Na mapovém serveru kart.kystverket.no byly provedeny úpravy a vzhled těchto stránek.
Nevím si rady s tiskem map.Poradí někdo?
Na mapovém serveru kart.kystverket.no byly provedeny úpravy a vzhled těchto stránek.
Nevím si rady s tiskem map.Poradí někdo?
v horní liště co jsou ovládací ikony je rozbalovací MENU a v něm najdeš vše potřebné
Odpovědět
Pro Petr1K - na rozdíl od "masara" nevyvolám na mapě ani hloubky. Přitom stará verze mi nedělala problémy. Nemohl bys napsat stručný postup pro počítačové nedouky? Dík.
Odpovědět
v levém menu rozklikni položku "Elektroniske Sjokart (ENC)" a potom zaškrtni jeden ze tří čtverečků pro volbu zobrazení mapy s hloubkou.
Odpovědět
Pro Petr1K - dík za radu, vyvolám mapu s vrstevnicemi a hloubkami dna ale v nepřirozených odstínech šedé a modré. V dřívější verzi byla mapa klasicky barevná jako vložil třeba Mikulcak v tématu"skladba dna". Jde to vůbec? Asi jsem víc natvrdlejší než jsem čekal. Stejně Ti děkuji.
Odpovědět
Mapy mořského dna
Kystverket je asi nejhorší dřív byl pro mně jednička, vyzkoušej si
ostatní.
Odpovědět
pro Jonas-zkus najet na http://www.mareano.no/kart/viewer.php ,v levé polovině
je záložka z té vyber DYBDEKART a potom HOVEDKARTSERIEN.SJO
potom v pravo máš + a -pro přiblížení , "ruku" a ikonku pro tisk....
Odpovědět
Díky všem. Dalibor má pravdu,že dřívější Kystverket byl nejlepší. Pokud se neobjeví něco nového, bude nám muset stačit to co je.
Odpovědět
Pokud chcete Kystverket mapu v "původních barvách", musíte v levém sloupci kliknout na Eiendom (třetí od shora), rozbalí se podmenu a zde zatrhnout Dybdedata (asi devátá možnost od shora). Poté klasicky zvětšit potřebnou část, a pokud ji chcete tisknout (či spíše ukládat jako obrázek pro další práci např. kalibraci v Ozi exploreru) tak v pravém horním rohu klikněte na menu, print atd jako zastara. Vhodné je si vybrat nejvyšší kvalitu (300 DPI), protože stažené obrázky map lze poté i několikrát v počítači zvětšit (běžně si ukládám a kalibruji mapy v měřítku 1:50 000 či 1:100 000) a po zvětšení jsou celkem čitelné a obsáhnou celou dejezdovou oblast.
Odpovědět
Pro zdeneko : kalibrace je odvozeno od kalibrovaného měřidla, tedy v tomto případě se jedná vlastně o měřítko ( 1 : 50 000 )
Odpovědět
Kalibrace mapy je přiřazení GPS souřadnic několika bodům na mapě a určitý program (Ozi Explorer) je dopočítá pro celou mapu, tedy na moři mi GPS ukáže na mapě kde se nacházím. MP
Odpovědět
pro MP . omlouvám se pokud jsem nevhodně vstoupil do dotazu, teď už ti rozumím jak jsi tu kalibraci myslel.
Odpovědět
Jak psal Dalibor tak mě se osvědčila tato mapa a je opravdu hodně podrobná a u ní si krátíme s klukama večery a stříháme metr. Jen je tuto mapu potřeba trošku nastavit viz obrázek a to hlavně kliknout v levo nahoře na KARTLAGSLISTE - ve složkách na levo dole zatrhnout jedenactou složku aby se zobrazily detaily mořského dna a pak už jenom OPPFRISK KARTET.
http://www.gislink.no/gislink/
Odpovědět