Hasvik, NO
temperature icon -2°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Nástrahy, návnady, finty

Zdravím všechny.

Každý, kdo jezdí do Norska má jistě nějakou fintu, nebo oblíbenou nástrahu, nebo jenom malinko jiný způsob použití známé nástrahy. Pravděpodobně na tomto webu již vše proběhlo (nebo téměř vše), ale nejsem si vědomý, že by to bylo jako samostatné téma, sloužící k rozšíření našich obzorů pro ty, kdo do Notska jezdí už déle, pro ty kdo začínají to může být velmi užitečný zdroj informací. Samozřekmě sem patří i nástrahy a návnady tradiční, dále i typy, finty apod. Sám bych začal mojí nejoblíbenější nástrahou na Polaky. Jedná se o modifikaci tzv."Hauserova peří" . Není to můj objev, ale už dvě výpravy do Norska to byla moje nej nástraha. Používám ji při lovu ze břehu (skály - mírný sklon, hodně "trávy"). Pomalu vláčím těsně nade dnem. Úžasné záběry polaků 70-90 cm. V lokalitě kam jezdíme je to jistě nástraha nejůčinnější. Loni jsem za hodinu chytil takovýchto polaků 5. Parťáci okolo mě- bylo jich dalších 5, chytili polaka jediného a takhle to bylo vždy, když byly pto tuto nástrahu podmínky. Ty podmínky jsou důležité, protože je to nástraha lehká, špatně létá a bere ji vítr. Takže je nutné téměř bezvětří. Když, ale vyjde počasí, svítí sluníčko, nefouká, prut 2,7 10-30g, silon 0,22-- PÁNOVÉ TAK TO JE ORGASMUS. Prosím pánové a dámy pište, pište...

Odpovědět

Trojháček přidán na jednohák,trojháček přivázán šnůrou k vodícímu očku.

a není to zbytečné prznění gumy????Nevidím v tom žádný účel..8-)8-)

Já taky ne,ty háky jsou od sebe celkem blízko. Co to má za důvod ho tam přidávat??

Taky si myslím, že to jen omezí hybnost ocásku, ale účinnost celkově to asi nezvýší. Zvýší to maximálně pravděpodobnost při podseknutí ryby v hejnu. Možná je to ten účel, ale pak znám lepší.

To romulur, přidej komentář. To je nápad na letošní sezónu nebo už ověřený vzorek? Jak to případně zvýšilo účinnost!

taky mi to vychazi tak ze pokud se ryba nezasekne na ten jednohak tak na mensi trojhak jiz vubec ne,a pokud jo tak natolik okrajove ze zdloat rybu bude patrne nemozne.

Pokud by to melo fungovat musel by bejt trojhak mnohem dale nebo vetsi nez nez puvodni jednohak.

Tak nějak. Spíš ten trojhák přes obratlík pověsit na lanko a zapíchnout někde na konec ocasu, tak jak to mají roybaity. Takhle bych to však použil spíš na mrtvýho kelera než na gumu.

Já si myslím, že pokud ryby zabere na ten trojháček, tak dojde k poškození gumy.....o tu pásku.

:-(:-(

LTK

Je to jen nápad, nikdy nezkoušeno. Když chytáme na tento druh, s hákem nahoře. Je spousta ryb, které se nepověsí a guma je okousaná. Kolikrát je cítit rybu, která se zasekne až na potřetí. Prostě to netrefí. Takhle by mohla být větší šance.

Třeba je to nesmysl.

Je ale pravda, že se asi dřív přijde o gumuvou nástrahu.

Ozkouším a dám vědět jak se zadařilo.

A co nástrahy od ZOOMU má někdo zkušenost?

[citace]PP napsal:

A co nástrahy od ZOOMU má někdo zkušenost?[/citace]

Myslím že na ně chytá a velké zkušeností s nimi má Petr Lacina, jen nevím jaký má tady nick ...

Tak třeba svoje zkušenosti přidá:-)

Já mám ZOOMY už třetí sezonu a ryby na ně jdou parádně. Hlavně polaci a doršky.

to romulur

Osobne pred pouzitim vice haku preferuji brouseni.

Pred rybolovem ale i pocas brousim.

A na uspesnost zaseku to je sakra znat!

Takze doporucuji namisto montaze dalsiho haku,poridit jsi rucni rotacni brusku na baterky a prubezne ostrit ten jeden jednohak(i pocas lovu);-)

I drtiva vacsina velkych novejch haku z obchodu potrebuje nabrousit8-O

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!