Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 17°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 18°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Nástrahy, návnady, finty

« Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 … 114 Další »
zdeneko
28.11.2009 ID: 523805

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

0
Odpovědět
Červený Jndřich
08.04.2012 ID: 1034747
0

Odpovědět

stroft
08.04.2012 ID: 1034753

[citace]PP napsal:

A co nástrahy od ZOOMU má někdo zkušenost?[/citace]

Výborná nástraha na Polaky.

0

Odpovědět

vapno1
08.04.2012 ID: 1034761

Vloni jsem je použil poprvé, a tím jsem jsem začal preferovat přívlač.

Samozřejmě se při lovu musíš přizpůsobit zájmům ostatních. Mluvím o svých kladných zkušenostech při krátkém použití nástrah ZOOM. Mohu vřele doporučit s jigy do 60g(raději méně),dle hloubky a driftu. Mnohé v článku "Hasvag a můj první halík". Uvidím letos jak budou působit na Loppě. Doplnil bych - " prach" - máš pravdu, ale i halík se chytil.

0

Odpovědět

bocman
08.04.2012 ID: 1034765

to vapno

Já jsem o nich taky uvažoval.Mohl by jsi mi doporučit nějaký typ,myslím barvu a roměr.Jak jsem koukal na nabídky v e-schopech,tak jsou velikosti a barevnost dost velkého rozsahu.Díky.

0

Odpovědět

Kikibut
09.04.2012 ID: 1034780

[citace]bocman napsal:

to vapno

Já jsem o nich taky uvažoval.Mohl by jsi mi doporučit nějaký typ,myslím barvu a roměr.Jak jsem koukal na nabídky v e-schopech,tak jsou velikosti a barevnost dost velkého rozsahu.Díky.[/citace]

Chytal jsem na ně na Soroyi a kočky a obecnačky braly spolehlivě ! Jig 60g pomalé vedení.Vůbec se mi nestalo,že by ocásek ryba ukousla . Vždy byla dobře seklá.

0

Odpovědět

vapno1
09.04.2012 ID: 1034835

bocman

Mám pozitivní zkušenosti ze středního Norska, ale jak píše kikibut nástrahy jsou úspěšné i na severu, což je pro mě dost dobrá informace ( díky ). Je třeba vytipovat místo na přívlač, hloubky asi do 40m. Naše místo hloubky 4 - 16m vydalo obecňačky, polaky, i dva menší halíky. Dodávám, že v místě byl ostrůvek chaluch. V tomto místě a čase nejúspěšnější Magnum II. Blue berry. Jindy a jinde může mít ús pěch jiný vzor.

0

Odpovědět

Harty
09.04.2012 ID: 1034841

Tak už se nám to taky krátí i já využil prodloužený víkend.Dnes za36 dnů.

0

Odpovědět

Hoop
09.04.2012 ID: 1034847

Tak, tak Zoom je No.1, tento rok jsme udělali tunning jigových hlaviček. Předpokládám, že toto ještě tresky v okolí Vegy nikdy neviděli. Mám ještě nějaké ripery, ale minulý rok je Zoomy jednoznačně přechytali.

0

Odpovědět

Hoop
09.04.2012 ID: 1034848

Už jsme to dodělali, baby totiž začínají mrčet....

0

Odpovědět

Hoop
09.04.2012 ID: 1034849

0

Odpovědět

Hoop
09.04.2012 ID: 1034850

0

Odpovědět

Hoop
09.04.2012 ID: 1034851

0

Odpovědět

Harty
09.04.2012 ID: 1034853

[citace]Hoop napsal:

Už jsme to dodělali, baby totiž začínají mrčet....[/citace]další blázen...:-P

0

Odpovědět

Kikibut
10.04.2012 ID: 1034864

[citace]vapno1 napsal:

bocman

Mám pozitivní zkušenosti ze středního Norska, ale jak píše kikibut nástrahy jsou úspěšné i na severu, což je pro mě dost dobrá informace ( díky ). Je třeba vytipovat místo na přívlač, hloubky asi do 40m. Naše místo hloubky 4 - 16m vydalo obecňačky, polaky, i dva menší halíky. Dodávám, že v místě byl ostrůvek chaluch. V tomto místě a čase nejúspěšnější Magnum II. Blue berry. Jindy a jinde může mít ús pěch jiný vzor.[/citace]

Měl jsem Gtail Black . Do 40m už je dost kvůli proudu ,ale záleží kam jedeš. Chytal jsem do 35m . Ta nástraha má výhodu ,že pracuje sama. Stáčí ji spustit ke dnu přitáhnout tak 1m a nechat nástrahu pracovat. Záběr je většinou velmi tvrdý.

0

Odpovědět

zdeneko
10.04.2012 ID: 1034865

Loni jsem zoomy zkoušel a nemůžu říct, že by byly nějak výrazně účinnější, než jiné gumy. Tam, kde braly zoomy tak braly i jiné gumy. Ale spolehlivě fungovalo peří, jak je popsáno na začátku vlákna. Na peří jistě bylo 2-3x více ulovených ryb, než na gumy- jakékoli.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 … 114 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.