Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

[citace]PP napsal:

A co nástrahy od ZOOMU má někdo zkušenost?[/citace]

Výborná nástraha na Polaky.

Vloni jsem je použil poprvé, a tím jsem jsem začal preferovat přívlač.

Samozřejmě se při lovu musíš přizpůsobit zájmům ostatních. Mluvím o svých kladných zkušenostech při krátkém použití nástrah ZOOM. Mohu vřele doporučit s jigy do 60g(raději méně),dle hloubky a driftu. Mnohé v článku "Hasvag a můj první halík". Uvidím letos jak budou působit na Loppě. Doplnil bych - " prach" - máš pravdu, ale i halík se chytil.

to vapno

Já jsem o nich taky uvažoval.Mohl by jsi mi doporučit nějaký typ,myslím barvu a roměr.Jak jsem koukal na nabídky v e-schopech,tak jsou velikosti a barevnost dost velkého rozsahu.Díky.

[citace]bocman napsal:

to vapno

Já jsem o nich taky uvažoval.Mohl by jsi mi doporučit nějaký typ,myslím barvu a roměr.Jak jsem koukal na nabídky v e-schopech,tak jsou velikosti a barevnost dost velkého rozsahu.Díky.[/citace]

Chytal jsem na ně na Soroyi a kočky a obecnačky braly spolehlivě ! Jig 60g pomalé vedení.Vůbec se mi nestalo,že by ocásek ryba ukousla . Vždy byla dobře seklá.

bocman

Mám pozitivní zkušenosti ze středního Norska, ale jak píše kikibut nástrahy jsou úspěšné i na severu, což je pro mě dost dobrá informace ( díky ). Je třeba vytipovat místo na přívlač, hloubky asi do 40m. Naše místo hloubky 4 - 16m vydalo obecňačky, polaky, i dva menší halíky. Dodávám, že v místě byl ostrůvek chaluch. V tomto místě a čase nejúspěšnější Magnum II. Blue berry. Jindy a jinde může mít ús pěch jiný vzor.

Tak už se nám to taky krátí i já využil prodloužený víkend.Dnes za36 dnů.

Tak, tak Zoom je No.1, tento rok jsme udělali tunning jigových hlaviček. Předpokládám, že toto ještě tresky v okolí Vegy nikdy neviděli. Mám ještě nějaké ripery, ale minulý rok je Zoomy jednoznačně přechytali.

Už jsme to dodělali, baby totiž začínají mrčet....

[citace]Hoop napsal:

Už jsme to dodělali, baby totiž začínají mrčet....[/citace]další blázen...:-P

[citace]vapno1 napsal:

bocman

Mám pozitivní zkušenosti ze středního Norska, ale jak píše kikibut nástrahy jsou úspěšné i na severu, což je pro mě dost dobrá informace ( díky ). Je třeba vytipovat místo na přívlač, hloubky asi do 40m. Naše místo hloubky 4 - 16m vydalo obecňačky, polaky, i dva menší halíky. Dodávám, že v místě byl ostrůvek chaluch. V tomto místě a čase nejúspěšnější Magnum II. Blue berry. Jindy a jinde může mít ús pěch jiný vzor.[/citace]

Měl jsem Gtail Black . Do 40m už je dost kvůli proudu ,ale záleží kam jedeš. Chytal jsem do 35m . Ta nástraha má výhodu ,že pracuje sama. Stáčí ji spustit ke dnu přitáhnout tak 1m a nechat nástrahu pracovat. Záběr je většinou velmi tvrdý.

Loni jsem zoomy zkoušel a nemůžu říct, že by byly nějak výrazně účinnější, než jiné gumy. Tam, kde braly zoomy tak braly i jiné gumy. Ale spolehlivě fungovalo peří, jak je popsáno na začátku vlákna. Na peří jistě bylo 2-3x více ulovených ryb, než na gumy- jakékoli.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.