Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017
- Toto téma obsahuje celkem 338 odpovědí. Do diskuze (50 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Hynek Šimeček a poslední změna proběhla před 6 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#287742 11.9.2017 v 10:38
Ahoj všem ! Včera večer jsme konečně dorazili na Loppu !!!! Cesta proběhla v pořádku, akorát déšť nás doprovázel od Německa až do Oksfjordu 😀 Nicméně zde aktuálně vládne 15m/s a na moře se podíváme až v úterý . Kluci z vedlejšího baráku se šli podívat na místní jezero tak uvidíme s čím se vrátí . Jdu připravovat rybařinu a zatím sem dám pár fotek z cesty .
#287745 11.9.2017 v 10:49#287782 11.9.2017 v 12:15#287788 11.9.2017 v 12:18#287878 11.9.2017 v 23:56#287880 12.9.2017 v 8:01Pěkní potočáci, to musela být chuťovka.
#288059 13.9.2017 v 0:11Dnes nám Bergsfjordu opět foukala regulérní 10ka vítr a jelikož chlapy se nemohli dočkat na vodu, rozhodli jsme že vyjedem oblíhdnout situaci ven . K našemu překvapení Yrko trochu přehnalo a dostat se na úroveň šelfu nebyl problem . Zkoušeli se Halibuti jak na gumové nástrahy tak na mrtvou rybu a výsledek byla bedna tresek okolo 80-90cm, ale na fotku vážně ještě nejsou 😀 . Všude přítomní mníkovci trestali naše gumy a ke konci dne se nám podařila jedna placička na modrou Atoku . Problém proč dnes halíci nebyli tak aktivní byl ten, že drift přesahoval i 3km za hodinu a to opravdu neni to pravé ořechové . Ve spolupráci se silným větrem, který v odpoledních hodinách opět nabral na síle byly podmínky pro lov značně horší a zítra se to má konečně snad uklidnit a budeme se moct věnovat halíkům naplno .
#288098 13.9.2017 v 19:56Zdar Kikine byl jsi dneska na rybách nebo jsi se flákal na břehu dej vědět co úlovky čus Zdenek.
#288129 14.9.2017 v 9:58Zdar Norci na Loppě nám včera opět foukalo od pevniny což není úplně ono a silný drift nám dost stěžuje samotný rybolov . Nicměně krom pár tresek obecných cca 80-90cm se nám povedl včera halíček 16kg . Jestli s velikostí takto půjdeme každý výjezd nahoru, tak příští týden bude zajímavý 😀 😀 😀 Ryba si zobla modrou Atoku na 20m hloubce na písku, kde se výrazně střídají proudy a těmto týpkům to velmi vyhovuje . Včera jsme propásli ještě jeden záběr, ale to se vše napraví . Dostat se na volné moře a šelf je zatím nemožné díky velkým vlnám a větru . Takže držte palce a sledujte dál …Kiki
#288134 14.9.2017 v 14:25Když už jsem odpovídal na ty okouníky tak si říkám, že vás pozdravím když už jsem se přihlásil. Máte to pravé podzimní počasí a jak jsem koukal na větrnou mapu tak to do soboty lepší nebude. Fouká to severovýchod a v sobotu se to změní na jižní. Taky to dost zeslábne, Nyní na šelfu, podle mapy funí tak 20m/s. Za Soroyou to je ještě o deset lepší. Přeji pevné nervy a nějaký ten rekord zatím největší rybu chytli na Sandlendu. Přece jim to letos nenecháte!
Pro ty co se zajímají z čeho věštím ten vítr tak je to z námořní a letecké povětrnostní předpovědi.
#288146 14.9.2017 v 17:56Hynku nauč Kikibuta chytat😜 Porad vidim jen tebe s rybou😜😜
#288155 14.9.2017 v 23:11Ahoj Pavle, díky za větrné info, pokusíme se chytit něco pořádnýho, máme na to ještě tři týdny.
Honzo, Kiki dneska chytil pěknýho halíka, zahvíli to sem vloží.
#288191 15.9.2017 v 19:27Kiki tož nám ukaž toho halíka. Nenapínej nás.
#288193 15.9.2017 v 19:53Včera se nám nachvíli po obědě ukázalo sluníčko a tak nám nezbývalo nic jiného než vyrazit s lidma na moře . Úkol zněl jasně …chytit halibuta a tak jsme se vydali na písčité planiny z levé strany Sildy . Pár několika kilometrových driftů přineslo pouze pár tresek a nedělo se nic. zvláštního . V tom jsme se dostali na 35m a na svém prutu v držáku jsem uviděl ne něják výrazný podrb . Za 5 vteřin se Daiwa ohla na max a naviják řinčel na celou loď. Po 15min na nás vykoukl krásný halík, který opravdu udělal radost . Co mě těší víc je to, že byl chycen na nový systém od Savagegearu a musim říct, že funguje bezvadně . 270cm dlouhý návazec s circlehookem, olovem(500g) doplněný fluo korálky a velkou rotační třpitkou je super volba pro lov na mrtvou rybu . Ryba je bezvadně seknutá a nemá šanci z circlehooku upláchnout . Vřele doporučuji všem !!!
#288299 17.9.2017 v 22:39Zdar Norci ! Dnešní ráno vypadalo úplně obyčejně s kapou deště a moc se nikomu na moře nechtělo . K tomu jsem ještě trochu zaspal a říkal jsem si, že dnešek moc úspěšný nebude. Nicméně jsme vyjeli na naše oblíbené halibutí místo a začali se dít věci . Halibuti dnes byli velmi při chuti a naše montáže s kelery (cca 15-30cm) byly atakovány skoro při každém driftu přes písčité plotny a co se týče hloubky tak ryby se drží na cca 20-40m hloubky . Gumové nástrahy dnes vůbec nefungovali a co si budeme říkat keler je zkrátka přirozená potrava . K tomu se povedla nějaká ta metrová treska a kluci vedle chytli malou kočičku a dvě makrely . Celkem se chytlo dost halibutů a už to byly krásné vysoké ryby, na kterých je vidět že žerou na přicházející zimu . Největší se dnes povedl mě a kamrád Jirka jich chytil 5 a šlo mu to bravurně. Upřímně měl jsem obrovskou radost, když jsem mohl vidět čirou radost lovce jenž tahá halíka za halíkem . Zítra jedeme opět na halíky a jelikož bude skoro nulový vítr, tak se pojedeme podívat na Loppa reef na okouny. Kiki
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Loppa Bergsfjord 2017