Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -0°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -10°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 0°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 30°C
polojasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Lehká přívlač v Norsku

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
ZM
28.08.2010 ID: 524178

Tak jsem si přečetl článek v jednom diskuzním fóru.Autor tam doporučuje prut do 30g,šňůru 0,06,návazec cca 1m 0,60mm,chytal s twistry a s hlavičkami hmotnosti 15-28g.A jak si báječně zachytal tresky a polaky 2-3kg,a jaký je to pěkný souboj s osmdesátkou. Já se domnívám,že je to z nouze ctnost,že lehkou přívlač si vymysleli závodníci aby měli co nejvíc záběrů a bodů,a že sestava šňůra Stren 0,06(4,4kg),vlasec 0,60mm (24,2kg) je jak pěst na oko. Jistě,každý si může chytat jak chce,ale že by to měl být technický a moderní,opravdu sportovní(jak tam bylo deklarováno) trend, si nemyslím.Co o tom soudíte ?

0
Odpovědět
1969
12.08.2012 ID: 1043067

[citace]Naki napsal:

Možná bych to zjednodušil, fjord nebo otevřené? Podle toho se dá už poradit.[/citace]

Je to fjord s možností výjezdu na otevřené moře.

0

Odpovědět

Naki
12.08.2012 ID: 1043068

to 1969

Poslal jsem ti to do SZ

0

Odpovědět

srak
12.08.2012 ID: 1043071

Tento problém jsem řešil před dvěma lety a po podobném dotazu mě kolegové zde na foru doporučili Shimano Force Master 270XH, 50-100gr, jako druhý prut vozím WFT Charisma Senzo Pilk 240, 120-420gr,cena cca 2600,-. Ten první je na mořskou lehkou vláčku do cca 40 hloubky a cenově cca 1500,-Kč, ten druhý je i do větší hloubky, snese větší zatížení a rybě se můžeš opřít daleko důrazněji. To poznáš, až budeš mít na prutu 2 makrely na bočních návazcích a na koncového 80-150g pilkra se Ti pověsí keller nebo dorš. Pak to sice možná uvodíš a vytáhneš, ale kolegové na lodi Tě asi sežerou, protože budou muset vytáhnout udice z vody, protože ty si budeš 15-20 minut vodit kolem lodi svou udici a unavovat ryby aby jsi je dostal k lodi. S touto sestavou pro vláčku na moře jsem spokojen a mě vyhovuje, tenkrát mě tuším poradil MifakM a já jej poslechl a dobře jsem udělal, takže dodatečně děkuji za dobrou radu.Srak:-):-)

0

Odpovědět

rosa
12.08.2012 ID: 1043072

Jestli mohu poradit , tak docela dobře jsou zpracovány rady na chytání v Norsku v knize Norsko od Frauze. Dostal jsem ji k Vánocům ale přasto , že jezdim do Norska už 15 let , tak jsem tam nové věci našel.

0

Odpovědět

Sim
12.08.2012 ID: 1043076

Letošní sezónu byl hit pruty s nerez očky bez keramické výplně

http://www.topfishing.eu/wft-baltic-pilk-2-6m-30-150g-dvoudilny-topfishing.html

Na to si dej slammer 360

http://www.topfishing.eu/penn-slammer-360-topfishing.html

A tuto pletenku

http://www.topfishing.eu/vlaceci-pletenka-stren-sonic-0-22mm-20kg-270m-topfishing.html

Na tento komplet bych ti dal slevu 10% ;-)

Nebo si nekupuj nic a tady si to můžeš půjčit.

http://www.rybolovnorsko.cz/index.php?text=303-vlaceci-set-do-norska

Tu výbavu od Shimana, co máš na pstruhy nech doma. Slaná voda a velké ryby by daly takové fajnové výbavičce dost na prdel. Hlavičky 15g je fakt dost málo.

0

Odpovědět

Kikibut
12.08.2012 ID: 1043081

Pokud potřebuješ výbavu do středního Norska obrať se na Honzu Dufka . Poradí ti vše co se týče nástrah i vybavení .

0

Odpovědět

sroubek282
12.08.2012 ID: 1043082

[citace]kikibut napsal: Pokud potřebuješ výbavu do středního Norska obrať se na Honzu Dufka . Poradí ti vše co se týče nástrah i vybavení .[/citace]

Myslím,že Michal to napsal velice výstižně a dobře...

0

Odpovědět

husky19
12.08.2012 ID: 1043083

[citace]sroubek282 napsal:

kikibut napsal: Pokud potřebuješ výbavu do středního Norska obrať se na Honzu Dufka . Poradí ti vše co se týče nástrah i vybavení .

Myslím,že Michal to napsal velice výstižně a dobře...[/citace]

Napsal to přímo báječně. A k tomu ještě 10% sleva...8-)

0

Odpovědět

Salmon
12.08.2012 ID: 1043087

[citace]kikibut napsal:

1969 napsal:

Má smysl si brát na moře prut, co používám u nás na pstruhy? Ulovím něco na hlavičky do 15g, dostanuje např. do 20m?

jses zbláznil na moře ! Tresku na 30m okolo 50cm tím těžko otočíš Na moře je dobré použít prut délky 2,4-2,7m ale záleží co ti vyhovuje a gramáž musíš volit podle toho jak těžkými nástrahami chceš chytat a taky jak velké ryby předpokládáš ,že budeš chytat.Upřesni to to trochu víc a poradí ti někdo. Na tvůj poslední dotaz . Dostaneš ,ale záleží jaký bude drift(proud) .[/citace]

Tak tady bych trochu oponoval.

