Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loppa Bergsfjord 2017

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 301. až 315. (celkem z 339)
  • Autor
    PM
    Účastník
    (9 odpovědí)

Bravo panove, jen tak dale ! PM.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Zdar Norci ! Dnešní ráno vypadalo úplně obyčejně s kapou deště a moc se nikomu na moře nechtělo . K tomu jsem ještě trochu zaspal a říkal jsem si, že dnešek moc úspěšný nebude. Nicméně jsme vyjeli na naše oblíbené halibutí místo a začali se dít věci . Halibuti dnes byli velmi při chuti a naše montáže s kelery (cca 15-30cm) byly atakovány skoro při každém driftu přes písčité plotny a co se týče hloubky tak ryby se drží na cca 20-40m hloubky . Gumové nástrahy dnes vůbec nefungovali a co si budeme říkat keler je zkrátka přirozená potrava . K tomu se povedla nějaká ta metrová treska a kluci vedle chytli malou kočičku a dvě makrely . Celkem se chytlo dost halibutů a už to byly krásné vysoké ryby, na kterých je vidět že žerou na přicházející zimu . Největší se dnes povedl mě a kamrád Jirka jich chytil 5 a šlo mu to bravurně. Upřímně měl jsem obrovskou radost, když jsem mohl vidět čirou radost lovce jenž tahá halíka za halíkem . Zítra jedeme opět na halíky a jelikož bude skoro nulový vítr, tak se pojedeme podívat na Loppa reef na okouny. Kiki

Super klucí. Pevně věřím,že 100KG dáte

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Dnešní den už od rána vypadal velmi krásně, jelikož sluníčko svítilo a hlavně hřálo celé dopoledne a na nebe jasné bez jediného mráčku . Hladina jako olej ale přesto drift, vítr 1-2m/s no co víc si přát . Až k večeru se ochladilo lehce se rozfoukalo…

Měl jsem takové tušení, že ryby moc aktivní nebudou, díky velké změně počasí ze včerejška, nicméně jsem se mílil. Halíci aktivní byli, ale pouze kusy do 90cm a průměrná velikost byla tak 45cm 😀 😀 😀 …kéž by kilo. A však klienti z druhé lodi dostali krásného halíka okolo 21kg. Co se týče množství záběrů tak jich je dost, ale konkrétně dnes jich bylo dost planých. Zkoušeli jsme chytat na menší nástražní ryby a hodně zjemnit montáž a tím myslím 100g doutníkové olovo- 1-1,5m silonu a jeden malý 6kový jednohák . Dost halíků nám spadlo, ale jednalo se o malé ryby.

Po nějaké době mě to přestalo bavit a řídím se pravidlem velká ryba-velká nástraha a keler přes 40cm putoval ke dnu, ale bez výsledku . 100kg halibut a apod se nám zatím vyhýbá a vím že to není na dlouho . Jinak včera k večeři byla opravdová lahůdka v podobě sushi z čerstvého halíka …radši to nejezte ať jich je ve vodě víc 😀 😀 😀

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Ještě zbytek fotek

Ota
    Účastník
    (269 odpovědí)

Jojo užíváte si to tam a tak to má být.  Super!!

Hynek Šimeček
    Účastník
    (132 odpovědí)

Dnes spousta malích halíků a jeden pěknej.

Hynek Šimeček
    Účastník
    (132 odpovědí)

Poslední vyjížďka  na ryby před odjezdem domů se opět vydařila.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Halíků se v psoledních dnech chytá hodně, ale jsou to menší ryby a koušou opravdu vydatně . Včera jsme objeli několik míst a ryb okolo 80cm a menších je nespočet . A velké jikernačky se nám zatím vyhýbají, ale to přijde.

Počasí je nádherné, sluníčko svítí akorát vítr je dost silný . Na moři ale vládne olej takže se vyjet dá akorát s parkováním lodí je to horší .

chata
    Účastník
    (26 odpovědí)

Není to tak trochu nuda, sedět celé dny na vodě mrznout a čekat na rybu se kterou se tady pochlubím.  Myslím, že ne jenom mě ale i jiné kteří třeba o této lokalitě uvažují, by zajímalo jestli se tak to pozdě dá chytit i něco jiného.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Drahý rybáři CHATA… Je potřeba si ujasnit několik základních věcí. Co se týče druhovosti ryb tak, když pominu kočku tak se chytají klasicky všechny druhy ryb co se zde zdržují po celý rok za každého počasí a všech velikostí . Jelikož už jsme v Norsku a konkrétně zde na severu něco nachytali, tak víme, že toto období je nejlepší doba pro chycení kapitálního halibuta a to se bavíme o rybách 80kg+ a tím pádem se nepotřebujeme zabývat treskama 120cm, když na jaře si chytneme ryby přes 30kg …to je celkem logické. To je jako kdyby mi někdo říkal, abych v lednu šel chytat úhoře.

