Hasvik, NO
temperature icon 9°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Krab Kamčatský

Máte někdo zkušenost s lovem krabem Kamčatského?

Odpovědět

[citace]stroft napsal:

Je to v Norsku rarita nebo běžný úlovek?[/citace]

Tohle jsem viděl jen v Makru v akváriu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

[citace]honzak napsal:

stroft napsal:

Je to v Norsku rarita nebo běžný úlovek?

Tohle jsem viděl jen v Makru v akváriu[/citace]

Loni ho na Bakkanu, chytil kolega Janek. Překvapilo mě to , tak se ptám.

[citace]honzak napsal:

stroft napsal:

Je to v Norsku rarita nebo běžný úlovek?

Tohle jsem viděl jen v Makru v akváriu[/citace]

Lobster ! V Makru mají někdy i 5kg langusty a to jsou fakt obludy 8-O8-O8-O

Myslím si, že to není v Norsku běžný úlovek. Zítra se podívám do chytrejch knih. Není lo lobster - langusta. To by jste nevěřili jakou mají langusty sílu. Když na ni narazíme ve štěrbině ve skalách a snažíme se je vytáhnout za jejich dlouhá tykadla nejde to a zapresují se ještě více. Jsou však nádherně vybarvené a na talíří výborné. Jestli to není poustevník.

Kim: myslel jsem, že je to Humr;-)

Také jsem se klonil k humrovi, ale ten si myslím má větší - mohutnější klepeta. Budeme pátrat.

2 kim je to humr ! Všechno co je větší jak krab tak to je pro mne "lobster" :-D . Humři se ale údajně chytají v teplejších oblastech8-)

Dovolím si vložit lepší totografii.

Díky stroftovi, že to tam dal za mě. Klepeta měl opravdu mohutné, dovezl jsem je domů dětem, poté, co jsme ho snědli. Můj názor je na 90% že je to lobster, tedy česky humr. Byl jsem z toho v šoku, když přišel na první nához z mola na bakkanu, kde jsme pro nepřízeň počasí chytali kambaly na kousky kelerů na malé háčky. Spolknul to celé.

Janek je to humr 8-)

Krásný exemplář.Ano je to humr. Strofte blahopřeji. Jak je na fotu vidět jedno klepeto je vždy u humra větší - otvírání lastur.

:-D Záhadný tvor identifikován :-D

Hoši, jak tie kraby pripravujete?

skutočne len odlomiť klepeto(á), nohy a dať do vriacej vody?

A ako pripraviť kraba na preparáciu?

Ten od Honzy Dufka je nádherný.

Stipko ty kamčatský kraby : nohy ulámat, do slaný vody 20-25min a dobrou chuť 8-O

To Stipko

Na výstavě jsem o tom mluvil s Honzou. Nohy a klepeta opatrně odtrhnout v kloubu u těla, zamrazit, zabalit.

Pandion

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.