Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Mořská nemoc
- Toto téma obsahuje celkem 52 odpovědí. Do diskuze (28 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 11 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#19909 21.4.2011 v 20:14
To Monty1.
První den se chytalo, moc nefoukalo. Chytli jsme nějaké tresky do 80cm, vše OK. Druhý den obrat, po dvou hodinách plavby na kutru vítr. S větrem přišly vlny. Stál jsem a koukal na nebe. Někdo mi poradil, že se tak dá přečkat mořská nemoc. Pohled jinam, a už to ze mne šlo. Nejhorší je, že není co blít a pořád musíš. Hnus! Na Baltu kutr už nikdy. Tam není úniku. Zlaté fjordy.
#19946 22.4.2011 v 10:55Každému vadí něco jiného někdo nemá rád krátké ostré a mě neudělala dobře serie dlouhejch vln a předešlá konzumace rukoly(rum s kolou),slivky a pivínka.Tak jsem to vyhodil a pak už jsem byl ok. :-D:-D:-D:-D
#19966 22.4.2011 v 17:17Myslím, že zážitek s kutrem – “křest ohněm” – prošlo mnoho z nás a našich kamarádů. Ale kdo by chtěl vyzkoušet NEREIDU přkládám odkaz viz níže:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=pl&tl=cs&u=http://www.neptun.intermedia.net.pl/
Monty
#19999 24.4.2011 v 10:46To Monty:
Vážně, na Balt už osobně nejedu. Je mnohem lepší zajet asi 700km navíc, časově je to o 6hodin náročnější a zachytat si v Jižním Norsku.
#71117 12.9.2013 v 22:13Vlkous napsal: Osobní zkušenost s mořskou nemocí.
Potkalo mě to jednou jedinkrát a dobře mi tehdá nebylo.
Celou dobu to bylo Ok. Až do doby, kdy jsem musel rozmotávat návazec. Jak jsem začal koukat do lodi, tak to přišlo. Držel jsem se statečně a cítil, že to mám na krajíčku. Na lodi jsme byli 3 a jeden měl zakrmení už za sebou. Když jsem koukal spíš do dálky dalo se to vydržet, ale jakmile jsem se podíval na dno lodě, tak to nebylo dobré. Jednoznačně na mě bylo vidět, že mi neni moc dobře a proto jsem dostal radu zkušenějšího. “Vyklop to a bude ti dobře.” Samozřejmě se mi na souši už několikrát stalo to, že jsem si říkal, že když hodím to vyklopím bude mi líp. Ale někdy to buď vůbec nešlo nebo jsem si musel pomoct prstem v krku. Tenkrát na té lodi jsem se jen vyklonil přes bok lodi a bylo to v tu ránu venku. Nevím, jak komu, ale mě tehdá to odlehčení teda nepomohlo. Na druhou stranu mi od té doby na lodi špatně nebylo. Zatím jsem žádné pilulky nebral i když bych se tomu určitě nebránil, když bych je měl.
Prevence je v každé situaci a v každém případě dobrá.
————————————————————–
Rád bych se podělil se svou zkušeností.Po loňské neblahé zkušenosti s mořskou nemocí jsem se letos vybavil Kinedrilem
a znalostí názvů norských léků na m. nemoc.První den plavby jsem si dal Kinedril, ale nic platno, krmení ryb přišlo a když jsem si dal druhý,zlepšilo se to trochu,ale zase jsem byl tak ospalý, že jsem stejně nemohl chytat. Druhý den jsme objevili v norské prodejně v blízkém městečku norský lék POSTAFEN 25 mg.Stál cca 37 NOK s 10-ti tabletami.Hned jsem ho použil, každý den 1 tabletu cca 1- 2 hod před vyplutím, a bylo to fakt dobrý,
žádné potíže.Hned je to jiný zážitek z rybaření.
Opravdu ten POSTAFEN doporučuji. Pak má existovat ještě např. CUCULINe,který se má cucat,ale ten jsme nesehnali.
Zdraví Karelfish
#71122 13.9.2013 v 6:08K mořské nemoci. Protože o tomto receptu se tu mnohokrát psalo, tak jej jen potvrdím. Dobré výsledky( ne absolutní) jsem měl s odvarem ze zázvoru. Popíjím jej před výjezdem i během něho a na mě docela funguje.
#71123 13.9.2013 v 6:15Já letos poprvé za dobu, co jezdím do Norska poznal, co je to být zle na lodi 8-O8-O8-O
Sice jsem to v sobě udržel, ale chytání v dlouhých, někdy i 4 metrových vlnách, mi moc dobře nedělalo.
Jak píše někdo výše, nejhorší je rozmotávat, navazovat nebo dělat něco, kdy nemůžete sledovat okolí a pevninu.
Jelikož jsem s tím nikdy předtím neměl problém, tak nějaký kinedril nebo postafen v mé výbavě nebyl 🙁
Je ale docela možné, že to bylo způsobeno i mým aktuálním podrážděním žaludku. Už cestou do Norska mi jízda vzadu autobusu nedělala nejlépe.
Snad to bylo jen toto Norsko a příští už bude zase OK 😉
#71131 13.9.2013 v 7:31Zdar norci.mě osobně postafen nepomohl.po třech dnech krmení jsem docílil zdárného výsledku.kinedril+ibalgin+energeták.ja vím že je to tak trošku smrták ale zabralo to a já měl konečně na moři klid.stačil i kinedril samotný ale ten přestal tak po 4 hodinách učinkovat 🙁
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Mořská nemoc