Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 17°C
prudký déšť
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 22°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Makrely z Norska

1 2 Další »
Harty
17.10.2023 ID: 873295

Ahoj Norci. Nachytal jsem a přivezl pár vypasených makrel. Poraďte -doporučte nějaký recept.

0
Odpovědět
Cesar
17.10.2023 ID: 1352811

A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?

0

Odpovědět

Frenky
18.10.2023 ID: 1352812

Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. - Fakt pecka.

0

Odpovědět

Piva
18.10.2023 ID: 1352813

Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.

0

Odpovědět

Harty
18.10.2023 ID: 1352816

Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
   Pár jich chci vyudit jen nevím jaké koření použít.-uzenou mám rád. Pečenou jsem jedl v Chorvatsku a nic moc, ale pak jsem ochutnal pečenou makrelu v Norsku a byla super. Spíše mně zajímá jaké koření na pečenou makrelu používáte. Ochutnal jsem i pomazánku z pečené makrely a taky byla fajn. Většinou makrely z Noska nevozím, ale nyní jsem pár velkých vzal.

0

Odpovědět

Harty
18.10.2023 ID: 1352817

Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.
Tohle zkusím a v sobotu tak čtyři vyudím.

0

Odpovědět

Harty
18.10.2023 ID: 1352818

A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?
Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.
Obojí. Moc jich nemám, ale jsou pulmetrové.

0

Odpovědět

Pavel
19.10.2023 ID: 1352848

Já udím makrely tak, že je zmrzlé dám do slané vody a přes noc je tam nechám. Ráno je vyndám opláchnu a pěkně je ještě zevnitř prosolím. dám dovnitř ještě trochu česneku může být i v prášku, nebo rozmačkaný čerstvý a přidám trošku grilovacího koření na ryby. Soli se nemusíš bát. No a pak tak na 4-5 hodin do udírny záleží jak topíš a jaká je udírna.

0

Odpovědět

Luhor
19.10.2023 ID: 1352849

Doporučuji to zkusit tak, jak to dělají zkušení řezníci. Makrely klidně nechat zmražené a dát je do horké hodně slané vody na dvě hodiny. Po dvou hodinách mají přesně pokojovou teplotu a stačí je opláchnout osušit a udit pří teplotě cca 80 až 90 stupňů 5 hodin. Jinak pokud jde o makrely, tak uzení je jednoznačně jejich nejlepší úprava. Mají hodně tuku a při pečení se snadno připalují a strašně to smrdí, alespoň pro mně.

0

Odpovědět

Frenky
19.10.2023 ID: 1352850

Harty, makrely pred údením nakladám na 12 hodín do 10% slaného nálevu, cesnak ani koreniny nedávam. Údim v rýchloudiarni /nerezová krabica s roštom a navŕtaným deklom, na dno jemná vrstva bukových hoblín/pod ktorou kúrim plynovým horákom na propán cca 30 min. Vyberiem s roštom, nechám odvetrať 12 hod a buď vákuujem, alebo podľa návodu hore zavarím. Dal by som aj foto rýchloudiarne, ale mám ju v Nórsku.

0

Odpovědět

Raddek
19.10.2023 ID: 1352851

Ahoj Harty, je volbou každého, kdo a jak nakládá s informacemi. Rozhodně bych nedal zmrzlou rybku do horké vody, ani bych nepoužil sušený česnek, ani jinou sračku jako je "koření na ryby" :-)) komentář  nade mnou je hodnotný, tam čerpej. A nechápu malinko, že výrobce parádních nástrah neví co nejluxusnější rybou, makrelou :-)) R.

0

Odpovědět

Luhor
20.10.2023 ID: 1352864

A už jste to zkusil? Asi ne a raději je vymáčíte celou noc ve vodě. Ono to není z mé hlavy, je to rada od řezníka a výsledky jsou skvělé.

0

Odpovědět

Lipenak
20.10.2023 ID: 1352866

Zdravím, nechám rozmrznout a pořádně nasolím na sucho 24 až 48 hodin. Na začátku udím půl hodiny na 70 a potom 4 hodiny na 50 až 55. Větší teplota vysušuje a ryba nepotřebuje vysokou teplotu na úpravu viz. při klasickém vaření stačí chvilka.

IMG20230924185938
0

Odpovědět

Lipenak
20.10.2023 ID: 1352867

koření, čili i česnek nedávám a jsem taky řezník 😁

Dřevo používám olši👍

0

Odpovědět

tomass
20.10.2023 ID: 1352869

pečená makrela, na makrele udělám zářezy, usuším, rozmačkám česnek, sul a česnek vetřu do makrely trochu pepře a dám péct na plech s pečícím papírem 25 až 30 min na 180 . a když udíš makrelu lepší nechat v láku 2dni když jsou větší za den se neprosolí celá, ale pečená je za mě lepší

0

Odpovědět

1 2 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.