Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Alexsk a poslední změna proběhla před 13 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 18)
  • Autor
    Jiří Richtr
    Člen
    (45 odpovědí)

Ahoj

myslíte že budou najeté makrely koncem 7 měsíce na Bakkan Wahl 😉

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

zirafa napsal: Ahoj

myslíte že budou najeté makrely koncem 7 měsíce na Bakkan Wahl

Myslíš ještě nebo už? Pokud už, tak určitě;-)

sandokan
    Účastník
    (171 odpovědí)

Makrely tam budou na 100%, jen je musiš najít.

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

To jste mě potěšili, protože kvůli nim, tam letos jedeme tak pozdě, ještě by tam mohly rost hřibky a bylo by to úplně super.

David
    Účastník
    (177 odpovědí)

V roce 2008 jsme byly na Bakkanu prvních deset dní v červenci a makrel bylo dost. Loni jsme byly prvních deset dní v srpnu a po makrele NIKDO z osady nenarazil ani na jednu. Letos jedeme posledních deset dnů v červenci, takže doufám, že tam také na nějakou narazíme.

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

makrely, pravidelně víc jak let10 let, jezdím(taky)na makrely poslední dva týdny v září a týden v říjnu.Nestalo se nám, aby jsme nenachytali makrely a to jsou o¨pravdu makrely kolem 40-50cm,vše ve středním Norsku,v tento čas je pravidelným úlovkem i jehla.Sám si chytnu makrelu většinou k nastražení na jinou rybu,je to parádní lov a umí to krásně zamotat

Lipenak
    Účastník
    (192 odpovědí)

Jen jednou jsem byl v Norsku v září kdy jsou najeté makrely v jížní části.

Chytali jsme větší makrely tím způsobem, že jsme pod peří místo pilkra dávali 300g olovo. Pustili jsme to dolu a počítali do 25, pak zastavili. Vždycky to dohnaly ty větší makrely 40 až 50cm. Byla to pakárna, ale než pár polaků a lumbů jsme jinak toho moc nenachytali. Tak byli dobrý i tyto makrely:-)

Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

Zkraje července ve středním Norsku jsme vyráželi navečer kolem 23,00 za hejnama makrel, které se “pásli” na smáčcích vytlačených až u hladiny, voda vařila, chtělo to jen najít to hejno a moc je nevyplašit motorem. Nahození do hejna znamenalo plné návazce makrel. Ale synek (11) se skoro nikdy do hejna přímo netrefil, a na sestavu smodrostříbrným pilkříkem 125g tahal (samozřejmě s asistencí) občas i dva kelery najednou,přes 90 cm… Větší ryby krouží pod a kolem hejna: a lepší se jevilo zkusit to okolo. Cca do dvou-do tří hodin v noci se lovilo nejlíp.

prochor52
    Účastník
    (120 odpovědí)

Letos v tom měly makrely pěkný guláš. Objevily se už v půlce května (střední Norsko,oblast Halsa, ale stejné zprávy přišly i s Hitry), pak zmizely a znovu dorazily začátkem léta v červenci a vydrží tam určitě dlouho. Kdo trefí lovící hejna s peříčky na návazci, má co rozmotávat aspoň půl hodiny, protože 5 makrel mu to zmotá do klubíčka. V tuhle chvíli nastupuju s lehkým přívlačákem s čímkoliv lesklým na konci a maximálně 1 bočním návazcem. Velká makrela na přívlačáku už je pěkný zážitek.

Glum
    Účastník
    (183 odpovědí)

Dnes jsem zachytil na ČT24 zajímavou zprávu. Island a Faerské ostrovy nedodržují stanovené limity v lovu makrel a dramaticky je překračují. Nejhůře se chová Island, který se nyní řídí heslem” co sem připlave, to chytíme a prodáme.” Pokud jsem dobře slyšel,tak svoji kvótu 3000 tun makrel dramaticky překročili a ze severovýchodního Atlantiku vylovili 130.000 tun makrel. Kupodivu je to právě velrybářské Norsko, které nyní bije na poplach a vyzívá EU k bojkotu makrel pocházejících z islandských vod. Norsko se obává dramatického snížení ceny makrel a Island se snaží nadměrným lovem, alespoň trochu pozvednout ekonomiku státu, který se stále nachází v hluboké ekonomické krizi.

blesk
    Účastník
    (92 odpovědí)

Darebáci! Norové stejně považují makrelu za plevelnou rybu. O pár tun víc nebo míň, mě to žíly neřeže.8-)

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Jak si čítam príspevky, tak zamerať sa špeciálne na makrely nie je asi dobrý nápad.

Ideme s rodinami v polovici augusta do stredného Norska a budem tam mať 8 ročného synka. Tak mi makrela prišla ako ideálna cieľová ryba.

Dá sa aspoň trochu spresniť, kde a kedy najčastejšie hľadať túto rybu. Vo fjorde, u brehov, u podmorských šutrov, na otvorenom mori, ráno, večer ….?

Alebo fakt len jazdiť a hľadať a hľadať?

Skval
    Člen
    (7 odpovědí)

Mně přijde škoda, kazit si lov téhlé krásné ryby nějakými brutálními sestavami. S lehkým vláčákem (10 – 35g) a jedním pilkříkem jsem byl zhruba stejně rychlý v lovu jako kolegové s víceháčkovými soustavami peříček (odháčkování, rozmotávní atp.) a navíc jsem si ten lov krásně užíval. Makrela je úžasně bojovná ryba s brutálními výpady. Ty ale na nějakém pilkrovacím prutu moc nevynikne.

Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

Je to pravda lehkej vláčák a souboj je to krásnej. 😀

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Musím přiznat, že jsme na makrely také vyráželi s pilkrem a návazcem s pěti pírky. Zpravidla jsme tahali čudly kolem 30 cm a zamuchlané návazce nepočítám. To je tak dobré na focení, aby ostatní až přijedem viděli, jak jsme jim tam dávali na frak. Doporučuju lehkou přívlač návazec bez bočních pírek. Ideální na zážitky, půjdou po tom ty větší. A kam na ně? V Tregde jsme je chytali u majáku nebo podél skalnatých břehů, kde šla skála prudce do hloubky nebo u malých ostrůvků, které tam vyčnívají do 1 metru nad hladinu. Pokud by tě zajímala přímo tato lokalita, tak ti ji popíšu přesnějc. Byli jsme tam dvakrát za sebou vždy v druhé půlce srpna, poprvé rok 2007 neskutečný rybolov, rok na to propadák. Jinak skvělé na pobyt s rodinou, lodě dle výběru, luxusní ubytování, venkovní i vnitřní bazén, minigolf.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 18)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...