Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lokalita Roan
- Toto téma obsahuje celkem 311 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel SKRKUN a poslední změna proběhla před 4 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#106844 2.4.2015 v 16:59#106856 2.4.2015 v 22:17
ROAN za 20 :-P:-P:-P:-P
#106858 3.4.2015 v 3:36Roan? Možná v jiném životě. :-x:-E:-S
#107051 5.4.2015 v 16:27Díky Jardo za Tvůj článek, jen ho zde připomínám, pro ty kteří Roan neustále odsuzují kvůli lodím, nebo proto, že nenachytali pořádné ryby, či z jiných důvodů. Například na Solvice jsou nové Kasboly s 50hp motory, a nejen tam, takže se dá jet skoro kamkoliv. Že se ryby nenachytaj, to se občas stává, důvody jsou různé, počasí, teplota vody atd. Prostě se to stává.
Jarda-N napsal:
Pánové je to krásné počtení když nám ten čas tak pomalu utíká do našich odjezdů za krásnými zážitky.Jen si nemohu nepřidat trochou do vínka.
Na Roanu jsem strávil 8 krásných sezón jak u Niny na těch hrozných lodích tak nad obchodem u lososárny a ze super loděmi.
Lokalita je to nádherná co se ryb týče a mohu jen doporučit tu Ninu bych raději nevolil z ohledem na lodě , ale zase bydlení u ní je super za dobrý peníze.vždy to bylo bez jakých koli problémů a ryb až nad hlavu.
Rád chytám přívlač a na polaky je to ráj na zemi.A věřte mám to místo sježděné zleva , zprava i do předu za rybami nebylo nikdy potřebné jezdit dál jak 4-5 km a bylo jich dostatek a to nemluvím o rybách pod 70cm to jsou děti a ty musí nejdříve vyrůst pak teprve na ně.Možná maso mají lepší než starší kusy a je mi to líto je odebrat z vody.
U protějších ostrovů cca 5km se nechalo vžda nachytat takové množství ryb , že nevěřím někomu , když povídá že Roan není dobrá volba.
Musel mít prostě smůlu nebo nevím.Je dobré být v Roanu od druhé půlky června a dál.To je rybačka jako řemen.
A na konec Roan je super a kdo si chce zavláčet je to volba jedna z nejlepších.Věřet vím o čem mluvím.Nyní když vzpomínám při psaní tohoto příspěvku na ty krásné zažitky v Roanu mám husí kůži po celém těle.Nezatracujte Roan jen kůli špatným lodím jeďte jinam než k Nině a budete nadšení.
Když budete chtít dát nějaké tipy rád poradím.Čau Jarda
😀
#107062 5.4.2015 v 18:10Je možné, že k tomu ty trosky lodí přispěly, ale ani já už na Roan nikdy! A kdybyste mě tam někdo viděl, tak mám dvojníka! Možná jste měli někdo štěstí a byli jste spokojeni, ale v Norsku je takových krásných lokalit, takže opravdu nevím proč jet právě na ROAN. :-S
Je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuji.
#107118 7.4.2015 v 8:49K Nině určitě ne. Lodě jsou v mnohém zcela limitující. V termínu,kdy jsem tam byl já(červenec) se nedalo o rybářském ráji hovořit. Ryby malé a to na pilkr i vláčku. Je to však rybařina a s tímto se musí počítat. Raději připlatím a možnost rybího ráje si o hodně povýším.
#107190 8.4.2015 v 15:02Já byl na Roanu několikrát a vždy super… samozřejmě sever to neni. Jezdim do těch apartmánů nad obchodem Joker, ubytování super, majitel super, lodě parádní (Kaasbol 50 hp)…
#107191 8.4.2015 v 15:32Zdravím.
Byl jsem na Roanu dvakrát.(Ubytování nad obchodem Joker)Měli jsme pronajato celé patro.Tak nás bylo docela dost.Na chodbě domu volně přístupný PC
Ubytování super,majitel velmi ochotný,lodě super.
Jeden rok výjezd jen čtyři dny z deseti.Hrozně foukalo a nedalo se vyjet.Ryby za čtyři dny lovu docela dost.Limit nachytán za dva dny.Hodně polaků.
#107584 16.4.2015 v 19:13kodl1 napsal:
Zdravím.
Byl jsem na Roanu dvakrát.(Ubytování nad obchodem Joker)Měli jsme pronajato celé patro.Tak nás bylo docela dost.Na chodbě domu volně přístupný PC
Ubytování super,majitel velmi ochotný,lodě super.
