Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty
- Toto téma obsahuje celkem 1,699 odpovědí. Do diskuze (164 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Piva a poslední změna proběhla před 5 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#35731 17.4.2012 v 18:46
Napadla mne jedna “vychytávka” na přívlač na gumy.
Mezi jigovou hlavu a gumovou rybku “vsunout” molitanový mezikrouzek, který nechat nasáknout rybím olejem (lososovým, z tresčích jater, sardinkovým či podobným co se používá do boilies). A takto upravenou nástrahou lovit. Předpokládám, že by ten olej dělal pachovou stopu.
Co Vy na to?
#35743 17.4.2012 v 19:36Kikibut máš pravdu, že s nástrahou, kromě pomalého a střídavě rychlejšího navíjení, nemusíš nic jiného vymýšlet. Samozřejmě, že váha jigu je vždy odvyslá od driftu a míněné dosažené hloubky.
#35747 17.4.2012 v 19:54To kikibut: zkoušeli jsem je loni na jaře i na podzim.Měli jsme na ně dost záběrů, ale minimu vytažených ryb.Je to tak dlouhé, že to jen okusovali.Málo která byla tak hladová,aby ho šlukla celého…:-(
#35750 17.4.2012 v 20:17MifakM-asi dodrý nápad, chce to vyzkoušet, pravděpodobnost úspěchu spíše dodrá. Možná by byla lepší nějaká hutnější plsť, která jistě udrží olejík déle. Ale asi méně vypouští. Co je v okamžiku rybolovu výhodnější?, je třeba zvážit.
#35751 17.4.2012 v 20:26To Dorsak:
Už jsem slyšel Xkrát od zkušených mořských vlků to stejné(naposled na výstavě v Praze) o nedobírání těchto červů.
…věřte mi hoši, já už tam jezdím deset let…
Nevim proč by tresky měly polykat až někam do…Cutbaity
a tyto titěrné červy né…a jenom je okusovat…
Na těchto fotkách to je poho, ale občas to vyprošťování červa
z nitra tresky bylo maso…
Vyčkej a polak to spolkne jak malinu a bez sekání….
#35752 17.4.2012 v 20:26#35753 17.4.2012 v 20:28To Mifak
Mám pocit, že kamoš koupil nějaké”plnící gumorybky od Dragonu a dají se k tomu koupit různé smrady…
Ale nápad s pachovou stopou dobrý…
#35754 17.4.2012 v 20:29Dorsak- Chce to trpělivost a chvíli si počkat, až dobere. Chce to trochu citu a trpělivosti v rychlosti záseku. Ztráty pak jsou, ale optimální.
#35756 17.4.2012 v 21:22Letos, bude-li chuť a čas a vhodné podmínky,(jako, že asi budou) bych chtěl vyzkoušet známé sladkovodní( i mořské ) vnadídko, ale v mořském provedení.
Použiji jemné síťky na česnek, které přiměřeně naplním nařezaným či rozmělmněným odpadem po filetování. Zbývá jen šikovně připevnit na jedno, dvoj, troj, hák, pilkr, nebo jinou soustavu. A je zaděláno, co vy na to, rybaříci?
#35757 17.4.2012 v 22:09vapno1 napsal:
Letos, bude-li chuť a čas a vhodné podmínky,(jako, že asi budou) bych chtěl vyzkoušet známé sladkovodní( i mořské ) vnadídko, ale v mořském provedení.
Použiji jemné síťky na česnek, které přiměřeně naplním nařezaným či rozmělmněným odpadem po filetování. Zbývá jen šikovně připevnit na jedno, dvoj, troj, hák, pilkr, nebo jinou soustavu. A je zaděláno, co vy na to, rybaříci?
Na vláčku bych molitan pochopil a i uvítal s nějakým dipem, ale na pilkra dávat punčochu, nebo síťku to je absurdní kefalíne.
😀
Čerstvá fileta je jednodušší, rychlejší a asi bude účinější.
#35758 17.4.2012 v 22:10Hoop napsal:
Ty fluo , to je luxus. A to pozadí. Nějaké 2 vázy, nebo co.
#35759 17.4.2012 v 22:32vapno1 napsal: Letos, bude-li chuť a čas a vhodné podmínky,(jako, že asi budou) bych chtěl vyzkoušet známé sladkovodní( i mořské ) vnadídko, ale v mořském provedení.
Použiji jemné síťky na česnek, které přiměřeně naplním nařezaným či rozmělmněným odpadem po filetování. Zbývá jen šikovně připevnit na jedno, dvoj, troj, hák, pilkr, nebo jinou soustavu. A je zaděláno, co vy na to, rybaříci?[/citace .Tuto síťku i s fluo závažím a háky vyrábí už hotové BALZER.Do síťky dáš játra nabo odpad z makrel na hák ještě maso a šup s tim do vody.
#35760 17.4.2012 v 23:06Samé novinky.
My zbrojíme s na SOROYU pomalu také. Zatím jen odlitky . Zítra galvalovna a uvidíme. 100 – 900 g.
#35762 18.4.2012 v 4:27To 007: moc pěkné, hezky je vytuň, at se jim líbí.
#35767 18.4.2012 v 6:07…pěkní macíkové..budeš je i prodávat nebo je máš jen pro sebe? máš drát u oček protažený skrz pilker nebo to jsou jen očka? Tak šup s tím do galvanovny a hurá k vodě…:-):-):-):-):-)
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nástrahy, návnady, finty