Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Klipsy novinka letošní sezony.

• Toto téma obsahuje celkem 56 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZAPA a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 57)
  • Autor
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Dobrý pokus, ta vaše fotka je s aliexpresu jedná se o 5,5 inc klips. Tady na tom odkazu si jí může každý ověřit. Případně koupit, Cena je stejná jako to vyšlo mě. Foto je dole když si sjedete pod text.

http://fr.aliexpress.com/store/product/Stainless-Steel-Fishing-Swivels-Snap-Speargun-Float-Line-Tuna-Clip-700lb-5-5-Longline-Branch/836453_32310362529.html

Jinak se rozhodně nebudu zlobit když je budete dovážet a za tu cenu což je asi 40Kč prodávat. Budu váš první zákazník.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Ano, fotku jsem z toho použil pro představu ostatních. Ovšem tento prodejce je má drahý.Já psal o 0,9 USD. Vozit k nám to nechám na někoho jiného. Na těch pár kousků to nemá cenu. I v Norsku se snažíme věci zjemnit ( jigin, betis-baits, a další ). Vyhrát si s tím, na tenké šňůře, silonu, dokonce někdo i muškaří a dovedou si vychutnat ten souboj. Ten pocit. Toto je asi opravdu na těžbu. A za tou 95% z nás nejezdí do Norska.

V Číně toto motají i malé děti. A nerez ? té nevěřím. Já psal o Japonsku.

fotomen
    Člen
    (23 odpovědí)

Dokonalá bouře se ten film jmenoval. Taky jsem na to vzpomněl…, borec si tím provalil ruku a vzalo ho to do vody, pak se nechal nedobrovolně vláčet pod vodou až do bezvědomí 😛

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Možná by jste si to mohl od vašich japonských přátel koupit a zkusit si to jak to zpříjemní rybaření, pak to kritizovat.

mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

tohle tak dobre na to tahat kilometr/y vlasce nebo snury za lodi ve velkym. Presne na okounikavsi udela kazdy z vlasce i ve vlnach za par minutu. nebo po vecerech na chate, a 20 metru je taky asi zbytecne moc.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

ZAPA napsal:

Možná by jste si to mohl od vašich japonských přátel koupit a zkusit si to jak to zpříjemní rybaření, pak to kritizovat.

Nepochopil jste to.

Já to nekritizuji.

Jen jsem napsal, a ukázal, že je to velké, hamatné a pro spotrovního rybáře nepoužitelné.

Novinka 2016 je to jen u nás, protože na to nikdo nechytal.

Obednávat to určitě nebudu a chytat na to určitě nebudu taky. Zatím mám zdravé ruce i oči a návazce mně učili vázat mořští vlci. Myslím si, že zjemňování návazců má smysl. Toto ne.

Ale budu rád za pozitivní informace k tomuto systému na konci sezony. Vždy a furt je něco nového. Novým trendům se neubráníme. Ale toto není to, co bych chtěl vyzkoušet. V Norsku.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

fotomen napsal:

Dokonalá bouře se ten film jmenoval. Taky jsem na to vzpomněl…, borec si tím provalil ruku a vzalo ho to do vody, pak se nechal nedobrovolně vláčet pod vodou až do bezvědomí

Jo, jo, to je ono. Jednoduché a rychlé naklapnutí.

Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

Zkuste mrknout na havfiskeri.no Jsou tam i háčky a pěkní kraby a taky ty karabiny.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Ale když se nad tím člověk zamyslí , nehraničí to opravdu už z long linem ? My jakožto rybáři ze zahraničí nemáme povolení s tím chytat . Nemohl by v tomhle ohledu co se týče zákonů nastat problém ? 😐

otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

Vidím to podobně jako kikibut…..

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

kikibut napsal:

Ale když se nad tím člověk zamyslí , nehraničí to opravdu už z long linem ? My jakožto rybáři ze zahraničí nemáme povolení s tím chytat . Nemohl by v tomhle ohledu co se týče zákonů nastat problém ?

KIKI, tak tohle by mne nenapadlo. Ani jsem nepřemýšlel o nějaké legislativě. Nikdy jsem tam nechytal ani do sítí, ani na lana. Možná proto jsem toto opomenul.

petrs
    Účastník
    (115 odpovědí)

Já si myslím, že pokud to bude na prutu, který držím v ruce by v tom neměl být problém. Já si ale radši dám souboj s jednou krásnou rybou než bagrování např. 20x háček = 20x 10kg ryba, bože kdo se má s tím tahat a co potom s tím ???

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

petrs napsal:

Já si myslím, že pokud to bude na prutu, který držím v ruce by v tom neměl být problém. Já si ale radši dám souboj s jednou krásnou rybou než bagrování např. 20x háček = 20x 10kg ryba, bože kdo se má s tím tahat a co potom s tím ???

No a dej bůh, aby jsi s tím spodním hákem chytl o skalu, nebo urvanou síť. Prasklo by to nahoře na obratlíku na pletence a vše bys nechal dole.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Tak ono stačí když na 2 papriky vyletí 2 pěkní keleři a člověk neví jestli si nemá uříznout ruce 😀

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

kikibut napsal:

Tak ono stačí když na 2 papriky vyletí 2 pěkní keleři a člověk neví jestli si nemá uříznout ruce

A není to už také longline, když tam máš dva a více návazců?

A nebo klasické peříčka kde jich je 5 a víc… to už by se dalo také považovat přeci za longline.:-D

Myslím si že ta specifikace longline bude jiná. Chce to jen najít přesnou definici 😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 57)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Klipsy novinka letošní sezony.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...