Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -5°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -7°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -12°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 0°C
sněžení
Malé, MV
temperature icon 32°C
opar
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Makrely z Norska

1 2 Další »
Harty
17.10.2023 ID: 873295

Ahoj Norci. Nachytal jsem a přivezl pár vypasených makrel. Poraďte -doporučte nějaký recept.

0
Odpovědět
Cesar
17.10.2023 ID: 1352811

A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?

0

Odpovědět

Frenky
18.10.2023 ID: 1352812

Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. - Fakt pecka.

0

Odpovědět

Piva
18.10.2023 ID: 1352813

Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.

0

Odpovědět

Harty
18.10.2023 ID: 1352816

Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
   Pár jich chci vyudit jen nevím jaké koření použít.-uzenou mám rád. Pečenou jsem jedl v Chorvatsku a nic moc, ale pak jsem ochutnal pečenou makrelu v Norsku a byla super. Spíše mně zajímá jaké koření na pečenou makrelu používáte. Ochutnal jsem i pomazánku z pečené makrely a taky byla fajn. Většinou makrely z Noska nevozím, ale nyní jsem pár velkých vzal.

0

Odpovědět

Harty
18.10.2023 ID: 1352817

Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.
Tohle zkusím a v sobotu tak čtyři vyudím.

0

Odpovědět

Harty
18.10.2023 ID: 1352818

A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?
Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
Obojí. Moc jich nemám, ale jsou pulmetrové.

0

Odpovědět

Pavel
19.10.2023 ID: 1352848

Já udím makrely tak, že je zmrzlé dám do slané vody a přes noc je tam nechám. Ráno je vyndám opláchnu a pěkně je ještě zevnitř prosolím. dám dovnitř ještě trochu česneku může být i v prášku, nebo rozmačkaný čerstvý a přidám trošku grilovacího koření na ryby. Soli se nemusíš bát. No a pak tak na 4-5 hodin do udírny záleží jak topíš a jaká je udírna.

0

Odpovědět

Luhor
19.10.2023 ID: 1352849

Doporučuji to zkusit tak, jak to dělají zkušení řezníci. Makrely klidně nechat zmražené a dát je do horké hodně slané vody na dvě hodiny. Po dvou hodinách mají přesně pokojovou teplotu a stačí je opláchnout osušit a udit pří teplotě cca 80 až 90 stupňů 5 hodin. Jinak pokud jde o makrely, tak uzení je jednoznačně jejich nejlepší úprava. Mají hodně tuku a při pečení se snadno připalují a strašně to smrdí, alespoň pro mně.

0

Odpovědět

Frenky
19.10.2023 ID: 1352850

Harty, makrely pred údením nakladám na 12 hodín do 10% slaného nálevu, cesnak ani koreniny nedávam. Údim v rýchloudiarni /nerezová krabica s roštom a navŕtaným deklom, na dno jemná vrstva bukových hoblín/pod ktorou kúrim plynovým horákom na propán cca 30 min. Vyberiem s roštom, nechám odvetrať 12 hod a buď vákuujem, alebo podľa návodu hore zavarím. Dal by som aj foto rýchloudiarne, ale mám ju v Nórsku.

0

Odpovědět

Raddek
19.10.2023 ID: 1352851

Ahoj Harty, je volbou každého, kdo a jak nakládá s informacemi. Rozhodně bych nedal zmrzlou rybku do horké vody, ani bych nepoužil sušený česnek, ani jinou sračku jako je "koření na ryby" :-)) komentář  nade mnou je hodnotný, tam čerpej. A nechápu malinko, že výrobce parádních nástrah neví co nejluxusnější rybou, makrelou :-)) R.

0

Odpovědět

Luhor
20.10.2023 ID: 1352864

A už jste to zkusil? Asi ne a raději je vymáčíte celou noc ve vodě. Ono to není z mé hlavy, je to rada od řezníka a výsledky jsou skvělé.

0

Odpovědět

Lipenak
20.10.2023 ID: 1352866

Zdravím, nechám rozmrznout a pořádně nasolím na sucho 24 až 48 hodin. Na začátku udím půl hodiny na 70 a potom 4 hodiny na 50 až 55. Větší teplota vysušuje a ryba nepotřebuje vysokou teplotu na úpravu viz. při klasickém vaření stačí chvilka.

IMG20230924185938
0

Odpovědět

Lipenak
20.10.2023 ID: 1352867

koření, čili i česnek nedávám a jsem taky řezník 😁

Dřevo používám olši👍

0

Odpovědět

tomass
20.10.2023 ID: 1352869

pečená makrela, na makrele udělám zářezy, usuším, rozmačkám česnek, sul a česnek vetřu do makrely trochu pepře a dám péct na plech s pečícím papírem 25 až 30 min na 180 . a když udíš makrelu lepší nechat v láku 2dni když jsou větší za den se neprosolí celá, ale pečená je za mě lepší

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Náhradní cívka Penn Slammer 360

Sleva 59 Kč
Náhradní cívka Penn Slammer 360
849 Kč
790 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Pilkr Norske Pilken 100g

Sleva 10 Kč
Kinetic Pilkr Norske Pilken 100g
199 Kč
189 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Pilkr Nor stříbrný 125g

Sleva 10 Kč
Pilkr Nor stříbrný 125g
189 Kč
179 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.