Hasvik, NO
temperature icon -6°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon -3°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 33°C
polojasno

Nadlimitní množstí ryb

Při dovozu ryb z Norska se skoro každý z nás potýká s rizikem dovozu ryb nad dovozní kvótu.Tento rok jsme se dozvěděli o koupi nad limit.Celníci většinou jdou a počítají co člověk to polystyrenová bedna.Nechtěli jsme riskovat pokutu a problémy.Cena za 1 kg je 15 NOK při celé rybě a 30 NOK za filety.Počítá se že 1 bedna má asi 15 kg,takže za 1 bednu filet si člověk připlatí 450 NOK.Myslím si že je to pořád lepší než platit vysoké pokuty.Tento doklad zajistí na Soroyi Mark s Ahmedem a jinde je nutné se zeptat.

Odpovědět

také se přimlouvám za smazání, ať si každý vozí na co má nervy a žaludek, zákon znají všichni, tak proč to tu řešit.

Nevim, proc by se melo toto tema mazat.

na zacatku jsou uzitecne odkazy a informace.

Ano Janko, na začátku bylo téma správné:-(:-D

[citace]Jiran napsal:

Ano Janko, na začátku bylo téma správné[/citace]

Jenomže potom se to zvrtlo. :-|:-|

[citace]husky19 napsal:

Jiran napsal:

Ano Janko, na začátku bylo téma správné

Jenomže potom se to zvrtlo. [/citace]

Bohužel:-(

Paní Janka řekla nemazat,tak je zbytečné o tom polemizovat.Co zbytečné,nevhodné!!!:-|

Hodně již bylo řečeno, ale jedna věc nepadla. Já si myslím, že kontrolu na hranicích je schopen zařídit také majitel ubytování. Norové nechápou takové jednání a pokud na hranice pošle vaši RZ, tak je kontrola jistá....

Při naší návštěvě v Dyrsfjordu nás skontrolovala rybářská stráž /snad/,včetně obsahu mrazáků,ofotili PZ všech přitomných aut. Při odjezdu přes Kilpisjarvi nás ani ne po 2km předjela škodovka,vystoupili 2 celnáci,nechali nás vyložit pár tašek,zeptali se kolik vezeme ryb.Naše odpověď byla 3 bedny,šáhli do jedné kde jsme ryby neměli,zeptali se na alkohol a nato nás nechali odjet.

to Fous - to jako že vám vlezli do chaty?Drsný teda.......

No co, přijeli jsme po problémeh s autem o půl dne déle,naplnili jsme mrazák přivezeným jídlem,chlebem........a nebyl problém otevřít kobntrole mrazák.

[citace]leiter napsal: vidíš, jak jsem starej, tak jsem blbej

To Vlastina: to abych kažýdé Norsko čekal nějakou hlášku od " kamarádů"[/citace]

nééé,pane já jen chtěla napsat,že se to párkrát opravdu stalo.

Lidé jsou různí a asi tady také něco prásknu...

U jedné CK (nenapíšu oni si to tady možná přečtou a poznají se)

jsem byla ubytovaná spolu s mužem na jedné chatě a s námi i několik inženýrů,doktorů a kradli lososi přímo ze sádek.Když jsem pozdě večer vyšla na molo a mrkla jsem jestli je vše ok,už z dálky křičeli,proč jsem venku"to paní nic v TV nedávají,že tu špehujete?" Ale já nebyla sama kdo je viděl a později nahlásil.Asi každý ví,že to měli velmi drahý úlovek:-( a není to fikce...je to fakt:-P

[citace]vlastina napsal: leiter napsal: vidíš, jak jsem starej, tak jsem blbej

To Vlastina: to abych kažýdé Norsko čekal nějakou hlášku od " kamarádů"

nééé,pane já jen chtěla napsat,že se to párkrát opravdu stalo.

Lidé jsou různí a asi tady také něco prásknu...

U jedné CK (nenapíšu oni si to tady možná přečtou a poznají se)

jsem byla ubytovaná spolu s mužem na jedné chatě a s námi i několik inženýrů,doktorů a kradli lososi přímo ze sádek.Když jsem pozdě večer vyšla na molo a mrkla jsem jestli je vše ok,už z dálky křičeli,proč jsem venku"to paní nic v TV nedávají,že tu špehujete?" Ale já nebyla sama kdo je viděl a později nahlásil.Asi každý ví,že to měli velmi drahý úlovek a není to fikce...je to fakt[/citace]Dobře jim tak!

Tomu se nechce ani věřit, že to někomu vůbec stojí zato:-E:-E:-E

Sice nechápu proč na Soroyu když Vás stejně celnící vykostí , ale dobrá cesta kde se nekontroluje je Švédsko Norsko nad Oslem . Přes lesy , Lze celkem bez potíží provést 200-400 kg ryb .(Janka ty zase neplaš a nemíchej se do toho s předpisy , píšu jen co lze a nelze ) Cokoliv přes Finsko a Umeu a podobně je ted problém .

Ještě jedna dobrá poučka ,dohodnout se s nějakou cestovkou a obětovat jednu bednu majiteli a naskládat do autobusu nebo vleku klidně 10 beden . To nikdo neřeší . Samo sebou moralisti budou mít zase potíž ale je to řešení . Vždycky kontrolujou Norové a Finové nesrovnatelně víc osobáky než autobusy . Pokud mám dovést 200 kg kelerů a dorshů , tak je super nebejt lakomej a dát jednu dvě bedny řidiči autobusu co jede do ČR a vše je v pohodě . (PS Janka zase prosím nekomentuj , je to problém těch co chtějí přivést domu ryby a nejsou uplný pitomci a ekologové)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

12,5 kg...a za najlepší tip vyhrávam...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!