Hasvik, NO
temperature icon -3°C
sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 1°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Napadla mne jedna "vychytávka" na přívlač na gumy.

Mezi jigovou hlavu a gumovou rybku "vsunout" molitanový mezikrouzek, který nechat nasáknout rybím olejem (lososovým, z tresčích jater, sardinkovým či podobným co se používá do boilies). A takto upravenou nástrahou lovit. Předpokládám, že by ten olej dělal pachovou stopu.

Co Vy na to?

Kikibut máš pravdu, že s nástrahou, kromě pomalého a střídavě rychlejšího navíjení, nemusíš nic jiného vymýšlet. Samozřejmě, že váha jigu je vždy odvyslá od driftu a míněné dosažené hloubky.

To kikibut: zkoušeli jsem je loni na jaře i na podzim.Měli jsme na ně dost záběrů, ale minimu vytažených ryb.Je to tak dlouhé, že to jen okusovali.Málo která byla tak hladová,aby ho šlukla celého...:-(

MifakM-asi dodrý nápad, chce to vyzkoušet, pravděpodobnost úspěchu spíše dodrá. Možná by byla lepší nějaká hutnější plsť, která jistě udrží olejík déle. Ale asi méně vypouští. Co je v okamžiku rybolovu výhodnější?, je třeba zvážit.

To Dorsak:

Už jsem slyšel Xkrát od zkušených mořských vlků to stejné(naposled na výstavě v Praze) o nedobírání těchto červů.

...věřte mi hoši, já už tam jezdím deset let...

Nevim proč by tresky měly polykat až někam do...Cutbaity

a tyto titěrné červy né...a jenom je okusovat...

Na těchto fotkách to je poho, ale občas to vyprošťování červa

z nitra tresky bylo maso...

Vyčkej a polak to spolkne jak malinu a bez sekání....

To Mifak

Mám pocit, že kamoš koupil nějaké"plnící gumorybky od Dragonu a dají se k tomu koupit různé smrady...

Ale nápad s pachovou stopou dobrý...

Dorsak- Chce to trpělivost a chvíli si počkat, až dobere. Chce to trochu citu a trpělivosti v rychlosti záseku. Ztráty pak jsou, ale optimální.

Letos, bude-li chuť a čas a vhodné podmínky,(jako, že asi budou) bych chtěl vyzkoušet známé sladkovodní( i mořské ) vnadídko, ale v mořském provedení.

Použiji jemné síťky na česnek, které přiměřeně naplním nařezaným či rozmělmněným odpadem po filetování. Zbývá jen šikovně připevnit na jedno, dvoj, troj, hák, pilkr, nebo jinou soustavu. A je zaděláno, co vy na to, rybaříci?

[citace]vapno1 napsal:

Letos, bude-li chuť a čas a vhodné podmínky,(jako, že asi budou) bych chtěl vyzkoušet známé sladkovodní( i mořské ) vnadídko, ale v mořském provedení.

Použiji jemné síťky na česnek, které přiměřeně naplním nařezaným či rozmělmněným odpadem po filetování. Zbývá jen šikovně připevnit na jedno, dvoj, troj, hák, pilkr, nebo jinou soustavu. A je zaděláno, co vy na to, rybaříci?[/citace]

Na vláčku bych molitan pochopil a i uvítal s nějakým dipem, ale na pilkra dávat punčochu, nebo síťku to je absurdní kefalíne.

:-D

Čerstvá fileta je jednodušší, rychlejší a asi bude účinější.

[citace]Hoop napsal:

[/citace]

Ty fluo , to je luxus. A to pozadí. Nějaké 2 vázy, nebo co.

[citace]vapno1 napsal: Letos, bude-li chuť a čas a vhodné podmínky,(jako, že asi budou) bych chtěl vyzkoušet známé sladkovodní( i mořské ) vnadídko, ale v mořském provedení.

Použiji jemné síťky na česnek, které přiměřeně naplním nařezaným či rozmělmněným odpadem po filetování. Zbývá jen šikovně připevnit na jedno, dvoj, troj, hák, pilkr, nebo jinou soustavu. A je zaděláno, co vy na to, rybaříci?[/citace .Tuto síťku i s fluo závažím a háky vyrábí už hotové BALZER.Do síťky dáš játra nabo odpad z makrel na hák ještě maso a šup s tim do vody.

Samé novinky.

My zbrojíme s na SOROYU pomalu také. Zatím jen odlitky . Zítra galvalovna a uvidíme. 100 - 900 g.

To 007: moc pěkné, hezky je vytuň, at se jim líbí.

...pěkní macíkové..budeš je i prodávat nebo je máš jen pro sebe? máš drát u oček protažený skrz pilker nebo to jsou jen očka? Tak šup s tím do galvanovny a hurá k vodě...:-):-):-):-):-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!