Všichni klienti, včetně nás teď paseme pouze po halibutech a když se nám bude chtít tak si maximálně zajedeme na okouna . Ten kdo už v životě někdy chytil velkého halibuta tak ví, že to nuda není a než napíšeš, že někde mrzneme tak se podívej na počasí doporučuji Yr.no celkem to funguje .

Já ani Hynek se nepotřebujeme halíkama chlubit, protože to co se jich vytahalo,  tak někteří lidé nechytnou  za celý život a to co vidíš na fotce je pouze setina toho co se pustí do vody a nebo to už ani nefotíme. Dojeď sem na Loppu ideálně doporučuji od června do konce září a můžeš si tu ”NUDU” vyzkoušet zde sám a rádi ti ukážeme jak na to 😀 .

Sleduj vlákno dál a uvidíš i jiné ryby a to ještě letos ….

pokud máš nějaký dotaz můžeš nám zavolat 24/7 na tel 723642506 Kiki a nebo Hynek 775378416

Petru Zdar !!!

• Odpověď byla upravena před 7 roky a 2 měsíci uživatelem Kikibut.
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Po delší odmlce, kdy nám rybaření moc nešlo díky nulovému driftu a sluníčku připomínající Egypt jsme zpátky . Halibuti brali málo a dnes se chytla pěkná treska obecná, která na nás vyvrhla kočku cca 40cm

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

A nyní mi dovolte představit nový rekord Bergsfjordu !!!!!!! Dnes se nám na 25m po celém dni trápení podařilo zdolat halibuta 180cm 86,1kg  a tloušťkou těla přes 25cm . Ryba zabrala našemu parťákovi Jardovi na přívlačák s malým kaprařským navijákem !!!!!!!!!!!! Ryba zabrala na 25m na  kelera 25cm nastraženým na jigové hlavě 170g s přídavným trojháčkem . Po cca 120min se ryba objevila u lodi a nezbývalo nic jiného než ji dostat do lodi, jelikož si Jarda přál velkou trofejku, jakožto poslední, která se dá do 1.1.2018 legálně vzít . Ma lodi panovalo strašné nadšení, nervy adrenalin by se dal prodávat po litrech !!! K vylovení jsem se okamžitě dostavil já s Peťou Čajnákem . Hák na laně prošel halibutí čelistí a po protažení celého lana tlamou mi bylo jasné, že ryba už na 80% neuteče . To co nastalo potom, kdy tahle mamina  chytla druhý dech si nedovedete představit . Udržet tak silnou rybu na laně nám dalo dost zabrat !!! Rozhodně to není legrace a ztraťte iluzi, že tak velkou rybu by někdo udržel na ocasní smyčce ! V 5 lidech jsme halíka dostali do lodi a tak neskutečný řev nebyl ani na finále v Naganu to mi věřte . Ryba nám bohužel přišla až při stmívání takže fotky jsou takové jaké jsou … Nicméně obrovská gratulace lovci a celé partě !!! Já měl tu čest si výlovit obrovskou rybu a Hynek jakožto majitel kempu, šťastný že se daří klientům . Toto je asi odpověď proč nechytáme tresky apod. zrovna teď a tento Halík to jenom znova potvrzuje, září je super termín na kapitální ryby a čekám na další chytráky co budou psát, že na Loppě nejsou ryby …..Petru Zdar ….Gafař Kikibut 😀 😀 😀

• Odpověď byla upravena před 7 roky a 2 měsíci uživatelem Kikibut.
    Dedo145
    Účastník
    (2560 odpovědí)

Kiki to je nadhera

Terka146
    Účastník
    (192 odpovědí)

Ahoj Kiki!!! To je neskutečný, nádherné ryby (mimo rozměrů a četnosti jsem fascinovaná zbarvením halíků 😀 znáš mě…). Jo a skvěle píšeš :)! Užívej, v listopadu dáme tullamore na srazu.

Zdraví teta Terka z Veiholmenu 🙂

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Obroská ryba a barvu měla taky nádhernou . A tebe Terko očekávám příští rok tady na lodi a ukážu ti tu barvu naživo 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 301. až 315. (celkem z 339)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loppa Bergsfjord 2017

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...