Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loď s průhledným dnem

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 31. až 41. (celkem z 41)
  • Autor
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Akvaskop – zarízení pro pozorování pod vodou (vedro nebo nádoba

s pruhledným plexisklovým dnem

Aquascope

http://www.lepper-marine.de/product_info.php?products_id=5221

Hynek Šimeček
    Účastník
    (132 odpovědí)

Loď s průhledným dnem je skvělý nápad, loni v červnu jsem byl u pana Zapi na Sandlandu a každý den tam pravidelně připlouvali přímo před dům na hloubku okolo dvaceti metrů hejna tresek, echolot byl kompletně černý a pohledem do vody bylo vidět jak se to pod námi hemží, když jsme vytáhli tvistry tak pět metru pod loď mohli jsme krásně pozorovat jak nám za nimi vyjíždějí a polikají je, když se nám nezdála velikost ryby dostatečná, tak jsme ucukli, vidět tam hloubeji myslim, že by byla šance na trofejní ryby, těch ryb tam bylo tolik,že co nához nebo spoštění pod loď to treska 90 až 100cm určitě mezi nimi byli i ty velký ale ty menší byli rychlejší, takže mít tam loď s průhledným dnem by byl podle mě neskutečnej zážitek.

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Já jsem rád, že nevidím všechny ty potvory, co pod náma plavou. Jestli mne má něco sežrat, tak ať je to rychlé a vidět to nemusím. Ještě abych se u toho bál.

:-D:-D:-D

Asi bych uvítal možnost si takovou loď na den dva půjčit, ne-li na celý pobyt.

cheban
    Účastník
    (33 odpovědí)

Pro Kima:

Nedám dopustit na můj univerzální kýbl.Dostal jsem před pár lety spoustu umělohmotných kýblů od německého tvarohu na 10 kg.které do sebe nádherně pasují.Víka jsou tak přesná, že kýbl je vodotěsný.Do víka přesně pasuje kulaté prkénko s drážkou které je všude k dostání.Bohužel nemám kýbl u sebe,je s vercajkem na chalupě,ale tam pojedu tak pošlu fotografie.Průměr dna je asi 25 cm.Do dna jsem vyříznul otvor asi 22 cm,na průměr odpovídající dnu jsem nechal vyříznout kruhové sklo z tvrzeného skla 4 mm a nalepil a zatmelil. Jako kryt používám dno z dalšího kýble s rantlem asi 5 cm které na to perfektně pasuje.Tak se to dá použít při koukání pod hladinu, má to jednu nevýhodu- musím se dost naklonit abych co nejvíce zastínil otvor do kýblu a nebo koukat ze zastíněné strany člunu.Ty kukohledy mají výhodu že mají delší tubus.Ale univerzálnost kýble spočívá v něčem jiném.Vysvětluji to asi následovně: při cestě tam používám kýbl na svačinu a řízky si cestou krásně krájím na prkénku,věci které nechci aby utrpěly slanou vodou vodou vložím na lodi do kýble(mobil,foťák a pod.), na prkénku krájím ryby na návnadu.Pokud se potřebuji podívat sundám dekl ,obsah mám v igelitovém pytli,ten vyndám a mohu se podívat lépe než s pol. brýlemi pod hladinu.Kdyby přišlo i když se to nestalo že bych opravdu musel, je lepší než vystrčit prdel na kraj člunu ve vlnách ulevit si do kýble- to každý uzná a nedejbože že bych muset plavat tak kýbl bude asi to poslední co se nepotopí nehledě na to že je vidět na dálku.A proto i všichni kamarádi z naší tlupy jezdí rovněž s kýblama.

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Chebane děkuji za info a těším se na foto.

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

cheban napsal: Pro Kima:

Nedám dopustit na můj univerzální kýbl.Dostal jsem před pár lety spoustu umělohmotných kýblů od německého tvarohu na 10 kg.které do sebe nádherně pasují.Víka jsou tak přesná, že kýbl je vodotěsný.Do víka přesně pasuje kulaté prkénko s drážkou které je všude k dostání.Bohužel nemám kýbl u sebe,je s vercajkem na chalupě,ale tam pojedu tak pošlu fotografie.Průměr dna je asi 25 cm.Do dna jsem vyříznul otvor asi 22 cm,na průměr odpovídající dnu jsem nechal vyříznout kruhové sklo z tvrzeného skla 4 mm a nalepil a zatmelil. Jako kryt používám dno z dalšího kýble s rantlem asi 5 cm které na to perfektně pasuje.Tak se to dá použít při koukání pod hladinu, má to jednu nevýhodu- musím se dost naklonit abych co nejvíce zastínil otvor do kýblu a nebo koukat ze zastíněné strany člunu.Ty kukohledy mají výhodu že mají delší tubus.Ale univerzálnost kýble spočívá v něčem jiném.Vysvětluji to asi následovně: při cestě tam používám kýbl na svačinu a řízky si cestou krásně krájím na prkénku,věci které nechci aby utrpěly slanou vodou vodou vložím na lodi do kýble(mobil,foťák a pod.), na prkénku krájím ryby na návnadu.Pokud se potřebuji podívat sundám dekl ,obsah mám v igelitovém pytli,ten vyndám a mohu se podívat lépe než s pol. brýlemi pod hladinu.Kdyby přišlo i když se to nestalo že bych opravdu musel, je lepší než vystrčit prdel na kraj člunu ve vlnách ulevit si do kýble- to každý uzná a nedejbože že bych muset plavat tak kýbl bude asi to poslední co se nepotopí nehledě na to že je vidět na dálku.A proto i všichni kamarádi z naší tlupy jezdí rovněž s kýblama.

Ale máš to teda pořádně promyšlený a vychytaný, to se musí nechat…;-)

Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

No to je bomba všestrané použití už se taky těším

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Chlebane. Dovoluji si požádat o první pořadí v případě možnosti takový pozorovací a skladový universál odkoupit – bártr dle dohody, aby nebyl problém u finančního úřadu. Děkuji.

Hlaváček Milan
    Účastník
    (271 odpovědí)

Jo a ještě sem se zapomněl zeptat do jaké hloubky je s tim krasohledem dobře vidět;-);-);-)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Typoval bych to max. na 20 metrů při nejlepších světelných podmínkách a absolutní čistotě vody (nejlepší to bude tak do 10 metrů, kdy jsou ještě vidět jakž takž detaily). Je to stejné, jako přes potápěčskou masku, i když u ní je výhoda, že odpadají problémy s bočním světlem 🙂 🙂

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

No nevím kdo a jak by to čistil.Moře dovede plavidlo pěkně zaneřádit.My plujeme na místa s pěknou viditelností a na straně stínu pozorujeme dění pod námi.Říkáme tomu plout na aqvárium a věřte že je na co se dívat.Polarizační brýle nám stačí.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 31. až 41. (celkem z 41)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Loď s průhledným dnem

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...