Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

• Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 1,700)
  • Autor
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Než jsme začali používat kleště od Sima také jsme gafovali. Nikoho neodsuzuji za gaf. Sám dobře vím, že se může ryba mrsknout a pod. a sebelepší úmysl ji vygafovat za tlamu jde vniveč. Nejvíce mě to mrzí u rejnoka, kterého pak nešlo pustit v důsledku zranění gafem i přes snahu vzít jej za “křídlo”. Pokud je to možné vypínáme ryby ve vodě. Něco jiného jsou však případy, kdy vidím i malé ryby gafovat uprostřed těla – úmyslně. Zpravidla se v těchto případech nejedná o naše rybáře, myslím z ČR.

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Jak píše vápno1.Naplnit vnitřnostmi nebo vyloupanými slávkami síťku a připevnit na pilkr.Prý nejlepší nástraha na vlkouše asi silnější aroma než samotná fileta.

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Přes obrovskou snahu, rybám neškodit a tahat je ven kleštěma, musím konstatovat, že zachytit středně velkou rybu za tlamu, těmito kleštěmi: http://www.topfishing.eu/vylovovaci-kleste-male-topfishing.html

je nadlidský výkon. Máte stejné zkušenosti, nebo jsem “dřevák” jen já?

Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

to stroft: já jsem měl celkem příjemné zkušenosti s používáním těchto kleští. Loni jsem je používal poprvé a ryby vytažené ze 60m a více celkem pokojně zůstaly ležet na hladině. A pak není problém jim je do tlamy dát.

Naki

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Používáme je už 2 roky a zatím jsme neměli žádné problémy. Prakticky jsme zcela přestali používat gaf :-):-):-)

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Tuž, chlopi, tak já nevím. Jsou dost široké a trefit se huby mi dělalo velký problém, ale co už, teď leží někde na dně ve fjordu u Seilandu8-O

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

podberaky nepouzivate vubec?

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

shark napsal:

podberaky nepouzivate vubec?

Někteří ano, ale velmi zřídka…

Já nevím jak komu, ale pro mne rybář na moři s podběrákem vypadá jako vyholená pi… no raději jinak

… jako myslivec s deštníkem

😀

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to MifakM,mam podberak kterym pohodlne vemu 1.5m rybu…a rozhodne si jako vyholena pica nepripadam8-O

Naopak pokud netahnes zdechliny ktere se polozi na hladinu…tak je na mori podberak lepsi nez gaf.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

shark napsal:

to MifakM,mam podberak kterym pohodlne vemu 1.5m rybu…a rozhodne si jako vyholena pica nepripadam

Naopak pokud netahnes zdechliny ktere se polozi na hladinu…tak je na mori podberak lepsi nez gaf.

Musím konstatovat, že podběrák jsem používal a přešel jsem hned na gaf a kleště. Neměl jsem nervy na časté vymotávání trojháků z podběráku.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to honzak jo to mne nenapadlo,pouzivan jednohaky.

To vymotavani muze bejt otrava,to je fakt…

Nevim jak bojuji ryby co lovite n Norsku ale ja osobne gaf nemusim (tim netvrdim ze ho na lodi nemam) protoze takovej drum dela neskutecnej bordel.Je problem jej(zejmena pokud jsou vlny)vubec gafem vzit…

Gaf mi rozbil hlavu a byl jsem u toho kdyz kamosovi zlomil ruku…

Nemam gaf rad ,ne ne8-O

Tim ale netvrdim ze v norsku neni gaf nejlepsi…jiste zalezi od ryb a lokace.

Na vlnach a na ryby ktere to nikdy nevzdavaj je do jisty velikosti podle mne podberak nejlepsi

vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

Nechtěl jsem reagovat na negativní příspěvek “krivanka”, na známý sladkovodní( v krmítku ) , tak podobný mořský způsob návnady ( v síťce, klecích ). Hlavním důvodem je vytvořit silnější pachovou stopu. To nedokáže v té intenzitě filet, jak tvrdíš.( jasně, že filety, hlavy, ocasy, kelírci ) se také používají. Zmíněný způsob vnadění používají častěji i zkušenější mořští odborníci, nežli jsme my.

pavelpolednik
    Člen
    (15 odpovědí)

Už vím komu se rackové pořád smějí,určitě mně a mému podběráku,

že vypadáme jak vyholená p.Díky tobě Mifaku jsem prozřel a podběrák při vláčení asi přestanu používat. Člověk se pořád učí a i patnáct sezon je málo.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

polis napsal:

Už vím komu se rackové pořád smějí,určitě mně a mému podběráku,

že vypadáme jak vyholená p.Díky tobě Mifaku jsem prozřel a podběrák při vláčení asi přestanu používat. Člověk se pořád učí a i patnáct sezon je málo.

Neber to osobně, nebylo to míněno jako urážka 😉

Já prostě žiju v přesvědčení že podběrák je vhodný pro sladkovodní rybolov a šetrné vylovení úlovku.

A že na moře je určen gaf, kleště, harpuna nebo smyčka – dle velikosti ryby a způsobu naložení s úlovkem.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to MifakM on podberak zrovna setrnej bejt nemusi…u nekterych ryb muze bejt treba gaf dokonce setrnejsi…

Ale o tom to neni…20-30kg ryba ktera sebou mlati jako bejk,malej clunek na vlnach kterej lita nahoru a dolu…to neni zrovna dobra kombinace na gaf…v takovem pripade podberak ze siti 1×1.3 m je to nejlepsi co muzes pouzit…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 241. až 255. (celkem z 1,700)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nástrahy, návnady, finty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...