Kámoš měl s sebou Shimano Speed Master 10-30g, což je hodně jemňoučký proutek a hned první rybou mu byl polak 80 cm!!! A nebyl jedniný z těch lepších! Pokud budeš chytat u mělčinových tyčí v létě, tak se dá chytat i s tímto cajkem. Já tam běžně beru Sh. Force Master 15-40g a taky se s ním krásně chytá na mělčinách. Na větší hloubky to není, to ne. Taky jsem na něm měl i (asi) halíka a neměl jsem nárok, ale to už k rybařině patří.

Podotýkám, že píšu o stř. Norsku v letním období.

0

Odpovědět

Naki
12.08.2012 ID: 1043091

Salmone souhlas,ale ne celý pobyt budeš chytat na těchto hloubkách. A pokud chceš mít jen jeden prut,tak bych volil univerzálnější,

a to 50 - 100g.

0

Odpovědět

sroubek282
12.08.2012 ID: 1043092

[citace]Naki napsal: Salmone souhlas,ale ne celý pobyt budeš chytat na těchto hloubkách. A pokud chceš mít jen jeden prut,tak bych volil univerzálnější,

a to 50 - 100g.[/citace]

Já sebou vozím asi tři proutky na přívlač.

PENN 50-190g,WFT 100-300 a od letoška Daiwu 300-500g...

Dle hloubky a podmínkám si zvolím,po kterém šáhnu..;-);-)

0

Odpovědět

MifakM
12.08.2012 ID: 1043094

Kluci trochu se zamyslete...

Píše, že je to jeho první cesta do Norska a neví jestli ji někdy bude opakovat. A motat mu hlavu kvůli jedné cestě několika prutama mi připadá trochu nefér vůči němu :-)

Vzpomeňte si na svoje začátky co jste si sebou vzali :-). Kolik a jaké pruty jste měli. Takže trochu brzděte ve Vašem rozletu :-D Vím, že to myslíte dobře, ale takto mu moc nepomůžeme ;-)

0

Odpovědět

sroubek282
12.08.2012 ID: 1043095

[citace]MifakM napsal: Kluci trochu se zamyslete...

Píše, že je to jeho první cesta do Norska a neví jestli ji někdy bude opakovat. A motat mu hlavu kvůli jedné cestě několika prutama mi připadá trochu nefér vůči němu

Vzpomeňte si na svoje začátky co jste si sebou vzali . Kolik a jaké pruty jste měli. Takže trochu brzděte ve Vašem rozletu Vím, že to myslíte dobře, ale takto mu moc nepomůžeme [/citace]

Ano souhlasím s Tebou Mifaku úplně...

Co se týče ve výběru prutu tady na webu,tak mu asi každý napíše něco jiného a klučina bude mít hlavu úplně zamotanou...:-?:-?:-?

To je právě to,sto lidí,sto názorů...

0

Odpovědět

MifakM
12.08.2012 ID: 1043096

Ono je taky důležité jestli jede s cestovkou nebo s kamarády. To proto, jestli bude na lodi s kamarády, nebo s cizíma lidma. S kamarádama se dá domluvit už před odjezdem, že budou chytat pouze na mělčinách a k tomu přizpůsobit načiní. Ale problém nastane v monemtu, kdy se na loď dostane s někým jiným a ten(nebo ti) budou chtít pilkrovat. Na těch hloubkách si pak s přívlačákem může tak jedině "šťárat v zubech".

No a neméně důležitý je i termín. Jestli brzké jaro, léto nebo podzim...

0

Odpovědět

Červený Jndřich
12.08.2012 ID: 1043097

[citace]1969 napsal: Jedu k Averoy, tady v tomto vláknu jsem se dočetl, že s lehkou vláčkou nachytám stejně velké ryby, jako na pilkr. Proto se na to ptám. Za 20 dní jsme tam a nechci vyhořet. Poraďte prosím, jak se vybavit. A jak chytat. [/citace][citace]1969 napsal: Naki napsal:

Možná bych to zjednodušil, fjord nebo otevřené? Podle toho se dá už poradit.

Je to fjord s možností výjezdu na otevřené moře.[/citace]Odpovědí na tvé dotazy je tu plno.Poslechni Sima.Pujč si cajky u něj osahej si je.Jistě tam nejedeš sám tak ti třeba někdo pujčí i něco jiného.Když tě Nosko nechytí nebudeš se muset ničeho zbavovat.Když ano tak už budeš trošku rozkoukaný a pořízení nového vybavení bude víc radost.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

DAM Pilkr Ron Thompson Herring NL 10,5cm 70g UV Blue

Sleva 10 Kč
DAM Pilkr Ron Thompson Herring NL 10,5cm 70g UV Blue
109 Kč
99 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

KONGER Power Pike 14,5cm 2ks Gold Tea

Sleva 30 Kč
KONGER Power Pike 14,5cm 2ks Gold Tea
199 Kč
169 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

IGFA silon žlutý 0,91mm 1200m 80lbs

Sleva 2 540 Kč
IGFA silon žlutý 0,91mm 1200m 80lbs
7 999 Kč
5 459 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.