Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Klipsy novinka letošní sezony.

• Toto téma obsahuje celkem 56 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ZAPA a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 57)
  • Autor
    ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Tomu nerozumím co chcete vědět. Long line je mnoho provedení, Opravdu nevím co máte na mysli. To patří k dotazu od matrixxy.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

ZAPA napsal:

Tomu nerozumím co chcete vědět. Long line je mnoho provedení, Opravdu nevím co máte na mysli.

Jakou šňůru o průměru 3 mm používáte a kde ji kupujete. V e-shopech kde nakupuji jsem ji nenašel. Ani Michal na svém shopu ji nemá.

Abychom tu nedělali nekalou reklamu, tak klidně do SZ.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Je to origo pro lovné šňůry spíše ale na Short line, dlouhé používají většinou silon, mám jí asi dva kilometry, tak se rád podělím. Mě by vystačila na několik životů. Nosnost asi 250 kg.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Jindro taková pletenka se používá na návazce v sumcařině , tam se takové průměry používají…

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

kikibut napsal:

Jindro taková pletenka se používá na návazce v sumcařině , tam se takové průměry používají…

Nejsem sumcař, takže tato rybářská oblast mne totálně míjí 😀

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

kikibut napsal:

Kikine 3mm už je moc i na sumce, to už musí bejt šňůra na prádlo. V ruce jsem to neměl, nevim.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

O tom to právě je. Musí to být uchopitelné dlouhé návazce stahujete ručně.

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Tak potom bych doporučoval osvědčenou strunu do křoviňáku , tato má krásných 3,3mm :-D:-D:-D

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Tu používám již léta ve staré diskuzi jsem ji často doporučoval. Tady může nahradit to spojení mezi klipsou a háčkem. Jen se to blbě váže a má to velkou tvarovou paměť. Lepší koupit návazcový vlasec. Jako kmenová šňůra je ale lepší pletenka je měkčí a lépe se sní dělá.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

A je už nějaká cena Klipsů dána ?

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Pokud se týká ceny tak to bude vycházet cca kolem stovky malé a něco přes sto velká.Háčky jsou desetikorunová záležitost moc jich ale nemám.Šňůra na návazce, 15m cca 200kč. Nejsem obchodník a prodávám jen to co jsem musel nechat udělat nad moji potřebu. Pokud by do budoucna byl zájem tak se to může objednat ve větším a to by asi cena klesla.

Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

Co je na tady na těhc jiného jak na sériově vyráběných,když se musí taky davat na tak silnou šňůru?

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Nemusí právě jejich úprava spočívá v tom, že jsou uzpůsobeny na slabší šňůry. A také jsou ke své síle podstatně zmenšeny. Dále mají obratlík což profi v malé velikosti nemají. Long line klips je na průměr 6 – 8mm a nedovírá do nulového uzávěru. Je to vidět na přiložené fotografii sériové výroby. Tato sevře i na 0,25mm ale má tendenci klouzat pak je lepší použít připnutí do průvlaku. To, že jí dáváte na koncovou silnou šňůru není kvůli tomu, že to musí být ale aby se vám s rybou dobře manipulovalo a neztratil jí při vylovování. Jistě znáte jak taková šňůra řeže když je na ní třeba jen pár kg. Pokud to shrnu tak sériová by byla v podstatě bez těchto úprav nepoužitelná. Mohu zase já vědět co vám vadí na tom mít tam pár metrů silného návazce který umožní pohodlnější rybaření.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

100 korun za kus ? to je masáž. Napsal jsem Japonskému obchodnímu partnerovi, který mi řekl, že je prodává od roku 2011. Jsou na 700LB. Cena za jeden max do 0,9 USD.Toto je střední velikost. Menší, větší + – 3 cm. Udrží se i na pletence.Prodává je ve velkém od Řecka dolů. Pár málo balíků do Ruska. Norsko 0. Jen nevím, kdo by takové kramle dával na udici v Norsku. Jako tuňáky chápu, ale do Norska ? Na okouníky ? To si udělám návazec v lodi za 2 minuty z monofilu 0,8 mm. Na fotce je vidět reálně velikost. Jen podotýkám, že je to Čínská ruka, která bude o něco menší jak ZOKOVA. Asi tak něco, jak má ZERP.

Myslím, že jsme nakoupili do těchto končin dost hloupostí.

Ale netvrdím, že to někoho chytne.

P.S. Tyto karabiny byly i ve filmu, který se tuším jmenoval BOUŘE, nebo tak nějak. Hrál tam kapitána Clooney. Cvakali to na lano, které spouštěli za lodí do vody.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

frigo napsal:

Dovedl bych si to v malém představit i na makrely.

Když se zadaří a táhne se jich pět naráz, tak ten nàvazec je po tanečku k nepoužití.

Ale sundavat jednu po druhé by bylo asi jiné kafe.

Ty takový starý Norský rybář ? dovedeš si představit 5 ks tohoto na vláčecí udici ?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 57)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Klipsy novinka letošní sezony.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...