobně!I připadalo mně to,vzdáleně a obrazně, tlumiče záběru které jsem používal při chytání s bičem či feedrovou gumu.Dlužno připomenout,že jsem feedrovou gumu používal i při muškaření,když jsem neměl vhodný prut odpovídající AFTMA. Vše jsem psal pod vlivem sledování TV zpráv o demonstracích komunistických pohrobků v Praze a takto roztrpčen jsem psal nekonkrétně a také proti pravidlům,uvedl jsem,kde se dají nástrahy za nemalý peníz koupit. Omlouvám se.

RastoSE - budu číst tvé příspěvky mnohem pozorněji.

V nouzi se ta guma dá použít jako tažné lano :-P

to ZM:pozor aby tě nekleklo z možných události dní příštích,když to tak prožíváš.... :-P

na ty gumy jsem se díval,cena nic moc,necelých 18 éček je celkem dost.:-? Ještě že mám cutbaity a silnou vůli,jinak bych to na zkoušku určitě zkusil...:-D:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!