Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Lodě

Prosím o vysvětlení rozdílu mezi :

lodí plasťák a kovovou lodí (zmíněno v aktuálních informacích str.61).

Viděl jsem v Norsku hodně lodí a většina je plastových i Michal ve filmu ostrov Kvaloya jezdí na plastové lodi.

Odpovědět

To Zapa: Prodává se tato loď v Evropě? Nikde na Severu jsem ji neviděl.

to ZAPA jen pekne dej odkaz...mel jsem v zivote rozhodne vic nez 30 lodi...na mori jsem dokopy stravil nekolik let...Presto se rad necham poucit a ukazat jsi od tebe jak tohle to pluje s 60Hp motorem 30 uzlu...

Ne jen foto... ,dej odkaz nebo model lodi...kolik lidi to uveze,jakej tam je motor a kolik to pluje...

to Shark:

Měl jsem v životě jen 3 lodí, abych věděl, že taková lod´ s motorem 60hp dělá kolem 30 uzlů.

Pozdrav, Kormoran8-O

Ne ta loď neni opravdu evropská je to Australský výrobek výrobce Ally Craft. Třeba se jich taky jednou dočkáme. K panu sharkovi se již nebudu vyjadřovat nemám na to sílu. Většina z vás sama podle GPS ví kolik mu ta loď s jakým motorem jede tak si asi udělá obrázek sám.

Ještě pro představu štítek takové lodě tam asi stojí za povšimnutí jakou má maximální motorizaci.

Taky pěknej plasťáček:

http://www.hansvik.no/index.php?nr=16&id=29&valg=1&vis_hoved=1

Viděl jsem je u Benna vedle alu Kvaern a docela se mi líbí....

Hansvik

[citace]ZAPA napsal:

... K panu sharkovi se již nebudu vyjadřovat nemám na to sílu..[/citace]

Tak na druhou stranu vemte v potaz, že shark chytá úplně jiné ryby, úplně jiným způsobem a hlavně vyjíždí za rybama dál než my v Norsku. Lovné lokality v USA nejsou "hned kolem chat" jak jsme zvyklí z Norska :-)

čtu to taky deně,ale do pana Zapy bych sa v životě nepustil.

Je rozdíl- USA-Norsko.

Nechcu sa nikoho dotknout,ale od p.Zapy vemu dřív příspěvěk,než od Shark.

Jiný kraj jiný mrav.Každý má svoje kluci,tak si to v klidu vysvětlit a je to ;-)

..mně se moc líbí TEXAS 580 z Polska od fy.Darek, je skoro 2,50 metrů široká, ideální do Norska na ryby..

Mě se u některých typů nelíbí to zvýšené dno přídě. Podle mého názoru dost omezuje vnitřní prostor lodi. Je sice si na co sednout, ale při chytání dost zavazí.

MifakM : pane kolego, ale toto dizkuzní fórum se jmenuje rybolovnorsko a z toho by měli přispívající autoři -viz. Shark - vycházet. Nebo snad budeme v Norsku aplikovat metody na lov např. tuňáků v Atlantiku ?

[citace]vamor napsal:

MifakM : pane kolego, ale toto dizkuzní fórum se jmenuje rybolovnorsko a z toho by měli přispívající autoři -viz. Shark - vycházet. Nebo snad budeme v Norsku aplikovat metody na lov např. tuňáků v Atlantiku ?

[/citace]

Prece neni zakazano nikomu sem dat svuj vlastni nazor, nebo sve zkusenosti ohledne lodi. Nehlede na to, ze hned v tom prvnim prispevku napsal, ze nezna situaci v Norsku. Jen sdelil svoje obavy a zkusenosti.

Ale nema cenu se tady hadat nebo prit.

Jasně, ale mělo by to mít hlavu a patu ve vztahu rybařiny v Norsku. Když si budu chtít popovídat o lodích s výkonem motorů 200 Hp plus atd. najdu si jiný diskuzní kroužek, případně si řeknu svoje ale nebudu tu nikoho, kdo mluví k meritu věci, kritizovat.Proč tu rozebírat loď s motorem, který se nám nikdy v životě nedostane pod ruku ? Jsem držitelem mezinárodního oprávnění třídy B - yachmaster offshore, velitel námořní jachty mořské plavby s omezením plavby do vzdálenosti 200 NM / tj. cca 370 km / od pobřežní linie a také si tu proto na nikoho nevytahuji triko. Ta kritika vůbec nesměřovala k tobě. A mimochodem - paní Janka snad potvrdí má slova - zavedení povinnosti být držitelem lodního " řidičáku " zapříčinili z velké části sami mladí Norové svými nehodami právě s loděmi podobných nadstandartních výkonů.

Tak ja se nehadam ani s panem ZAPOU (ktereho si nesmirne vazim kvuli jeho znalostem a zkusenostem, ktere nam tady nezsitne predava) a ani s Tebou ;-)

K meritu věci. Jen pro pořádek.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.