Jeden rok výjezd jen čtyři dny z deseti.Hrozně foukalo a nedalo se vyjet.Ryby za čtyři dny lovu docela dost.Limit nachytán za dva dny.Hodně polaků.
Môžem potvrdiť že Roan – ubytovanie Joker – je super. My sme to pri veľkom vetre riešili tak, že sme chytali hlboko vo fjorde. Treska hneda 114 cm 9kg – vo forde v hlbke 20m.
#109062 3.5.2015 v 11:38Zdravím kolegy rybáře,
vrátili jsme se z Roanu předčasně, musím dát za pravdu všem kteří tvrdí, že se tam již nikdy nevrátí. Jako parta nejsme v Norsku poprvé, ale Roan není co býval. Na Roanu NEJSOU RYBY!
Můžete dělat co chcete, na echolotu skoro nic. Na náš dotaz u majitele co se děje, byla debilní odpověď, že je to snad,,fází měsíce,,
Pravda je úplně jinde:- Na Roanu je roky fabrika na zpracování lososů, která se rozšířila na zpracování tresek, v těsné blízkosti Solviky. V třídenním intervale brutálním způsobem sítěma vylolovuje pět lodí okolní fjordy:-S a běžně se zastaví v zátoce před chatami a půl dne stojí na místě a zpracovávají úlovky.:-
Je to nádherné místo, ne ale pro lov ryb. Co se týče ubytování a lodí, bez chyby, jen pozor na cenu benzínu kterou Vám majitel naúčtuje.Přirazí si 30% se slovy, že to tak dělá pořád. Tak Vás litr benzínu vyjde na 78Kč, benzinka je cca 3km. Nabídl se, že nám zprostředkuje i koupi lososů z místní fabriky, že tam nemáme jezdit, že to prý nemaji rádi. Jeho cenq byla 155NOK/kg, nám je prodali naprosto bez problémů, za 108NOK. Slušně řečeno ,,hajzlík,, a to je fabrika cca 2km od chat. Velmí obětavý, za tu cenu. Ukončili jsme pobyt dříve a odjeli. Upozorňuji, že ve stejnou dobu byli chlapi na Bakkanu cca 100-150km od nás s nádhernými úlovky.
Tímto bych popsal naši první a poslední zkušenost s touto lokalitou a majitelem. Názor ať si každý udělá sám.
#109193 4.5.2015 v 11:17Z Roan samé negativní zprávy.Je to opravdu tak špatné?
#109196 4.5.2015 v 11:57Já bych jen se zbytečně opakoval, ale pokud mě někdo uvidí na Roanu, mám dvojníka!!
Je to určitě levná destinace, ale pouze v absolutních číslech. Zážitky, které za své peníze dostanete jsou ještě levnější. Raději si připlatím a jedu si skvěle zarybařit někam úplně jinam. 😉
Nechci se tu s nikým přít a brát mu jeho jiný názor. Tento názor je jen můj a mám na něj svaté právo. :-P:-P:-P
#109201 4.5.2015 v 14:53Ja by som to definoval inak.
Na Roane sú dve lokality jedna má staršie člny a tá druhá kde sa ubytováva nad obchodom Joker – má člny silnejšie (50Hp). My sme boli v tej druhej minulý rok. Chytil som tam svoju najväšiu tresku v strednom Nórsku – 14kg a 134cm. V ten deň sme pochytali ryby od 90-134cm. A to úplne hlboko na konci fjordu (alebo jeho začiatku?:-D )
Tí čo išli na more sa vracali s prázdnou.
Na Roan by som išiel znova. Ale len tam kde je ubytovanie nad Jokerom.
#109235 5.5.2015 v 5:02igorko napsal:
Na Roan by som išiel znova. Ale len tam kde je ubytovanie nad Jokerom.
Súhlasím a podpisujem.
#109237 5.5.2015 v 6:05Je plno rybářů, kteří v této lokalitě nebyli a nemohou přispět svým názorem. 😕
Není ale divné, že pouze o lokalitě Roan se zde rozvíjí tato diskuze s naprosto rozdílnými názory? Že nikdo nepolemizuje např. o Domoy, Hitře, Froyafjordu, Lofotech, Vesterálech, Soroye, ….??? 😉
Pomiňme, že já mám negativní zkušenost, ale už i tato diskuze je aspekt, který by mne od této lokality odrazoval. :-E
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lokalita Roan