Hasvik, NO
temperature icon -2°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Zaujímavé novinky zo Švédska,gumy Nordkapp extrémne odolný material.

Pěkné nástrahy

Moc pěkný, ta guma vypadá fakt na držáka a co cena, už to někde nabízej?

To měnění závaží vypadá dobře.může to být praktické když berou na barvu a mění se hloubky.jak to tam drží v tom jigu?

To RastoSE: Moc pěkná nástraha, ale nemělo by to kopyto být napíchnuté obráceně? Kopytem dolů?

[citace]Vasek napsal:

To RastoSE: Moc pěkná nástraha, ale nemělo by to kopyto být napíchnuté obráceně? Kopytem dolů?[/citace]

Zatiaľ som videl v ponuke gramáže 280g a 330g cena 14,90 €. Ten chvostík nahoru je naschvál, gumy majú agresívny pohyb,na stránkach sú videá. Predaj na nete vo Švédsku a v nemecku.Nechcem robiť reklamu iným e-shopom.Adresu pošlem bez problémov cez SS.

>>> rastoSE Moc se mě to líbí,nejen ty gumy, ale i ten výměnný spůsob gramáže a háku. Pravděpodobně to bude mít dost velký ohlas a bude poptávka, jen co se to rozjede, palec nahoru,,,,,,,

RastoSE pošli mi prosím kontak na predajcu v Nemecku (Norkap lures), dreisigkm@stonline.sk

Ďakujem.

Tak jsem zakoupil časopis Český rybář, kde mě zaujal článek Polak - zlato norských fjordů .

Cituji Volkera Dapoze:...značnou výhodou je použití monofilu....

a dále...díky nulové průtažnosti pletené šňůry ryba znejistí, prohlédne

situaci a nechá nástrahu dál plavat...hmmmmmm

S vyčkáním a nesekáním při záběru má kupodivu stejné zkušenosti jako my.

A Uwe Schwarz: ..při použití správně dlouhého prutu s měkkou akcí a

monofilu necítí polak žádné podezření......

..........NESEKAT !!!!...........

Že by se ten monofil podíval na výlet?!

Já přes šňůru cítím každý drb(což beru jako výhodu) a následně ho nechám dobrat...nedokážu si představit průtažnost při silnějším driftu

dál než deset metrů od prutu....

Kravina ta guma se takhle nemůže natáhnout ani za zlatý prase !!!

[citace]kikibut napsal:

Kravina ta guma se takhle nemůže natáhnout ani za zlatý prase !!![/citace]

Stačí sa pozrieť na videa na stranke výrobcu, chlapík tam vytiahol vlkouša a ten bol zahryznutý iba do chvosta gumy,pustil sa až v lodi.:-)

To prasiatko by si prehral.;-)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zgSIf5wNMLM#!

Vlkouš - hezký, ale ta treska gafem za skřele - humus!!!!!

to kliknis a co je na tom spatne?

vsim jsem si ze nepouzivate ocelovy lanka(navazce) dokonce nekdy postradam sokovku...je to bezne v Norsku?

[citace]kliknis napsal: Vlkouš - hezký, ale ta treska gafem za skřele - humus!!!!![/citace][citace]shark napsal: to kliknis a co je na tom spatne?[/citace]

Taky mě zajímá co je na tom špatně?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!