Hasvik, NO
temperature icon 9°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 18°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 30°C
skoro jasno

Lokalita Roan

Zdravím.Nemáte nějaké informace z oblasti Roan.Díky za info

Odpovědět

Diskuze je vždy zajímavá ale podstatná je současná situace. Zajímaly by mne spíše informace od kolegů, kteří jsou v dané lokalitě teď a ne spory staré několik sezon.

Jsem doma týden co jsme byli na Roanu. Naprosto mrtvý Fjord. Byl jsem navštívit i zpracovnu lososů. Ta byla narvaná nejen lososy,ale i tunami tresek!

Před zpracovnou zakotveno čtyři až pět lodí, které v třídenním intervale loví sítěmi v přilehlých fjordech. Můžete loděmi jezdit sem a tam, prostě na sonaru jen občas nějaké malé hejno. Pokud to tak půjde dál, zničí jednu velmi pěknou lokalitu kde se dalo krásně chytat. Tak asi aktuálně ze Solviky.

Díky za informaci i když nepotěšila. Zítra odjíždíme do Bergfjordu a tak nás čeká totéž. Jak to vypadalo s kelery a polaky na podmořských kopcích?

Kolegové, čtu vaše příspěvky k Roanu - může mi někdo udělat pořádek v lokalitě?Týká se rozdílu Roan-Solvika-Bergfjord-Hongsand.

Ty ubytování co píšeš se nachází do 3 km od sebe. Mají totožná lovná místa. Na ryby se musí na otevření moře. Psalo se na předešlých stranách této diskuze. Je to o počasí kam tě pustí dojet. Na super místa je to skoro hodina jízdy.

[citace]var napsal: Díky za informaci i když nepotěšila. Zítra odjíždíme do Bergfjordu a tak nás čeká totéž. Jak to vypadalo s kelery a polaky na podmořských kopcích?[/citace]

Jedem do stejného fjordu konec května začátek června. Zkus nějakej report z lokality dekuji ;-)

[citace]Nerez napsal:

Kolegové, čtu vaše příspěvky k Roanu - může mi někdo udělat pořádek v lokalitě?Týká se rozdílu Roan-Solvika-Bergfjord-Hongsand.[/citace]

Můj příspěvěk se týkal Solviky, kolega ,,Karkar,, uváděl také Solviku, co jsem četl. To jsou jedny z negativních. Nevím jak to zasáhne či ovlivní okolní lokality a do jaké vzdálenosti......

Kde až ty lodě jezdí, do kdy mají povolení a jaké kvóty nastaveny, to netuším. Doufejme, že snad jen pro jarní lov...

Ešte k Roanu

Všetko hlboko vo fjorde

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.