Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 24 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel smucek a poslední změna proběhla před 1 rokem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 25)
  • Autor
    Příspěvky
  • #352804
    Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

    Ahoj Norci. Nachytal jsem a přivezl pár vypasených makrel. Poraďte -doporučte nějaký recept.

    #352811
    Cesar
    Účastník
    (159 odpovědí)

    A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?

    #352812
    Frenky
    Účastník
    (95 odpovědí)

    Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.

    #352813
    Piva
    Účastník
    (801 odpovědí)

    Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.

    #352816
    Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

    Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.

       Pár jich chci vyudit jen nevím jaké koření použít.-uzenou mám rád. Pečenou jsem jedl v Chorvatsku a nic moc, ale pak jsem ochutnal pečenou makrelu v Norsku a byla super. Spíše mně zajímá jaké koření na pečenou makrelu používáte. Ochutnal jsem i pomazánku z pečené makrely a taky byla fajn. Většinou makrely z Noska nevozím, ale nyní jsem pár velkých vzal.

    #352817
    Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

    Já jsem v Norsku udělal kečupovou omáčku podobnou jako dělám doma na utopence, ale přidal jsem víc octa. Makrelu jsem nakrájel na proužky a zalil teplou omáčkou. Nechal jsem to 3 dny v chladu a také to bylo super.

    Tohle zkusím a v sobotu tak čtyři vyudím.

    #352818
    Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

    A chceš je nějak nakládat, nebo jen vyudit?

    Vyúdiť, vykostiť, odkožovať, naložiť do pohárov do kečupu alebo olivového oleja, kúsok bobkový list, trochu nového korenia, prípadne čili, 2x 15min. zasterilizovať. – Fakt pecka.

    Obojí. Moc jich nemám, ale jsou pulmetrové.

    #352848
    Pavel
    Účastník
    (51 odpovědí)

    Já udím makrely tak, že je zmrzlé dám do slané vody a přes noc je tam nechám. Ráno je vyndám opláchnu a pěkně je ještě zevnitř prosolím. dám dovnitř ještě trochu česneku může být i v prášku, nebo rozmačkaný čerstvý a přidám trošku grilovacího koření na ryby. Soli se nemusíš bát. No a pak tak na 4-5 hodin do udírny záleží jak topíš a jaká je udírna.

    #352849
    Luhor
    Účastník
    (34 odpovědí)

    Doporučuji to zkusit tak, jak to dělají zkušení řezníci. Makrely klidně nechat zmražené a dát je do horké hodně slané vody na dvě hodiny. Po dvou hodinách mají přesně pokojovou teplotu a stačí je opláchnout osušit a udit pří teplotě cca 80 až 90 stupňů 5 hodin. Jinak pokud jde o makrely, tak uzení je jednoznačně jejich nejlepší úprava. Mají hodně tuku a při pečení se snadno připalují a strašně to smrdí, alespoň pro mně.

    #352850
    Frenky
    Účastník
    (95 odpovědí)

    Harty, makrely pred údením nakladám na 12 hodín do 10% slaného nálevu, cesnak ani koreniny nedávam. Údim v rýchloudiarni /nerezová krabica s roštom a navŕtaným deklom, na dno jemná vrstva bukových hoblín/pod ktorou kúrim plynovým horákom na propán cca 30 min. Vyberiem s roštom, nechám odvetrať 12 hod a buď vákuujem, alebo podľa návodu hore zavarím. Dal by som aj foto rýchloudiarne, ale mám ju v Nórsku.

    #352851
    Raddek
    Účastník
    (30 odpovědí)

    Ahoj Harty, je volbou každého, kdo a jak nakládá s informacemi. Rozhodně bych nedal zmrzlou rybku do horké vody, ani bych nepoužil sušený česnek, ani jinou sračku jako je “koření na ryby” :-)) komentář  nade mnou je hodnotný, tam čerpej. A nechápu malinko, že výrobce parádních nástrah neví co nejluxusnější rybou, makrelou :-)) R.

    #352864
    Luhor
    Účastník
    (34 odpovědí)

    A už jste to zkusil? Asi ne a raději je vymáčíte celou noc ve vodě. Ono to není z mé hlavy, je to rada od řezníka a výsledky jsou skvělé.

    #352866
    Lipenak
    Účastník
    (192 odpovědí)

    Zdravím, nechám rozmrznout a pořádně nasolím na sucho 24 až 48 hodin. Na začátku udím půl hodiny na 70 a potom 4 hodiny na 50 až 55. Větší teplota vysušuje a ryba nepotřebuje vysokou teplotu na úpravu viz. při klasickém vaření stačí chvilka.

    #352867
    Lipenak
    Účastník
    (192 odpovědí)

    koření, čili i česnek nedávám a jsem taky řezník 😁

    Dřevo používám olši👍

    • Odpověď byla upravena před 1 rokem a 1 měsícem uživatelem Lipenak.
    #352869
    tomass
    Účastník
    (16 odpovědí)

    pečená makrela, na makrele udělám zářezy, usuším, rozmačkám česnek, sul a česnek vetřu do makrely trochu pepře a dám péct na plech s pečícím papírem 25 až 30 min na 180 . a když udíš makrelu lepší nechat v láku 2dni když jsou větší za den se neprosolí celá, ale pečená je za mě lepší

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 25)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...