Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

No ten podběrák nevim nevim.Kamarádka loni takto přišla o halibuta.Snažili se ho dostat do podběráku tak dlouho až jim vzal draka.Já bych ho v lodi nechtěl ani za nic.Buď kleště nebo gaf.Moře není rybník.

to Jindrich malej detail;-)

Jakej podberak a jakej halibut...

:-D:-D:-D

a mas pravdu more neni rybnik,prave kuli tomu neni gaf vzdy vyhra...

shark má v něčem pravdu,některé druhy ryb se špatně gafují např.losos nebo pstruh,usuzuji dle videí na youtube ,těch ale v norsku moc není,většina druhú ryb si lehne na hladinu....

a když trefíš hejno a máš po každé rybě rozmotávat síťku podběráku-děkuji,raději ten gaf

to mikulcak,jo psal jsem ze to jsou me skusenosti a ze v Norsku to muze bej(a patrne i je) jinak8-)

Pokud si ryba lehne(z toho co lovim velice vzacne) a nejsou vlny....tak gaf bude patrne idealnej;-)

treba tyhle potwory jdou nejlip podberakem,gaf neni dobrej napad pro ne[yt=vw2oJOXJvp4=yt]vw2oJOXJvp4[/yt]

Video pěkné já bych je harpunoval.Tedy pokud by měly končit na talíři.Ty ryby k lodi dostal tak by to v pohodě šlo.

to Jindrich proc to delat jednoduse ze?:-D:-D:-D

Jakej problem je vzit ji podberakem?(krom toho ze na tom videu maj podberak neskutecne malej)8-O

A budou se smat rackove

ja myslim ze to opravdu zalezi jaka ryba a jake podminky...

Nechal bych jsi ukazat jak jdes gafem treba na zraloka:-D:-D:-D

Ale na druhy strane king fish nebo baracuda...tak tam je gaf idealni;-)

[citace]shark napsal: ja myslim ze to opravdu zalezi jaka ryba a jake podminky...

Nechal bych jsi ukazat jak jdes gafem treba na zraloka

Ale na druhy strane king fish nebo baracuda...tak tam je gaf idealni[/citace]V Norsku se žraloci lovit nesmí.8-O

Pěkný video.

My to máme na půl .

50% gaf

50% kleště.

Na videu je hezčí vytáhnout rybu s kleštěma.

Vzhledem k tomu, že se mi líbili výše uvedené gumy Nordkapp, napsala jsem svému známému do Švédska o bližší informace a dávám dále na vědomí co zjistil:.

Tak jsem začal pátrat a vypadá to následovně.

Je to nějakej švédskej výmysl, nezničitelnej a ryby se o to perou. Dávaj na to roční záruku, když to ryba poškodí pošleš ten zbytek zpátky a dostaneš novej. Háček je zalitej do toho tělíčka a ksicht se na to nějak navlíkne, nechápu co na tom ty ryby viděj.

Vyrábí se to ve Švédsku firmou Scanbait a zakládaj si na tom, že to nemá žádné jedovaté přísady. To tělo má vydržet několik let a prototypy z roku 2010 se pořád používaj. Po každé sezoně jsou vidět šrámy od žraločích zubů, ale vezmeš tepelnou pistoli nebo zapalovač a tělíčko je jako nový. Prodává to tady firma http://www.fish-ops.se/index.php/index?page=shop.browse&category_id=18 a cena je 125:- sek, za poslání chtěj 49:- sek, ale jenom po švédsku. Extra tělo prodávaj za 49:- sek. Nevím proč, když je to nezničitelný?

Objednávka se dá také vyzvednout na této adrese: Doppingvägen 24, 438 38 LANDVETTER. Je to 35 km od Göteborg. Napíšou e-mail kdy je objednávka hotová k vyzvednutí. Jejich e-postadresa je info@fish-ops.se a telefon +46 768 394 144.

To je zatím všechno co vím, ale budu pátrat dál.

8-O8-O

>>>kveta90<<< Díky za perfektní informaci,myslel jsem že je vymněnitelný i háček,,,,

kveta 90 - jsou to tyto nástrahy? http://www.tackleking.de/kunstkoder/208-scanbait-nordkap-shad.html

to ZM: ano , to jsou ony.:-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!